HemmaTorsdag

[Hemma]

Visst är det speciellt skönt att få sova i sin egen säng, på sin egen kudde, i sitt eget hem.

Det var också skönt att få sova utan att bli väckt, ca 04:00, av en otroligt enveten skogsduva.

Bilradio
I går kväll, när vi körde från Vadstena Kamping, via Jönköping och Falköping. Satte vi på bilradion, P1. Då var sommarprataren Göran Hägglund, förstod vi efter ett tag, i slutet av sin tid i etern. Att det var en ”alliansare”, det förstod jag tidigt, med tanke på musikvalet.

Intressant att höra politiker, av rang, prata lite mer ostört och mer privat. Nu blev aldrig, vad jag hörde, Hägglund så värst privat. Det handlade mest om hur fantastisk fin politik de (alliansen) för nu.

Det där fick mig att skriva ihop ett mejl till Hägglund; [Visa mer…]

Genomgång av lokalblaskan
En debattartikel gav mig skrämselhicka.

Regeringen ökar välfärden, ttela 22 juli 2008

[Visa mer…]

Innehåller en massa lullullsvammel om hur bra den nya sjukförsäkringen är. Skrivet av Riksdagsledamoten Marianne Wats (m).
Behövde skriva av mig mer. Skickade följande mejl till henne:
[Visa mer…]

Uppackning
Finns det något tråkigare, i den divisionen, än att plocka ur en bil när man varit ute på en lite längre semester. Något mer än en vecka?

Sedan ska ju allt plockas upp och placeras där det hör hemma i bohaget.

Tröttsamt, väldigt tröttsamt.

Försäkringskassan
Ringde min handläggare. Hon hade sökt mig, berättade sonen.

Hon ska sluta. Behöver jag skriva av vilken anledning hon slutar och har sökt och fått annat jobb?

Det blir en annan som ska handlägga mig. Jag har tappat räkningen nu på hur många jag haft.

Blogginläggen
Fixar lite med blogginläggen, från 21/7 – idag.

Hälsoläget
Bubblar lite i musklerna. Småvärk. Väser i huvudet. Upptäckte att när jag krystar (tar i när jag skiter). Hur det nu är möjligt när jag har näst intill diarré?
Nåja, jag tog i alla fall i och märkte då att jag fick ont, det liksom stack till utefter ett ’stråk’ på insidan av höger lår.

6 svar på ”HemmaTorsdag

 1. Hej Nisse!
  skönt att Du fick lite trevligheter trots tunga molnen som aliansen drog över svenska himmeln. Vill inte bringa mer oro men vill ändå varna. Mina föräldrar har nämligen sökt försörjningsstöd efter att ha sold de få fonder, men se o häppna blev avvisade. Den ”kompetenta” handläggaren har räknat dubbelt en massa poster på kontot t ex den bostadstillägg som mamma förde över från sitt konte till pappas mm. Plus 3 poster fonder som han köpte för 5000 2månader innan och sålde på nytt efter 2 väckor (även dessa gick back) så det blev 10000 smmanlagt fast det var samma 5000, nu dubbelt så fick de överskott på 9500 (pengar som inte existerade i verkligheten)och avslag. Månaden efter fick de avslag igen efter framräknad överskott på 6500 (på kontot är det 0 kr) och i värkligheten brist på 3tusen. Jo mamma fick sin frikostiga pension på 160kr min pappas papper om pension kom alldrig fram så nu sitter jag och försöker hjälpa honnom att fixa nya, då förstoss kan vi glömma retroaktiv (sen sept 2008). Jag överklagade SOS besluten, dessa gick till Länsrätten. Skrev mail tilla alla chefer jag kunde hitta på SOS sidan i hopp att sådana självklara fel blir ändrade utan att gå till Länsrätten (ja det tog 2 år för minn FK tvist att behandlas, och om det tar samma tid för mina föräldrar kommer de förlora sin hyreslägenhet och hamna hos Kronofogden). Men häpna tydligen så är alla på SOS av samma inteligens nivå, högre instanser har nämligen inte hittat felen i beräkningen såååååååååååååå … Inte undra på att Länsrätten har så många ärenden att behandla jag tror att majoriteten är av samma slag. Men jag förmodar att det är ett sätt att driva landets maskineri. Önskar bara OSS alla att aliansen börjar spara på dessa miljoner på rätta platser men chansen för det är klart NOLL.
  Hälsningar Eleonora ”don Kichote” CA

  • Jag skulle ju kunna uttrycka: ”Det är ju inte klokt! Skandal!”

   Och det är väl så jag känner men jag är rädd för att det som dina föräldrar råkar ute för troligtvis är vardagsmat.

   Nu vet jag inte exakt men SOC kan gå x antal tidsrymder bakåt i tiden för att söka om den som söker försörjningsstöd på något vis ’smusslat’ undan pengar i syfte att vara ’bedräglig’ och då felaktigt få försörjningsstöd.

   Och jag och hustrun har väl mest psykiskt börjat förbereda oss på att det kan bli försörjningsstöd för min det om nu FK sätter sig på tvären å det grövsta.

   Då får vi först göra oss av med bilen och ’leva upp’ de tillgångar det skapar.

   Det får inte finnas sparade pengar, dessa måste först och främst användas.

   Vi bor i bostadsrätt, det kan inbringa pengar. Alltså måste vi först sälja den och söka en billigare hyresrätt. Vilket är svårt eftersom många hyresrätter är dyrare i månadskostnad än bostadsrätter.

   När alla dessa tillgångar är tömda då kan jag kanske ha rätt till försörjningsstöd, det är inte säker. Hustrun jobbar ju 75% och det kan innebära att jag inte får fullt försörjningsstöd eftersom hustruns inkomst räknas in när SOC gör sin ekonomiska bedömning.

   Det där innebär att hustrun dras in i ’träsket’ p.g.a. min sjukliga kropp och en cynisk politik.

   Vad säger man då: ”Tack så ini h-e!”, eller?

   Hoppas sannerligen det fixar sig med Länsrätten.

   Kan inte banken ställa upp med en ’redovisning’ som visar de reella transaktionerna?

   Kramar!

  • Har skickat ett meddelande till ttela om det. Den borde finnas kvar i något digitalt artikelarkiv.

   Har de tagit bort den så ska jag se till att via biblioteket kopiera och skanna in den. Tokigheter är till för att bevaras åt eftervärlden.

   Kramar!

 2. Ja, och se till att inte överföra pengar mellan era konton. Enligt den principen omNi överför samma tusenlapp säg 10ggr fram o tillbaka kan det räknas till att du har 10000 och din fru lika mycket. Nu rådde jag mina föräldrar att betala hyran en del fr pappas och en del mammas konto, löjligt jag vet men hoppas effektivt, fast nu ”har” de överskott från förra månaden så det blir nog 2 månader till som det ska räcka till.
  Banken… utmärkt råd, kollar direkt på måndag! Kanske bra att ha ifall det är inte bättre ekonomer i Rätten. ORKA…. Tusen tack för nu visste jag inte längre vad göra mer. KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *