Semester Måndag

[22:39. Stuga 7 Engesberg Kamping]

Bilresan
Vi tog det lugnt, Bl.a. beroende på att vi hade cyklarna bak på kroken men också, faktiskt, p.g.a. ett medvetet miljötänkande.

Motorvägsreflektion
Jag kör, numer, mycket lugnare än när jag var yngre. Det gäller även på motorväg och speciellt om man har två cyklar hängande bak på dragkroken.Max strax över 100 km/h.
Likväl kommer jag ikapp fordon som laglydigt och fint håller sina maxhastigheter. Långtradare och husvagnsekipage t.e.x.

Jag gör då så, som man ska göra. Tittar i backspegeln och sidospeglar för att kontrollera att inge håller på att köra om mig eller att det är någon fartdåre på gång. Jag blinkar går ut i, vad jag kallar omkörningsfilen, och påbörjar omkörningen.

Nu gör jag ju då inte så att jag drar upp bilen i 200 km/h för att göra omkörningen så snabb som möjligt. Vilket vissa fordonsidioter fått för sig at man ska göra? Detta är fel och dessutom olagligt.

Så, min omkörning sker inte i maxfart. Det händer då att det kommer en sådan dör fartdåre som glömt sin hjärna någonstans. De kommer i närmare 200 km/h och liksom tvärnitar ca 1,5 meter bakom bilen. Där ligger de sedan och svänger lite lätt åt höger och vänster.

De gör antagligen detta för att visa att jag måste skynda mig för de har fruktansvärt bråttom. Nu skyndar jag mig inte men samtidigt är man ju livrädd för vad som kan hända om det dyker upp något oförutsett och jag tvingas bromsa. Då sitter ju den där idiotbilen i baken på vår bil – tveklöst.

Jag sätter då på varningsblinkersen för att på mitt vis signaler för bakomvarande idiot att framförvarande upplever någon form av fara som jag då vill förmedla bakåt.

Vet ni vad som oftast brukar hända då? Då sätter de igång att blinka med helljuset? Ja, du milde. Att det inte händer mer olyckor på motorvägarna beror enbart på att där kör till mesta del uppmärksamma laglydiga fordonsägare som för det mesta luckas hålla undan för fartidioterna med tappad hjärna.

Rastplats Borasjön
Vi stannar alltid här. Idag var där strålande väder och besök av Kanadagäss. Det var ett par tyska herrar där och matade dem.
Borasjön, Tyskar och Kanadagäss (Branta canadensis)
När gässen kom lite närmre så hoppade de bägge upp på stenen de sitter på. Det såg skitkul ut – synd att jag inte fick bild på det.

Själv gick jag sedan ned och satte mig på en sten alldeles intill vattnet med rejält med färskt gräs i händerna och så min lilla kamera i beredskap.
Borasjön och Kanadagäss (Branta leucópsis)
Så här ser en Kanadagås av högre rang ut när den vill verka tuff och försöka skrämmas. Den väser också samtidigt.

Dottern och Sambon
Även om jag pratat med och även sett dottern via Skype, när hon var i Japan, så är det väldigt stor skillnad att träffas, fysiskt.

Vi pratade mycket Japan, givetvis, men också om nya lägenheten, en mindre en. 3:e våningen, lite nervöst där ett tag, men det fanns hiss.

De följde oss ut till Kampingen där vi bokat stuga för tre nätter.

Vädret
Det har mest regnat, lite uppehåll och så en del ösregn och åska och blixtrar, brak och dunder.

Hälsoläget
Har fungerat bra. Dopade mig med 100 mg koffein på morgonen och 100 till vid lunch. Och utöver det 2 burkar energidryck, Coca-Cola och kaffe.

Nu ska vi se hur det går att sova i den här träbänken som ska föreställa en säng. Bättre hårt än mjukt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *