Osäker Fredag

Djur & Natur 1
Idag var jag ovanligt tidigt ute. Gjorde bedömningen att solstrålarnas närvaro kunde räknas i minuter denna dag – och jag hade rätt, hitintills.

De solstrålar som var lockade fram en Snok, en Huggorm och en pytteliten Skogsödla. Samt en Ängsvargspindel, Ljungtorvblomfluga och en Sävsparv. Som jag hittade i alla fall.
Bilder: [Visa mer…]

Fallens dagar
Pågår för närvarande i Trollhättan. Och bl.a. så springer en massa ’galningar’ något som kallas för Kraftprovet, upp och ned för Trollhättans högsta berg, Kopparklinten, flera gånger och så lite runt.

Hustrun och jag har som tradition sitta vid målgången och titta på de som stapplar i mål. Några som inte stapplar är våra vänner S&S. De brukar ligga bra till. De får var sin öl av oss för sin tappra insats.

Fast det verkar bli oväder. Det tornar upp sig en massa mörka moln, sådana med mycket vatten i och som kan bli till regn.

Vi skat träffas i Trollhättan vid 15-16-tiden så vi får hoppas på det bästa.

Djur & Natur 2
Hoppas jag att det blir. Ska cykla mot Trollhättan om en stund. Och då ska jag bl.a. stanna och kontrollera vad som kan finnas under plåtarna vid Överby.

Kopparödlor (Anguis fragilis)
Kopparödlor (Anguis fragilis)

Kanadagäss (Branta leucópsis). Kraftprovet, nybygge och Fagerstrandsmuren.
Kanadagäss (Branta leucópsis). Kraftprovet, nybygge och Fagerstrandsmuren

Hälsoläget
Det känns som om jag har sprungit 6km, minst. Och då har jag bara varit ute på min naturrunda (cykel 500m ToR och så lite sakta smygande fram och tillbaka inom ett område som mäter ca 20x100m).

Och i natt var det knepigt värre, vaknade jag inte av att det gjorde ont i en arm eller ett ben eller i höften eller någon stjärtmuskel så var det någon som körde med en vinkelsslip, precis där jag ligger och sover – är inte sådant för djävligt? Och mitt i natten dessutom!

Givetvis var det min tinnitus som kopplat in en förstärkare med dubbla diskant boosters.

Har tagit det relativt lugnt nu på förmiddagen så nu (13:27) är det bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *