ReseTisdag

Djur & Natur
Jag var ute en sväng i går till Plåtarna på Överby. Idag har jag fixat till det med bilderna. Alla bilder från gårdagen på en gång: bilder.ngn.nu 14/7-08. Eller via inlägget: ”Rolig och men lite kroppstrött Måndag”, här nedan eller som föregående.

Resa
Tur och retur Göteborg. Efter Sahlgrenska blev det stopp vid Coop Forum utmed E6 och sedan vid Systembolaget vid Ale Torg utmed E45.

TV
Nu ska jag vila en stund sedan ska jag titta på Morden i Midsomer

Hälsoläget
Sov bra i natt. Har lagt till 125mg Paraflex som till natten medicin.
Rör jag mig försiktigt så går det bra.
Dagen i GBG har gått bra ingen större doping krävdes.

2 svar på ”ReseTisdag

 1. Hej
  En helt fantastisk hemsida med mycket info, är tyvärr för dålig för att orka läsa allt. Jag har fått diagnos diskbråck halsryggen för ca 2 mån. sedan. Och har svårt att hitta smärtlindring som fungerar.
  En undran… var har Du funnit kraft och ork med att stå ut, med smärtorna och biverkningarna? Jag kanske får svar när jag börjar läsa Din berättelse. Med vänlig hälsning TeQuila

  • Hej!
   Tack för de fina orden.
   Elände bara att Du känner igen dig.

   I mitt fall fanns det ett s.k. akut läge och ett kroniskt läge. I det akuta läget (2001/2002) kunde jag under 2-3 månader inte göra så mycket mer än att ha jävligt ont.

   I det kroniska läget avklingade smärtorna avsevärt, fram till hösten 2005 då operation var nödvändig.

   Har själv undrat hur det gick till och hur det idag är möjligt att göra vissa saker.

   Drivkrafterna, tror jag, har varit ilska, vetgirighet, humor och hopp.

   Ilska; över hälso- och sjukvårdens (egentligen mest doktorerna) totala ointresse av att hjälpa en att snabbt bli frisk, att inte få en diagnos, att inte bli trodd och tagen på allvar. (Det här kan ju givetvis skifta mellan personer och regioner).

   Vetgirighet: Jag såg snabbt att det inte fanns någon samlad bild eller kunskap om problem med diskbråck i nacken. Jag satte då igång med att försöka sammanställa något som jag upplevde begripligt. Och sedan så tycket jag att det är säkert fler än jag som kan vara i eller tyvärr, kommer att hamna i liknande problematik, så varför inte lägga ut det på nätet.

   Att veta vad det är man har emot sig, lära känna det så mycket som möjligt är ett vettigt sätt att hantera sina besvär på. I mer tjusiga ordalag kallas detta för kognitiv terapi.

   Humor: Har hjälpt massor. Att på något konstigt sätt ändå se det humoristiska i allt detta elände. Det blir ju att en klantar till det ganska rejält emellanåt…

   Men visst, det fanns och finns stunder av förtvivlan, hopplöshet och uppgivenhet. Det är där mina smärtsyskon kommer in, vi i GNYu (Gnällspikarnas Nordiska Yammer union).
   Vi stöttar varandra mycket – en samling ödmjuka och humoristiska människor som emellanåt har det, ja, för jävligt.

   Hopp: Jag var och är övertygad om att jag kan bli bättre och i slutändan bra.

   Vad det gäller smärtor och biverkan så slutade jag ganska snart med att ”stå ut med”. Och då menar jag att ”kämpa emot”. Jag levde med och de fick bli en del av min vardag.

   Jag slet mycket med rörlighet, efter den s.k. akuta perioden. Gick regelbundet till Friskis&Svettis samt sjukgymnastiken. Promenader och cykling.

   Smärtlindring som fungerar, då behöver jag veta mer. Du får gärna skicka ett mejl. [nisse ( at ) ngn.nu]
   Men ren generellt. Ta olika sorters medicin. Det som hjälpte mig mest i, i början, var 2st 500mg T Alvedon + 2 st 400mg T Magnecyl. 4ggr per dag.

   Lyrica är ett läkemedel som kan vara ett vettigt val i den akuta smärtfasen och vid smärta som inte vill ge sig (svår kronisk smärta)

   Biverkningar är ruggigt individuella liksom ett läkemedels verkan.

   Fråga på, sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *