Rolig och men lite kroppstrött Måndag

Djur & Natur 1
Var väl lite skeptiskt när jag åkte ut så pass tidigt. Det blir lång skugga och då är det lätt gjort, om man är oförsiktig, att skrämma kräldjuren.

Men jag såg massor med ormar. Ingen Huggorm men uppemot 8 snokar och jag tror att jag fick hyfsad bild på kanske 5 stycken. Vi får se.

Någon fjäril blev det nog också.

Vill minnas att jag fotograferade en buskliknande växt med gröna bär och lila blommor. Spännande å se om jag kan klura ut vad det kan vara.

Någon vit blomma med besökande Blomfluga blir det nog också.

Och igår kväll, när hustrun fick ut mig på en kvällspromenad, så såg vi en sådan där pyttepadda. ’Boing-boing’, kallar vi den, internt.

Padda (Bufo bufo)
Padda (Bufo bufo)
(080713)

Snokar (Natrix natrix)
Snok (Natrix natrix)

Besksöta (Solanum dulcamara)
Besksöta (Solanum dulcamara)

Nysört (Achillea ptarmica) Vit blomma (Inte en susning) och Gul hagblomfluga (Syrphus ribesii)
Vit blomma (inte en susning) och Gul hagblomfluga (Syrphus ribesii)

Rapsfjäril (Pieris napi)
Rapsfjäril (Pieris napi)

Djur & Natur 2
Tog en sväng.med bilden, om Överby och tog mig en promenad till ’mina’ plåtar. Där var fullt med kopparödlor (totalt 12st). På väg därifrån såg jag en Tordyvel och en Skogsödla. Och efter ytterligare lite promenerande tillbaka till bilen såg jag en Huggorm i dikeskanten.
[Redigerat: 080715] [Visa mer…]

Film
Hustrun och jag har precis varit och titta på filmen: Mamma Mia. Jag trivdes hela tiden.

Hälsoläget
Nätterna blir jobbigare? De där rytmiska muskelskakningarna, i delar av höger bröstmuskel och delar av muskulaturen kring höger skulderblad, är jäkligt irriterande. Det blir bättre om jag lägger mig på höger sida men det är tydligen inte min favoritsovsida.
Annars väser det som f-n i huvudet. Värker armar och ben, mest på höger sida. Ryggmuskulaturen är som ett pansar.
Och emellanåt får jag s.k. känselsensationer i form av att det bränner i skinnet. Mest händer detta på höger tumme och handlov samt underarmen upp mot armvecket. Ovansidan på höger lår. Och så växlar det mellan stortå, mellantår och lilltåsidan, i höger fot.
På vänster sida är det mest muskelryckningar som stör samt att jag upplever mig svagare på den sidan.
Just nu (21:00) har jag som mest ont i höger lillfinger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.