Tisdag i lite svårmod

Besvärsläget
Idag har det varit j-gt tungt. Inte så mycket värk, mer svårmod, eller nåt? Det är väl en kombination av Stockholmsresan och all den kraft det tar att dels vänta på besked och så det som sedan händer när de omedvetna spänningarna släpper.
Att datatekniken krånglar underlättar ju inte heller…

Taktil Massage
Idag blev jag ännu tröttare av massagen. Normalt brukar jag piggna till lite…

Datateknik
Undrar hur många gånger jag frågar mig i vilken storleksordning man räknar idioti i?
[Visa mer…]

Nu är det kvällen – igen!

11 svar på ”Tisdag i lite svårmod

  • Det där har jag funderat mycket på. Nej jag får inte ökade besvär av att sitta framför datorn. Mest tror jag det beror på att just den kontorsstol jag har passar mig perfekt, helt enkelt.

   Det handlar också om vad det är jag gör när jag sitter där. Är det något som stressar, ja då får jag ont. Men det får jag i så fall oavsett var jag sitter, ligger står eller går.

   Då är det avspänning som gäller.

   Sedan gör jag också så att jag sitter inte och knackar på tangentbordet timme ut och timme in.

   Sitter jag framför datorn i 3 timmar använder jag väl tangentbordet sammanlagt ca 20 min. Musen ca 15 minuter och min tryckänsliga penna och ritplatta i kanske 10 minuter. Resten av tiden sitter jag antingen avslappnat och läser i en bok eller på bildskärmen, i något utskrivet papper eller så går jag och hämtar kaffe, går på toa, klappar katten etc.

   Det gäller å variera sig.

   Kramar!

 1. Hej!

  Jag har hittat en läkare Göteborg som ger akupunktur och har avtal med regionen. Om du är intresserad kan du maila mig så får hans telefon och adress. Det är skit med mig också. Fick UVI igen och mår pyton.

  Kram

  • UVI? Är det nåt med UltraVIoletta strålar? Hur?

   Akupunktur kan jag få alldeles gratis av mina sjukgymnaster på vår (min) distriktssjukgymnastik. De gillar att köra nålar i folk…

   Sist jag fick det, för några månader sedan höll jag på att gå i taket. Så fort de satte nålar i vänster sida höll jag på att svimma av smärta.

   På höger sida kändes det liksom inget…?

 2. Ja blir man klok på någonting? Tänker på att han inte ens nämnde diskbråcket i bröstryggen, gör man så att man separerar ryggraden så? Klart att det måste väl oxå påverka smärtorna man blir ju stelare och det blir muskelsmärtor och de i sin tur kan ge andra smärtor. Akupunktur är ju bra för den som klarar av den, tidvis har den hjälpt mig, men jag gör inte heller det numera, jag är så smärtkänslig och snart ska jag göra EMG igen så då får man ju sin dos av nålar. Hoppas du kommer till nån klarhet och när jag fick komma till neurolog då började det hända saker med undersökningar osv.
  Sköt om dig jag skickar lite energi poff!!! kände du där kom den!
  Kram S

  • Ska du på EMG, igen?

   Ja, jag begriper inte heller hur specialister kan ’dela’ ryggen på det viset och låtsas som om det inte ’hänger ihop’.

   För visst går det väl nervsignaler både upp och ned?
   Och blir de störda så skickar de störda signaler, oavsett riktning.

   Ibland får jag för mig att de liknar vårt nervsystem vid ett bara något mer avancerat elnät. Knippsar man av ’till’-tråden så funkar inte ’från’-tråden heller.

   Men elektrikerna är mycket medvetna om något som kallas ’överhörning’. Ligger trådarna för nära och är dåligt isolerade, ’hoppar’ energi från den ena till den andra och då uppstår det störningar.

   Trycker man ihop nerver. Då pressas isoleringen (fettet) bort och du får nervsignaler som ’hoppar’ från ’friska’ nerver till ’sjuka’ och vice versa.

   Det här är ju liksom elementär kunskap…

   :me:

 3. Ja du, jag trodde oxå att jag såg fel då man kallar mig till EMG igen fast jag gjort det i slutet av januari och det var en läkare från NUS som gjorde det. Nu ska jag till NUS, förmodligen träffa samme dr och göra alla tre undersökningarna på rad. Ringde dit men det var så, man vill göra dom tre samtidigt. Så det blir ca fyra timmar med elektroder och nålar men det måste ju gå. Restid ca 4 timmar enkel väg så det blir skäppan full den dan.
  Min sjukgymnast Annika ( som jag nu går hos igen)har ju alltid betonat hur viktigt det är att ”tänka ihop” hela ryggen och veta att även benen kan ha symptom från nacken osv. så man blir förvånad men tur att du inte har fel på munnen och tänker till själv oxå och har kunskap att se vad som ser konstigt ut. Man förstår ju hur livsavgörande det kan vara att komma till ”rätt” dr oxå, en annan dr kanske hade reagerat direkt på de där skadorna och haft en helt annan åsikt om vad dom kunde innebära för dig. Som ett kortspel är det, hela alltihop.
  Nu blir det frukost och en promenad och sen ska jag försöka göra något jag själv vill idag och inte alltid nåt måste! Solen skiner och takdroppet friskar i så det finns hopp även här!
  Kram Nonna

 4. UVI? Urinvägsinfektion- det trodde jag att du som är ”syrra” visste (fniss)?

  Visst kan man vara känslig för stick om nervsystemet är triggat. Vi får väl se om jag klarar det. Jag får ju redan en massa andra sprutor så det är inte säkert. Fick du remiss till Spine center eller sökte du själv?

  Bra matteövning förresten att räkna (spamskyddet).

  • Det var ’100’ år sedan jag var ’syrra’ så det räknas inte :me:

   Jag sökte både själv och via remiss. Jag kom egentligen in först via det Fria Vårdvalet men jag valde att gå remissvägen då det innebar något lägre kostnad (tror jag?)

   Visst är det bra att kunna få lite träning på hjärnkontoret.

 5. Det där med inbakade drivrutiner… håller med Dig fullständigt.
  Att du har en ordentlig diskbråck iövre bröstrygg var för mig inget överaskning. Dina besvär pekade ju dit hela tiden. Fattar inte läkare, hade inte du kollat och ifrågesatt bedömningen skulle du inte fåt veta ett s…
  Hoppas det ordnar sig!!!!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *