Spam-Söndag

Besvärsläget
Har försökt ta det lugnt idag. Så fort jag rör på mig börjar det göra ont. Men jag har varit ute på två promenader i det härliga vårvädret.SPAM
Jag har råkat ut för s.k. spam, igen. Denna gången är det en klurig typ. Använder sig av tjänster på internet som tillhandahåller IP-adresser (IP-lån).

Och troligtvis används också en s.k. proxy-server. För att det inte ska gå att spåra vilken person det är som ligger bakom.

Men jag samlar uppgifter jag, om den där spammaren. Bilden här nedan visar hur det såg ut i kommentarsdelen för inlägget: Torsdag, e de vår nu? 28-Feb-2008 20:56. Det är borta nu och spammaren är blockerad.Kommentrasspam
Efter den bilden så har det kommit 12 st till i liknande stil. Kan inte låta bli att imponeras lite. Det är ganska stiligt utfört.

Klicka på bilden här till vänster. Du kan behöva klicka på den, öppnade bilden, igen, efter att den öppnats i ett nytt fönster.

Nästan alla kommentarerna kommer från olika länder (IP-lån). Ingen angiven e-post är samma eller äkta. Kommentarsinnehållet är formulerat så att inget anstöt ska väckas och på så vis reagerar inte automatiska antispamfunktioner.

Bara en länk är inlagd. Och då reagerar inte de flesta spamprogram. Sådana här spam slipper man om man har en s.k. CAPTCHA.

Just den här spammaren jobbar sannolikt för ett företag som erbjuder internetsajter ökat trafik och att företagen ska hamna långt upp i sökmotorerna.

Sökmotorernas sökrobotar gillar om det finns många kommentarer och många enskilda länkar. Har påbörjat en sammanställning över all den information jag samlat in om just denna spammare. Det kommer att ta ett tag. Men ni kan följa ’arbetet’ genom att klicka på HÄR.

I den texten kan ni se vilken websida det är som är tänkt ska få ökad trafik och träffar i sökmotorer. Det är adressen som står vid rubriken: ’SPAM-Misson-target:’

Varning för teknikgrallimatias!

Jag använder mig främsta av ett kommando som heter: ’tracert’. Det körs från det s.k. kommandofönstret eller som jag föredrar att kalla det: DOS-fönstret. Man skriver t.ex. tracert 212.15.182.79
Och sedan dunkar man till på entertangenten. Då spåras en IP-adress och man får en lista över vilken väg informationen tar.

Nästa tjänst jag använder är internettjänsten RIPE. Den talar om vem son ’äger’ en viss IP-adress och var själva servern / datorn / routern fysiskt står placerad. Man kan få koordinater, om man vill. Jag nöjer mig med landet jag.


Andra Bloggar om: , ,


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *