Onsdagen som bara försvann?

Besvärsläget
Idag har det känts ganska bra. Inget konstigt utöver det vanliga.

Var till Taktil massage på Distriktssjukgymnastiken kl 08:15. Attans tidigt. Men det gick. Idag pratade och diskuterade vi så jag vete katten om det egentligen blev så taktilt? Jag var mer engagerad i vårt diskussionsämne. Deras arbetssituation i allmänhet och Försäkringskassans handläggare i synnerhet. Stackars människor. Ja FK-handläggarna alltså. Ja, jag tycker faktiskt så. De har en grym arbetssituation

Å andra sidan ska de kanske få skylla sig själva. Tar man jobb i en försäkringsbransch så…

Och så fick jag reda på att BK (Basal Kroppskännedom) börjar den 10 april 2008. Så då bokar vi in den dagen, i almanackan. Klockslag kommer tydligen senare.

Ljudfiler
Har idag fixat och joxat med att se till att dottern ska få åtkomst till ett gäng ljudfiler. Hon är ju i Japan och jag är här i Sverige. Och tänk att det går å fixa så käckt att jag kan ’ladda’ upp ett gäng ljudfiler till en s.k. server (’min’) och sedan skicka ett mejl till dottern med en länk och ett lösenord så kommer hon åt ljudfilerna. Fantastiskt.

Mejl
Eller e-post som jag gärna vill kalla det, då jag tycker att vi lite mer ska hålla i språktraditioner. Det är viktigt för identiteten.

Jag har vi alla fall gjort en genomgripande förändring i mitt hanterande av ’alla’ mina e-postkonton. Jag har ju (minst) 6 st e-postadresser att hålla reda på. Så nu har jag löst det så att jag skapade ett till, givetvis.

Detta nya e-postkonto kallar jag för ’alla’ och till det har jag nu s.k. vidarebefordrat alla de andra, från; telia.com, gmail.com, ngn.nu och ngn4u.com (6st).

Och nu funkar det så finurligt att jag behöver bara kolla upp det där ’alla’-kontot. Så nu går det hela 6 gånger fortare. En hake är det med det hela. Det är en kopia som vidarebefordras från de där 6 kontona till ’alla’ kontot. Det innebär att ’de 6’ måste ’tömmas’ emellanåt.

Men även det har jag tänkt på! De där 6 e-postadresserna ligger upplagda som konton i min Outlook. Men för tillfället har jag då ’bockat’ bort valet: ”Inkludera det här kontot vid synkronisering och hämtning av e-post”. Så när jag vill ’tömma’ så markera jag dem och kör en hämtning. Då raderas de från den s.k. mailservern. Sedan är det bara att avmarkera dem igen och så då bara ha ’alla’-kontot markerat.

Det går att ordna så de raderas per automatik, efter att de har vidarebefordrats. Men jag är ju lite feg av mig så jag vill gärna ha både livrem och hängslen.

Poll
Är engelska för; val, röstning, fråga, undersökning, enkät, gallupp, etc.

Jag håller på att försöka fixa till en sådan uppe till höger i bloggen, här. Jag blev inspirerad av Kaktusblomman. Hon har en sådan ’röstningsfunktion’. Vi får se om jag får till det.


Andra Bloggar om: , , ,


8 svar på ”Onsdagen som bara försvann?

 1. Tänk så långt borta- Japan-
  Det går inte bara att kila över på en kopp kaffe här inte.
  Och jag som klagar på 10 mil 🙂

  Fiffig funktion din Poll. Java språk förstås? Eller?
  Kram

  • Japan är jättelång bort.

   Och när hon är hemma så tycker jag inte att avståndet från Vänersborg till Gävle egentligen är så där väldigt nära, en 60 mil, eller nåt?

   Analysverktyget (Pollen) är jättefiffig.
   Det mesta är php.

   JavaScript
   När du klickar på ’Rösta’
   När du klickar på ’Visa resultat’
   Och så den s.k. ’FadIn’ och ’FadeOut’ effekten
   Och så en liten layoutfunktion, för ’staplarna’

   php
   All den övriga visningen och den s.k. administrationen.
   Lagring av analyser och svar samt kontroll av röstningen.
   Lägga upp nya och hantera analyser (polls).

   XHTML
   Hur själva ’pollen’ ska se ut styrs via stilmallar (css). Vilka visserligen delvis sätts via php.

   Kramar!

 2. Jag tycker att Sthlm med sina dryga 100 mil är lååångt som ett ösregn – men Japan…är läbbigt mycket längre. Var nästan på väg att fråga som min morsa alltid gjorde ”när kommer hon hem”? det sa hon så fort man andades att man skulle en meter från spisen ”när kommer du hem”??
  Får man fråga vad barnet gör i Japan?
  K Nonna

 3. Inte lätt det där med avstånd, våra ungar flyger ut ur boet, vissa då långt bort. Min dotter är i England o pluggar, fast med webcam känns det inte alls långt. Synd att man bara då kramas virtuellt.Om och när jag får FK på mina noter vill jag åka och besöka tösen min.

  • Det är det fina med ungar som ger sig iväg. man kan åka och hälsa på dem.

   Vi hade nog aldrig kommit till USA om inte dottern var aupair där i ett år. Och inte hade vi kommit till Skottland heller. Där bodde hon i två år.

   Och vi var på väg till Australien, vår sån var backpacker där i ett år. Men då var det min hälsa som sa stopp.

   Och samma är det nu med Japan.

   Men, jag har också WebCam, numer.

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *