Spaniens tjurfäktningar.

Tjurfäktningsmotståndare (Actyma) åtalas för grovt förtal, när de hävdar att det staden Tordesilla gör med tjurarna inte är något annat än djurplågeri.

I Amsterdamfördraget framgår det att sedvänjor, kulturella traditioner och religiösa riter går före de s.k. EU-reglerna. Där regler mot djurplågeri finns. EU-parlamenten har dessutom med stor majoritet sagt nej till att förbjuda tjurfäktningar, på så vis att de ska undantas i djurskyddsreglerna.

Att Spanjorer behöver visa sig macho och plåga ihjäl tjurar och på så vis tro att detta grottmänniskoliknande beteende skulle bevisa någon slags ärofullhet och manligt. Ja det må väl vara en sak. Det får stå för dem. De är väl sådana…

Men att slapptaskarna (och kvinnliga motsvarigheter) till politiker i EU inte vågar protestera mot ett djurplågeri som för mig saknar förnuft och gräns och är totalt meningslöst. Ja det fattar jag inte. Vilken feghet! Hur kan politiken tro att de ska kunna förändra världen om de inte klarar det?

Om nu engelska befolkningen klarade att få bort Hubertusjakten så ska det väl gå med tjurfäktningen också.

Citat från aftonbladet, 23-nov-2007, sid 34: ”Klockan 11:00 släpps den utvalda tjuren från stadstorget. Tjuren tvingas längs gränderna ner till bron över Duero. Alla som vill får försöka döda tjuren. Dödandet ska ske med spjut försedda med 20 till 30 cm långa järnspetsar. Med spjuten, och från häst eller till fots, får man försöka ha ihjäl tjuren. Det är tillåtet att genomborra tjuren hur många gånger som helst men den dödande stöten får inte ges förrän tjuren sprungit in på det markerade området nere vid floden. Cirka en timme brukar avlivningen ta. Den som lyckas sätta in den dödande stöten får skära av tjurens testiklar eller svans och hänga trofén på sin lans. Segraren får medalj ur borgmästarens hand.

Invänder man mot detta eller protesterar så kan man alltså bli dömd. Jösses!

Ni som läser detta, bidra med att bojkotta Spanien! Tills de visar att de har stake och skippar djurplågeriet, s.k tjurfäktningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *