Saudiarabiens kvinnosyn.

Har nu en tid följt, sedan mars 2006, processen mot den massvåldtagna kvinnan. Hon blev våldtagen av 6 män. Nu fängslade. Kvinnan ska få 100 piskrapp.

Här är det väl ett fel?

Av vilken anledning ska kvinnan få piskrapp, efter att ha blivit våldtagen av 6 män? Vad är hennes brott?

Jo, hon satt i en bil med en okänd man och för det dömdes hon till 40 piskrapp. (Milde himmel!)

Men hur blev det 100? Jo, hennes advokat gick till media. Så advokaten avskedades och kvinnan dömdes till 100 piskrapp och så är hon nu utan försvar.

Jag har svårt för att finna ord. Inte nog med att de där religiösa fanatikerna får bete sig hur som helst. Omvärlden protesterar ju inte! Omvärlden är rädd om sina handelsförbindelser och då är just den här kvinnosynen inget som får sätta käppar i hjulet för så viktiga saker som handelsöverenskommelser. Och det är USA som leder feghetsligan.

Är det inte USA som vrålar ut som en testosteronstinn tonårspojke att de minsann ska försvara demokratin. Är den kvinnosynen och det religiösa, fanatiska styret, demokratiskt?

Bojkott, blockader och fördömanden!

Vi var och en kan på vårt lilla sätt försöka att hitta vägar att bojkotta allt som kan ha med Saudiarabien att göra och kanske USA främst. Om inte politiken vågar så vågar kanske folket.

Kolla mina andra bloggar också: NGN-Blogglista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *