Måndag

Jobbat förmiddagen. Eller rättare, jag har varit på brandutbildning.

Hemma ringde jag till Ortopedmottagningens tidbokning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) i GBG. Det var nedslående besked.

De har sorterat bort alla (återfall) äldre än 1 år. P.g.a. resursbrist. Resursbristen består bl.a. i att tre ryggkirurger, som under många år lärt upp sig inom SU, nu har startat privat operationsmottagning.
En annan orsak är ju också politikens spariver.

Troligtvis kommer en skickad remiss att gå tillbaka till den som skrev den (vårdcentralsdoktorn). P.g.a. att mitt tillstånd inte är så allvarligt. Det krävs minst förlamningar.

Och med den där remissen ska det följa nytagen s.k. slätröntgen och magnetröntgen. Mitt problem här, är att inom NU-sjukvården och NÄL är kunskaperna om nackar rudimentära. Och röntgenläkarna är inga hejare på sin bedömning heller. Kompetensbrist. Jag har ju blivit felbedömd förut.

Skulle det nu gå att få en remiss med RTG & MR till SU så kommer ju den tillbaka. Då kan det kanske öppna en möjlighet att få bli bedömd i en annan region (landsting), men bara kanske.

Ingen direkt ljus möjlig framtid. Hur ska det bli?

Kan inte låta bli att bli lömsk på alliansen och fega gråsossar (alla är de i händerna på ”marknaden”). Som roar sig med att jaga svaga, halta och lytta. (Koncentrera er på fuskarna!)

Begriper inte att Alliansen klankar ned på tidigare s-regering? De förde ju en utmärkt borgerlig politik (då bräkte inte alliansfåren så högt…).

Alliansen kom till dukat smörgåsbord. Vad gör de då? Givetvis sätter dessa frossare igång med att äta upp allt. Tänker de duka upp nåt igen?

De yrar så ini attan om alla nya jobb. De hänger ihop med om det är hög- eller lågkonjunktur, så tagga ned lite.

När ska det skapas riktiga, varaktiga jobb, som behövs, där det behövs? Inom hälso- och sjukvård och skola t.ex. De bågnar ju under sin resursbrist.

4 svar på ”Måndag

  1. Vilket korkat system. Har politikerna i Sverige aldrig hört om förebyggande sjukvård. Har för mej att det kostar en del mera att vårda sen när patienten är förlamad istället för att i tid göra någonting. Hu, vad jag blir arg.

  2. Kanske ett bra sett att spara om man ser kortsiktigt. Kanske det blir ändring sen om nån politiker blir ordentligt sjuk, men dom har väl råd att gå till en privatläkare =(

    • Gunveig:
      Det är ju det som är problemet, delvis. Att de är ju inte i närheten av ”vanligt folk”. Sedan verkar det som om ansvaret, makten också bidrar till att skapa större avstånd. Till just de människor de är satta att värna om. De liksom glömmer sin gärning och blir ett offer för ”mammon”. Deras politiska karriär blir viktigare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *