Torsdag

Torsdag morgon
Ledig dag.

Bildskärmar
När jag skulle köpa platt bildskärm var jag in till Elektronikhuset i Trollhättan. Där hade de en intressant bildskärm. Med den lanserades som LCD och jag hade tänkt mig TFT. När jag påpekar detta för butikspersonalen så får jag höra att det är ingen skillnad det är samma sak.

Jag protesterade inte omedelbart då jag blev osäker. Det är många förkortningar att hålla reda på inom elektronik-/databranschen.

Nu har jag kollat upp det där. Definition: ”TFT-LCD, en aktiv LCD-bildskärm som ger bättre bildkvalitet och snabbare respons än en passiv LCD-skärm. De aktiva LCD-bildskärmarna har en tunnfilmstransistor (TFT, Thin Film Transistor) i varje pixel.”

Alltså jämför man LCD-bildskärm och TFT-bildskärm så har TFT-bildskärmen bättre bildkvalitet och är snabbare. Dessutom en teknisk skillnad; en tunnfilmstransistor i varje pixel.

Och en korrekt benämning på TFT-bildskärmen är TFT-LCD eller aktiv LCD. Men då ska den andra kallas passiv LCD. Det är då förståeligt att producenterna förenklar och kallar dem TFT respektive LCD.

Återigen, det skiljer alltså både i teknik, prestanda och kvalitet. Och generellt är TFT bättre än LCD.

En länk till detta inlägg är skickad till Elektronikhuset.
[08:15]

Torsdag morgon/förmiddag
Då har jag tagit ett beslut. Jag publicerar inte alla bilder från 071002 på en gång. Jag drar ut på det. Sannolikt blir det inte så mycket mer småkrypsbilder nu när vi är mitt i hösten.

Jag valde att först av alla publicera bilder på Kärrgräshoppan. Mest beroende på att jag under en lång tid letat efter den och blev så himla glad när jag hittade den.

Vill därmed då påpeka att det är de små tingen i livet som gläder mest.

Vill ni studera bilderna på Kärrgräshoppan så välkommen till: ngnfoto.blogg.se bilder.ngn.nu
Rubriken: Onsjökärret. Gräshoppa 071002.

2 svar på ”Torsdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *