Lördag (Hemma) / Håverud

Efter frukost satte vi oss i bilen och åkte norrut. Målet var Håverud. Där hade vi bokat vandrarhem. Egentligen hade vi tänkt ha sällskap av goda vänner men den ene av dem blev sjuk så de fick ställa in. 

Vi stannade till vid ICA Kvantum i Vänersborg, där köpte jag lite sockervatten (Coca Cola) och energidrycker (och smågodis) – kände mig ”ur slag”. Piggnade väl till lite. 

Bilen tog oss först till Sunnanå hamn. Där tittade vi på de nya sjöbodarna. En var till salu (något över 400 000 SEK). Det låg också några sjöbodar mer ute i vattnet, med egen båtplats. Vi bestämde oss för att en sådan köper vi, i spekulationssyfte. Vi hejdade en inföding och frågade om priset (nypris). 1 milj SEK. Vi får nog funder på det där. Men rackarns läckert är det. 

Vi hade tänkt äta på hamnrestaurangen med det såg inte så himla mysigt ut så det fick vara. Dessutom hade vi smockat smågodis så vi var inte så värst hungriga. 

Jag bestämde i stället att vi skulle kolla upp om det fanns mat vid golfbanan (Melleruds golfbana) och det gjorde det. Gott men väl starkt. Det var en liten buffé. Kycklinggrytan var väldigt stark. Kasslern var OK men såsen var lite väl häftigt kryddad med svartpeppar. Potatisen var OK. Salladen var klart godkänd, väldigt fräsch. 

Mätta åkte vi vidare. Hustrun ville titta på en fritidstomt vid norra delen av Teåkerssjön. Låg lite väl nära stora vägen enligt mitt tycke. 

Så kom vi då till Håverud. Vi parkerade uppe vid viadukten och promenerade ned. Tittade på när småbåtar slussades. Vädret var härligt. Vi letade upp Vandrarhemmet och lurade ut hur vi skulle köra dit. Vi gick in i utställningshallen och turistinformationen (Dalslands Center). Kollade in camping (ganska öde). Inspekterade utfodringsmöjligheter. 

Jag roade mig med att fotodokumentera ett gäng om 8 tyska ungdomar i tre kanadensare (kanoter). De verkade inte värst sjövana och de skulle slussa från Övre upperudshöjden till Åklången. Jag kanske kunde få en del ofrivilligt badande på bild. Jag tog 113 bilder. De höll sig flytande. Fast det var nära ett par gånger. 

Ett kärlekskrankt Kålfjärilspar ställde upp på bild. Se dessa på: ngnfoto.blogg.se bilder.ngn.nu. Rubriken: ”Håverud. Kålfjäril 070825”. 

Tiden för Vandrarhemmets öppnande närmade sig så vi gick till bilen och körde ned. Checkade in och installerade oss i rummet, ett stort ett. 

Vi spanade runt lite efter möjlig kvällsmat, annan än den vi hade med oss. Det fanns ett ställe som såg lovande ut ”Visitors”. En pub eller krog, kallades också ”Skurken”. Men det var stängt, på en lördagskväll? Kanalrestauranten var öppen men där var det väl dyrt. Så det fick bli medhavd kvällsmat. 

Egentligen var vi väldigt trötta men kvällen var vacker och vi ville utnyttja den. Det blev en promenad utmed sjön Övre upperudshöjdens västra strand ned till Åsensbruk och tillbaka. 

Efter den promenaden var det helt OK att inta horisontellt läge. Somnade bums.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *