Söndag (Håverud) / Hemma

Sov bra. Skön temperatur i rummet. 

Efter frukost städade vi ur rummet. 

Satte oss i bilen och åkte norrut. Vi skulle jaga svamp. Stannade några kilometer söder om Tisselskog. Där var väldigt bergigt (upp och ned) och de svampar vi hittade var väldigt torra. Läggs i speciell påse för torkning. 
Noterade också att jag blev orimligt trött av det där klättrandet. 

Vi flyttade på oss lite men det gav inget. Hustrun hittade en del lingon. 

Nästa stopp blev strax söder om Dals Långed. Där var det flackare och jag kunde gå mycket mer och lättare. Verkar som om jag får problem när det är större höjdskillnader? Vi hittade en del svamp men inga mängder. Det började småregna. 

Åkte in till Dals Långed och spanade efter något matställe, såg tunt ut. (Konstigt egentligen att Stenebyskolan ligger i Dals Långed, borde den inte ligga i Steneby?) Vi åkte då vidare ut till Baldersnäs. Där körde det ihop sig, det var någon slag flyguppvisning och det blev en del dividerande om huruvida vi skulle betala för den även om vi nu bara skulle äta mat. Vi tycket det där fick ett löjes skimmer över sig så vi struntade i det hela. Vi åkte tillbaka till Dals Långed. Där hittade vi en Pizzeria som precis hade öppnat. Vi beställde och åt Kebabtallrik och Pizza. 

Därefter ville jag åka söderut, vägen väster om sjön Erve. Det händer ju att jag cyklar i de här trakterna och jag ville se hur den här vägen var i jämförelse med den som går mellan Håverud och Tisselskog. Den var OK. Visserligen grus men av bra kvalitet. 

Vi tog vägen om Björnerud på väg hem. Hustrun ville kolla en liten sommarstuga som var till salu. 

Stannade och handlade vid Kvantum i Vänersborg. Hem och packa ur bilen och plocka i ordning. 

Härligt väder ute. Jag tog kameran med mig och cyklade till Onsjökärret. Där var ganska dött. Under den nyligen utlagda plåten hittade jag en liten Skogsödla. Bild på: ngnfoto.blogg.se bilder.ngn.nu. Rubrik: ”Onsjö, under plåten. Skogsödla 070826” . 

Tänkte fixa lite med helgens bilder men en trötthet föll över mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *