Söndag

Ibland är man riktigt jävla dum i huvudet. Tyckte ju det här med trådlöst var fräckt. Så fräckt så jag bytte ut vårt fasta datakabelnät här hemma (s.k. LAN) mot ett trådlöst (s.k. WLAN). Nu har ju det fungerat sådär så jag har varit lite lömsk emellanåt.

Hursom, vi bestämde oss i alla fall för att uppdaterar våra trådlösa telefoner. En vill ju inte ha för mycket strålning och nytt ska stråla mindre. Trodde jag.

Nädå, nu finns i princip bara DECT-telefoner att köpa och de strålar utav bara helvete hela tiden. I runda slängar 100 000 gånger över eventuella blivande gränsvärden. Det finns alltså inga ännu. Djävligt konstigt bara det.

Det visar sig dessutom att de äldre analoga trådlösa telefonerna inte bara strålar mindre de strålar dessutom bara när du pratar i den (använder den). Till skillnad från DECT och liknande.

Kollade över beståndet. Den trådlösa telefon jag hade alldeles bredvid min hemdatorarbetsplats, var en DECT (nu bortkopplad). Den i köket var en gammal en så den får vara kvar.

Sedan rev jag ned det trådlösa nätverket också och har nu dragit kablar igen och startat liv i det gamla ZYXEL bredbandsmodemet.

Nästa steg blir att åka till köpcentrat och investera i vanliga telefoner, med sladd. Så det så!

8 svar på ”Söndag

  • Matilda:
   Rätt inställning.

   Sådan är jag också, egentligen. Det är bara det att det är svårt när man jobbar i IT-branchen och dessutom är teknikfetichist.

   Men – har du ingen mobiltelefon t.ex.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *