Flaggning

Från nu kommer jag att skippa alla rojalistiska flaggningar. Jag tycker liksom det där med monarki och adel är mer högfärdighet än att det skulle vara till någon som helst nytta.

Och när jag nu fört detta med monarki på tal; behövs kungen? Svar: Nej.
Även om nu någon övertygande kunde berätta och beskriva för mig vilken enorm PR kungahuset gör för Sverige så skulle jag likväl mena att de pengar vi lämnar i apanage till kungahuset skulle räcka ganska långt i PR-sammanhang.

Och om nu kungahuset är så fantastiskt och viktigt ja då kanske Svenskt Näringsliv skulle kunna sponsra dem, i sin helhet. Eller inte, skrev jag inte att jag ifrågasatte nyttan?

3 svar på ”Flaggning

 1. Tror inte det finns någon påvisbar nytta alls. Om den finns så skulle ju det betyda att folk i andra länder köper svenska grejor som kanske är sämre eller dyrare än andra bara för att vi har en kung. Det är bara att gå till sig själv, om jag tänker köpa en platt TV så kollar jag inte först om Sydkorea har en kung eller ej.
  Nej, ge mig en cool republik istället.
  Vi har ju redan en president, i Jämtland, och han verkar mycket trevligare än kungen.

  • Anders:
   Och då misstänker jag att du avser den här herren:

   Evert Ljusberg
   President i Republiken Jämtland.
   Bor i Västergötland.
   Kommer från Härjedalen.
   Källa: Aftonbladet
   Foto: Ragunda Kommun
   [not: 090415: Det går inte att redigera t.ex. bildlänkar i kommentarer gjorda i blogga.nu. Så därför får den här kommentaren lite konstigt datum och möjligtvis märklig placering.] [not 16/1-2011: Det gäller inte den här WordPress-bloggen men kommentaren får givetvis behålla datummärkningen från ngn.blogga.nu]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *