Måndag

Jobbet 
Fick i dag en handdator som vi beställde i förra veckan. Till den beställde vi ju en streckkodsskanner. Skannern fungerar 'sådär'. En liten besvikelse alltså. 
Ska diskutera om vi kan testa med en s.k. pennskanner (läser in text) i stället – de är kanske billigare? 

Tjyvar och banditer! 
Innan jag skulle grensla min cykel och susa hemåt så besökte jag min arbetsplats offentliga toalett. Lade i från mig mina fleeshandskar. Upptäckte att jag saknade dem när jag kom till cykeln. Givetvis var de borta – man blir så förbannad! 

Hundpromenad 
På dagens promenad med hunden hände en märklig sak. Vi har en fårhage utmed vår promenadväg och när jag går där utmed staketet så kommer min hund farande bakifrån och passerar mig framåt – glatt skuttande. På min andra sida, på andra sidan fårstängslet, kommer en hare i samma fart med siktet inställt på hunden? Den stannar flera gånger och kollar vart hunden är och så skuttar den efter? Visserligen ligger ju ett fårstängsel emellan – men vad är det som händer? När så hunden till slut får syn på den förföljande haren ja då sätter haren iväg bort. (Givetvis kommer inte hunden åt haren, det är ett fårstängsel emellan).
Jag undrar – kan det vara så att hunden, ovetandes, var på väg rakt mot ett ställe där haren hade sina små? Och därmed är detta märkliga beteende förklarat? 

Lite längre fram hade jag lång och god ögonkontakt med ett rådjur som stod en ca 10 meter bort. Såg till att hunden inte fick 'korn' på henne. 

Slängde kottar åt hunden och upptäckte att hon skadat sig på 'tarsen' (vilket jag kallar den tillbakabildade 'tummen') på höger framben, igen. Blodet rann – nu ser det bättre ut. 

Stadsbesök 
Var inne till staden och köpte mig en subventionerad cykelhjälm, märkt med 'Vänersborg'. Ja – jag tillhör de som använder cykelhjälm – och tycker dessutom att det är en självklarhet. De som inte använder cykelhjälm skulle få betala dubbel sjukförsäkringsavgift, eller nåt. 

Jag var också in till Expert och lät mig fotograferas. Det fotot ska användas till en tidning, inom Friskis&Svettis. 

Ett besök i matbutiken blev det också – ett gäng thekakor – måste sluta med de där dumheterna. 

Hemma 
Efter kalasandet på thekakorna så blev jag trött (14:00) och somnade som en gris. Vaknade ca 17:30 – tvingade mig upp. Det är nog lika bra att sluta äta helt och hållet – blir man piggare då? 

BAS-passet 
Nu ska jag sätta mig och mixa lite med musiken jag valt till mitt jympapass. Fast först ska jag rasta hunden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *