Tisdag

Jobbet 
Vi, min vikarie och jag, får inte handdatorn och streckkodsläsaren att fungera 'perfekt'. Den funkar i princip på alla streckkoder förutom de på datorerna och bildskärmarna – typiskt. Vi funderar vidare. 
Troligtvis får det bli den manuella lösningen som får gälla. Men jag behåller handdatorn. 

Jag fick besök i dag – av en IT-tekniker, Birgitta, hon fixade till så att jobb-mobiltelefonen (SonyEricsson P900) 'syncar' mot vårt ePostprogram. 

Tvätta 
Jaha, nu var det dags igen? Tvättar handdukar och sängkläder i bostadsrättsföreningens tvättstuga nu mellan 12:00-17:00. 

Städa 
Mellan tvättstugebesöken tänker jag dammsuga och städa toaletterna. 

Motion 
I kväll är det jympa här på Onsjö. 19:00-20:00. Det är Gunilla som har en KI-jympa. Får se om jag masar mig dit? Kanske blir det en sväng till bastun efter det? 

GRATTIS!
Till faster Eivor. Hon fyller år i dag. 

8 svar på ”Tisdag

 1. Tvättstugehaveri!
  Jag avskyr när välfärdsproblemen stör mitt materialistiska sinnelag. Torkskåpet var 'under reparation'. Det betyder att det inte fungerade! Jag var TVUNGEN att bära två blöta påslakan och två blöta lakan upp till lägenheten och hänga in dem i vårt alldeles egna torkskåp.
  Dylikt extraarbete är ju nästan knäckande – kanske ska man begära hyresreglering?

 2. hur hårt kör frun med dig Nisse? först ska du slita in flis till hushållet. sen åker du på att tvätta efter det. och till sist så verkar hon också kräva att du ska vara i bra trim. det är i alla fall tur att du kan ta en sväng med gunilla i bastun efteråt. jag unnar dig det. vart ligger den där bastun?…

 3. vänsterchaffisen:
  Frun är ju den förvärvsarbetande part som drar det tyngsta lasset. Jag jobbar ju "bara" 25%. Det blir liksom per automatik då att de mesta hemsysslorna hamnar på mig. Hon har dessutom dålig ländrygg.
  Gunilla har jag försökt fått med mig till bastun – omöjligt – tvärstopp. En del brudar är märkligt tvära?
  Bastun ligger inom vår bostadsrättsförening.

  Trim å trim… jag är just nu mest tjock på mitten. Jag rör på mig.

 4. jo jag vet att en del kvinnor kan vara vrånga ibland. har ju coachen. där kan det vara riktigt vrångt. men jag tycker du ska bjuda in din fru till bastun – hota med gunilla. om sen gunilla inte inser vikten av att bada bastu, ja då är det bara hon som förlorar på det. du blir vinnare som vanligt. upp med näsan!

 5. vänsterchaffisen:
  Frun har en ständigt stående inbjudan till bastun och hon vägrar konsekvent – "hot" har ingen som helst effekt.

  Och givetvis är det så – brudarna (som inte kommer) anar ju inte att de missar en ytterst trevlig samvaro. Det tror jag de brudar kan intyga som faktiskt har varit med – till bastun.

 6. Hej igen!
  Gick in på din röda spalt och hittade andra bloggadresser så att jag kan sprida min blogg. Men…jag är inte så himla teknisk och smart, så jag hajjar inte riktigt. Måste jag ha en ny blogg på varje adress, eller hur gör jag för att länka till den här adressen på blogga.nu??
  Tack för hjälpen

 7. SpaceFace:
  Tack för de vänliga orden. Nu har du ju inte uppgett någon ePost så jag har gjort i ordning en liten specialsida som troligtvis kan hjälpa dig lite. Klicka HÄR!
  Bra om du hör av dig när du studerat färdigt så jag kan ta bort den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *