Media:

————– ttela ————–
Ledaren:
Bästa Hanna Wiberg! Det vore trevligt om du via din journalistiska begåvning kunde vara lite mer nyanserad och opartisk i dina politiska utsvävningar. Jag tycker SAMTLIGA parter/partier är grumliga och svävande. Förskönar, lyfter fram sin egen förträfflighet och svartmålar opponenterna. Sådär håller det ju på HELA TIDEN!
Om du nu vet så förbaskat väl vad som är bra och bäst för Sverige, skriv om det då! Eller är det omöjligt, när man jobbar för Liberala Nyhetsbyrån?
Jag tycker också att dagens socialdemokrati är bufflig och osmidig. Men är inte det ganska tydligt och kännbart? Men kom igen! Vad är bättre? Hur löser vi alla problem? Skriv rakt och ärligt. Kan du det?

Nyheter:
Taskigt vaggade, totalt känslokalla och socialt missanpassade ungdomar har varit i farten igen och sabbat livet för en annan människa (säkerligen flera).
Hur känns det ”Svensson”? Känner du: ”Nu måste Jag ut på gator och torg och visa att det är Jag som vuxen som är föredömet och så suger Du dem i ”skjortkragen” och föreläser om vad ”social godhet” och respekt är för något!” Tänker Du så? Det borde du.
Eller tänker du; ”Nu vågar man ju inte gå ut.”, ”Var är polisen?” och att ”myndigheterna” är odugliga eller att det är säkert ”sådanadär” kriminella invandrarjävlar(*), släng ut dem ur vårt Sverige, de är ju farliga som fan! (Nu finns det faktiskt en reell risk att få en kniv i sig, en spark i huvudet – så var försiktig!)
Då är du feg! I den mening att du inte gör din röst hörd.
Då är du okunnig! I den mening att du antar utan att veta.
Då lever Du i det samhälle Du förtjänar! I den mening att är man passiv får man ett passivt samhälle.
Det som händer i Sverige, både gott och ont, är allas vårt ansvar. Och reagerar inte VAR OCH EN så kommer inte det goda att segra, var så säker.
MEN, jag tänker ändå hänge mig åt att ge ”myndigheterna” en brasklapp. Någonstans i dessa ungdomars utveckling har de träffat flera ”myndighetspersoner” som sett deras sociala oförmåga och brist på respekt och inte reagerat! Berodde det på okunskap? Prioriterades det bort p.g.a. stress, resursbrist? Ja jag vet inte? Det vet bara NI.
(*)Obervera att detta är inget jag tycker! Men det verkar finnas allt för många som faktiskt tycker och tänker så.

NU-Direktör: Behövs det?

Tandvården: Jag vidhåller min övertygelse om att tandvården fullt ut ska införlivas i patientförsäkringssystemet. Nästa tegelsten är ögonen.

Vårdcentraler: Ibland är de inte ens ”öppna” för de som har rätt till dem.

Arbetslösheten: Vore bra om reella siffror också presenteras. Hur stor var befolkningen i augusti 2005 för Trollhättan, Vänersborg och Mellerud? ANTALET personer, människor, är minst lika viktigt att SE som en procentsats. Tänk på det i fortsättningen Alexandra Davidsson.

Posten: Klart som ”självklart” att brevlådorna ska vara ergonomiska och vettigt placerade!

Brynolf Wendts: Har han skrivit någon bok?

Debatt:
Måste helt enkelt unna mig att bemöta Mikael Cederbratt (m). Den börjar ju bra. Sedan kommer det, reservationen:
”Men vi menar också att valfriheten inte får ske på bekostnad av den medicinska säkerheten. Valfriheten måste i vissa fall begränsas av bedömningar av hur barnets och mammans hälsa påverkas.”
Bäste Mikael Cederbratt (m). Då har ju inte föräldrarna valfrihet? Enligt citatet förvandlas mamman till en inkompetent hona med uppgift att föda barn.
Innebär inte ”valfrihet” att föräldrar, om de vill, ska ha rätt, om de själva bedömer det som riskfritt och efter rådgivning av expertis, tar beslutet om förlossningsmetod?
Och om föräldrarna blir informerade om att antingen mamman eller fostret inte är i medicinskt skick att föda på det sätt föräldrarna önskar så är jag då väldigt övertygad om att de följer de medicinska råd de får. Det är möjligt att det finns undantag. Hur många är de?

Politik:
Jag har tidigare sagt vad jag tycker om Strömsborg i Vänersborg. Det skulle bli ett utmärkt vandrarhem.

Och om politikens beslutsvånda kan jag inte säga annat än att det nog är bättre att man visar osäkerhet än att man kastar sig in i panikbeslut. Och med det vill jag då hänvisa till Vänersborgspolitikens behandling av ”Arena Vänersborg”.

Heltid kan hota jobben: Bra artiklar på sidan 16 som belyser problemet ur två perspektiv. Mer sådant!

Uddevalla S-politiker: Jan Gunnarsson, ordförande i arbetarkommunen i Uddevalla, känner inte till några påhopp på Ann-Kristin Sörensson. I samband med hennes larm riktat mot Helen Hagström Nordendorph.
Det verkar var frånvaron av stöd som var det värsta? Kan Jan Gunnarsson, tänka sig att känna till det?

Budgeten: Känner bara hur himla dåligt insatt jag är så jag avstår att kommentera.
Jo en sak kan jag kommentera, i samband med budgeten och det är gårdagens (14/9) ”Johan Hakelius” i Aftonbladet. Det är en man med djupa politiska insikter, eller? Undrar VAD den mannen har innanför pannbenet? Jag ser han som en Clowndebattör som man får se som en humorprovokatör. Han producerar inget seriöst, hitintills. Det kanske inte är meningen? Läs och bedöm själva. Här är citatet:
”Ingen vettig människa vet, egentligen, vad som försiggår under dessa ändlösa budgetförhandlingar. Vi vet vad de deltagande vill att vi ska tro. De vill att vi ska föreställa oss dem sitta där, oändligt allvarliga, med det allmännas bästa i sinnet. Ungefär som en korsning mellan VM i poker och en påvlig konklav. Men det faller förstås på sin egen orimlighet
För normala, hyfsat uppfostrade människor är det svårt att ens föreställa sig en grupp personer så grälsjuka att de inte förmår jämka samman några procent och kronor, trots att dygn och veckor går. Och varför ska de nödvändigtvis träffas vid tider på dygnet när hederligt folk sover?
Det finns bara två rimliga förklaringar. Antingen kan bara outhärdliga, antisociala rättshaverister ta sig så högt i de politiska hierarkierna att de får nattmangla med finansministern. Eller så är alltihop båg. I skydd av mörkret dricker förhandlarna champagne, dansar och har orgier tills de storknar. Då slår de ihop ett pressmeddelande och kommer ut.
Den senare förklaringen är nog att föredra.”

Serier:
ZITS, helt ohotad vinnare. De andra var inte ens i närheten.
———————————–

Man kan läsa på flera sätt – ett är det kritiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *