Internet

Jaha, då var ”utredningen” klar då:
Jag var inne på: www.pts.se och www.alltombredband.se [not: 19/1-11: Verkar ha lagt ned, hamnar på: www.easychange.com?] .
Enligt listan hade Spray tiscali 500 ett billigt alternativ. 147,5 SKR per månad. Lät ju intressant. Följande kom fram vid en närmre granskning: Det priset gäller bara under maj-juli och dessutom om man samtidigt har deras fast telefoni. Har man inte det så är ”kampanjpriset 162,5 SKR per månad, fram till och med december. Fr o m januari 2006 kostar det 325 SKR per månad. Startpriset är ca 300 SKR och modemkostanden ca 300 SKR. Lite oklart det där med ”Startpriset” det kan vara 599 SKR också?
Nu betalar vi till telia, för 0,5 Mbit, 342,5 SKR per månad. Skillnaden 342,5-325=17,5 SKR per månad tycker jag inte är tillräckligt mycket pengar för att vara värt besväret. Man åker ju på att byta ePost-adresser och så ”förlorar” jag ett antal MB internetsidor via telia. Plus allt annat strul ett byte skulle kunna innebära.

Eurobell hade också ett intressant erbjudande. 2 Mbit ADSL för 248 SKR per månad. Etableringsavgift (startavgift+modem): 445 SKR. Lät ju onekligen mer intressant. Men, då har de ingen ADSL-plats i vår växelstation!

Till dem skickade jag en ePostfråga om de har möjlighet att ”ta över” den ADSL-kopplingen jag har idag. Vi får se vad de svarar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *