Fredag

(not: 151028: renskrivit digitala anteckningar)

Golvman
05:58 fick jag följande SMS-meddelande från Golvman-Ralf:
"Hej. Färdigställande ställer jag mig frågande till om vi nu skall göra om hela badrummet, eller har ni ändrat er på den punkten? Jag håller på med att lägga en tidsplan för detta och det känns angeläget att den tidsplanen hålles därav dröjsmål med svar. Vi gör om gör rätt. Angående dina frågor om kompensation och övriga frågor kring pengar tar jag inte dessa via Sms Ringer dig fredag så vi får klarhet i hur vi går vidare för att få badrummet färdigställt /mvh Ralf"

Det är första gången jag bli informerad om att de ska göra om och rätt. Läser jag bakåt i deras mycket knapphändiga information så kan jag hitta följande, onsdag:
"Hej , vi satt till sen kväll och diskuterade,
Vi kände då att det skall inte lämnas till er i det skick som det är oavsett kompensation, Jag sitter och gör en ny tidsplan, Föstod på din fru att detta är oerhört jobbigt för dig så om ni vill så skicka mig hennes tele så tar jag allt praktiskt med henne, mvh Ralf", detta kan med en hel del god vilja tolkas som att de har tagit beslutet att göra om och rätt.

I måndags pratade jag med Ralf via telefon och då var det inte tal om att göra om och rätt utan då ville Golvman förhandla om en sk kallad förlikning och erbjöd oss 15000 sek. Jag tvärvägrade och föreslog i stället min framräkande summa 40000sek.
Ralf kunde inte ta det beslutet på egen hand. Han skulle på tisdag morgon diskutera detta med VD Niklas och sedan ringa mig, igen. Det gjorde han aldrig.

Efter SMS-påstötningar från mig kom meddelande, onsdag, här ovan.

Och så får vi då dagens meddelande – någon som förstår om detta är förvirrande…?

Svarade i vart fall: "Ok" på det meddelande.

Jag tänker inte gå och vänta på att han ska ringa. Sannolikheten för det är väldigt liten.

Nu förbereder vi oss mentalt för en ny vända i badrumsrenovering.

Data
Godkände ett gäng Linuxuppdateringar. Noterade att en ny nvidia-drivrutin (340) installerades. Tänkte att då kanske texter och websidor slutar hoppa. Icke.
Noterade också att instrallation eller start / konfiguration av tex-common misslyckades.

Senare idag ska jag köra en "recovery mode" och sedan "reparera trasiga paket"

Utsidan
Nu ska jag ut och lyfta i säckar med gräs / jord i bilen och sedan se om jag orkar gräva upp lite 'bra' jord.

Går det och jag har mer jord så ska jag försöka jordförbättra lerlagret med torv.

Lyfte in ett antal säckar med grästovor (2 hinkar i var säck) in i bilen. Vart de ska sedan får hustrun fundera på.

Grävde upp några ihopkrattade jordfrästa högar, upp ur planteringsdiket.

Nu är min peng för fysisk ansträngng slut för idag. Ländryggen sa definitivt 'Nej Tack!'

Insidan
Sorterat en låda i köket med 'tveksamheter'. Det blev inte mycket kvar som jag ville spara på.

Golvman
Nu ska jag formulera ett ePostmeddelande, till Golvman-Ralf:
"Bäste Ralf
Börjar med att be om ursäkt för mitt SMS-'bombande'.
Men, jag ska förklara och sedan 'vänder vi blad' och går vidare.
Mina minst dagliga SMS har varit förtvivlade rop på information.
Enligt den information jag har tillgång till så framgår det inte tydligt att Ni tagit beslutet 'gör om gör rätt'.
Ur min synvinkel är det Ni som har ändrat Er. I alla fall om vi utgår från det telefonsamtal som Vi hade i måndags.
Då du föreslog 15000 sek som en ersättning och att Ni också skulle göra färdigt (färdigställa).
Jag godkände inte Ert ekonomiska erbjudande utan föreslog istället 40000 sek som utgår från en beräkning om vad det skulle kosta Er att 'göra om och rätt'.
Du sa då att det skulle du ta med din chef, på tisdag morgon och strax därefter ringa mig och meddela Ert 'bud' – det hände aldrig.
På onsdagen kommer ett meddelande som bla innehöll: "det skall inte lämnas till er i det skick som det är".
Att det innebar att Ni tagit ett beslut om att 'göra om och rätt' framgår ju inte sådär jättetydligt, eller hur?
Vi har alltså inte ändrat oss utifrån telefonsamtalet i måndags men det har Ni gjort.
Ett klokt beslut, anser jag.
Ni kommer att få fortsätta att dras med mig vid omrenoveringnen. Hustrun och jag har diskuterat igenom det och kommit fram till att jag nu vet mer om hur det ska vara så då behöver jag inte känna en stigande förtvivlan. Vilket jag förutsätter att jag slipper.
Bra om du kan komma med en tidplan snarast (jag inser att Ni lever ett pressat liv, men vårt är inte så värst hipp det heller) så att vi kan planera och rekonstruera omrenoveringsperioden. Det blir ju en ny vända utan vatten.
Som du skrev så vore det också bra om du kunde ringa så att vi får diskuterat ekonomisk kompensation för alla de besvär den första renoveringen orsakat.
Och så finns det annat att diskutera. Bla en del grundläggande 'krav'.
Vänligen
NGN"

Skickat 10:02.

Häckplantor
Fick meddelande från Överbys blomsteraffär om att häckplantorna kommit.
Skickade omedelbart en fråga om när vi måste hämta dem med tanke på att vi ligger efter i förberedelserna -> inget svar.

Jag får väl åka och hämta dem och samtidigt passa på att lämna tillbaka ett par saker.

Golvman
Ingen mer info från Golvman.

Inte ett livstecken från Golvman bortsett från SMS:et 05:58 > och inget utlovat telefonsamtal. Undrar vilken fredag han menade?

Butiksbesök
De skruvar, muttrar och brickor som jag trodde att jag köpt på Clas Olson, hade jag inte köpt där. Har inte ansträngt mig ännu att hitta rätt kvitto och rätt butik.

Köpte mjölk på Coop efter att jag varit till blomsterbutiken och löst ut 50 st ligusterplantor (giftiga…?) och 20st Norsk brudspirea (vita blommor).

Läkemedel
Hem och stoppade i mig 50mg Nobligan. Under eftermiddagen blev det ytterligare 2st så då blir det minst 30mg Stesolid till natten.

Utsidan
Överarbetade två 'diken' så hustrun fick gräva upp det jag skyfflat i. Hade en del otur när jag tänkte där.

Hustrun kom hem och styrde upp det hela så att vi kom igång med att få ned plantorna i backen. Alla 20st spirea är i jord och har fått massor med vatten. Vi får nog lägga på mer jord i morgon.

Sonen kom med extra spadar och mycket välbehövlig handkraft. Han hällde ut torven och blandade ut leran ett spadtag ned så gott det nu gick. Vid trappan hittade han ferrokalk. Där kan vi alltså bara nå ca 25 cm ned. Det blir sannolikt jord över så då bygger vi upp en 'kulle' så att Ligusterplantorna får sina 40 cm för rotsystemets tillväxt.

Vi orkade med att få ned 10st ligusteplantor utmed gångvägen.

Hållert fortfarande på att vattna. Uppe vid spireadiket gick det ganska fort att fylla.
Nere vid gångvägen dränerar tydligen underlaget bättre för diket 'fylls' inte. Måste vattna planta för planta – på en del ställen.

Till morgonen fortsätter vi. Det är 40st ligusterplantor kvar.

Planteringsavståndet för dem blev 31cm. Spirean fick 19cm emellan.

Några bilder på häckplanteringsarbetet:
[Bild: lgn172; Utsidan, Häckplaneringsarbete]
Spireaplantorna

[Bild: lgn172; Utsidan, Häckplaneringsarbete]

[Bild: lgn172; Utsidan, Häckplaneringsarbete]

Ska kolla hur giftig Liguster egentligen är…
… enligt Giftinformationscentralen är inte ligustern så värst giftig (magbesvär). Farlighet kan förekomma om någon lyckas få i sig mer än 10 bär.
Vilket tydligen är mycket ovanligt då de smakar utomordentligt äckligt (tänker inte testa…)

Hustrun bestämde att det var dags att avbryta vattnandet så då fick det ju bli så.

Inne
Roat mig på fb ett tag.

Lade ut följande:
"Det är ju ett förfärligt renoverande på G i vår nya lägenhet. Jag har fört dagbok, manuellt, på det analoga viset – papper och penna. Det kommer att ta en mindre evighet innan jag får till dessa som blogginlägg.
För att spä på alla krångligheter (utöver att datorn satte igång att krångla å det värsta) så har det företag vi gett förtroendet till en totalentrepenad på vårt badrum lyckats klanta till det så nu blir det en omrenovering – gör om gör rätt.
Hade jag inte varit hemma och såpass kunnig (som jag faktiskt är, när jag var yngre så har jag fixat ett par badrum på egen hand) så hade 'fusket' passerat. En del hantverkare är bra på att dölja sitt fuskande.
Nu väntar vi på besked om när nästa vända ska börja – badrumsrenoveringen är nu inne på sin 5:e vecka… minst 2 veckor till. Sannolikt mer så som jag nu lärt känna det där företaget." (länk)

En av kommentarerna blev: "Det är Golvman man ska anlita" :me:

Natten!

Hälsoläget:
Inte mer än att jag tar extra läkemedel och att ländryggen protesterar.
[04-08-005-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *