Utedag -> Pryl-innedag

Kingston MobileLite Wireless (MLW)
>: Hämtat den på paketutlämningsstället.
>: Satt den på laddning.
>: Installerat tillhörande appar (Kingston MobileLite) i smarta telefonen och surfplattan.
>: Loggat in på supportsidan.
>: Laddat ned och överfört till FAT32-formaterat USB-minne en s.k. Firmware-upptatering.
>: Utfört Firmware-uppdateringen. Nu: 1.1.3.4 version: 1.1.0.20

Och nu har jag, på respektive smarta telefonen och surfplattan:
>: Skapat en kontakt med Kingston MLW.
>: Bytt WiFi-namn på den till: ngn_MLW
>: Satt enheten till skyddat nätverk (öppet som standard)
>: Skapat en trådlös koppling från ngn_MLW till ngn_111. Det kallas att brygga. En lite dåligt beskriven egenskap som ju faktiskt inte alls är så dum. Förutom att denna WiFi-brygga gör det möjligt att fortsätta vara uppkopplad till internet när man använder Kingston MobileLite Wireless (MLW) så innebär det att vi nu, under vissa betingelser kan utöka befintligt trådlöst (WiFi) i vår lägenhet (Vår trådlösa router har en X räckvidd. Kingston MLW har sin Y räckvidd. Jag kan då ha min surfplatta på avståndet X+Y – med risk för att signalen kan bli låg, visserligen.).

Nu ska 'den' få vila lite. Ladda klart. Innan jag testar att överföra filer när den är i helt trådlöst läge.

Fulladdad.
>: Kopplat upp den.
>: Fört över filer – hit och dit – OK.
>: Bästa av allt; Kopplar jag min GPS (Magellan eXplorist GC) till Kingston MLW (via USB) och startar igång och om jag via geocaching.com laddat ned en s.k. Pocket Query (PQ) så kan jag nu, direkt från t.ex. Smarta telefonen kopiera dessa GC & WP filer till GPS:en – kanon!

Lite bilder på 'prylen':
[Bild: Kingston MLW Lådan]
Lådan.

[Bild: Kingston MLW Innehåll]
A: Beskrivning / Snabbmanual.
B: Apparaten: Kingston MobileLite Wireless.
C: MicroSD Adapter.
D: USB-kabel. Hane typ A <-> hane micro-B (45cm lång (1.5ft)).

[Bild: Kingston MLW SD]
A: SD-minneskort

[Bild: Kingston MLW USB]
A: USB in
B: USB laddning / koppling till PC

[Bild: Kingston MLW LED
A: Power / Ladding / Batteri-indikator
B: WiFi
C: Brygga / Internet

[Bild: Kingston MLW Power
På / Av – knapp.

Hälsoläget:
Hade tänkt mig en dag ute i skogarna nära Göta i Västra Götaland.
Men, gick till cykelgaraget och cyklade till paketutlämningsstället. Då förstod jag att min vänsterfot och högerknä inte skulle klara en sådan strapets, så jag höll mig hemma.
[03-08-005-005]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *