Resdag – Skutskär -> VBG

Planen:
Bekymmersfri bilresa
Stanna ett par gånger på vägen
Kanske hitta en GPSgömma utmed vägen.
Hämta katten.
Vila & sömn


Så här blev det:
Packade och åt frukost tillsammans. Dottern åkte till jobbet och barna åkte, senare, till dagis.
Vi styrde bilen åt sydväst. Tankade etanol nära påfarten till E4:an.

Solglasögonen
Jag tappade mina solglasögon och ena plastglaset ramlade ur och blev förfärligt repigt.
Det lite märkliga var ju att jag inte märket det?
Jag slog i huvudet i bildörrsöppningens takdel och solglasögonen for i backen. Jag plockade upp den och satte tillbaka dem på huvudet. Tankade bilen. På väg in i bilen noterar jag att det ligger något på marken som liknar botten på en mörk glasflaska. Bästa att inte trampa på den.
Kör iväg. Fäller ned solglasögonen. Efter ca 100 meter vänder jag mig mot hustrun i något spörsmål och hon utbrister: "Men hur ser du ut!?".
Först tror jag att det är blod som rinner ned för ansiktet (det händer ibland…). Tittar i backspegeln och ser att jag är liksom enögd. En sol-'glaset' (plast) fattas.
Snabbt inser jag vad det var jag såg när jag gick in i bilen. Vänder snabbt och kör tillbaka. Hittade 'glaset' men det var förfärligt repat.
Som tur var var det i nedre delen så det gick att använda så att det fyllde sin funktion.

Dinners
Stannade som vanligt vid Dinners norr om Arboga. tankade mera etanol (utan att tappa solglasögon). Nu valde vi dock, för ovanlighetens skull att fika – hustrun var inte hungrig…?

Mariestad
Vi körde vidare och valde ut Mariestad som lämpligt ställe för utfodring. Frågade oss fram till en s.k. kina-buffé.

Givetvis blev vi mätta. Sedan var det 'fri tid' i ca 2 timmar. Hustrun ville kolla i lite affärer och jag var sugen på att leta upp några GPSgömmor. Hittade 3st.

Handlade i en ICAbutik och så blev det några pilsner i systembolaget. Kände att ett gäng öl skulle sitta fint när vi väl kom hem.

Katten
Körde till kattpensionatet och löste ut vår vildkatt. Han hade lugnat ned sig enligt ägaren men när jag kom farm till burdörren (jag var först) så fräste han åt mig. När han fattat att det var jag så såg han närmast skamsen ut och vände på sig och blängde ned i golvet – jamade lite tyst när jag klappade han. Likadant med hustrun.

Vi frågade om han var välkommen tillbaka – det var han – vi kunde ju få pröva en gång till och går det då bra så är det grönt ljus men beter han sig likadant så…

Hemma
Borta bra men hemma bäst. Skönt att komma hem. Vi plockade snabbt i ordning och sedan blev det ett par timmars alkoholdrickande. Det blev inte så mycket (berusnings)lusten falnade framåt nio och jag blev väldigt trött.
Dags för sängen.

Hälsoläget:
Trött men inte så värst mycket värk.
[01-08-005-005]

2 svar på ”Resdag – Skutskär -> VBG

 1. Hej Nisse!

  Nu är jag (tror jag 😮 ) på banan igen.
  Hoppas ni har det fint i Skutskär. Jag har aldrig varit där men det ska visst vara vackert som tusan.

  Dom har ändrat och krånglat så jag kände knappt igen mig på bloggen. Nu kämpar jag med att lära mig lägga upp bilder… suck!
  Och kommentarerna syns inte hur jag än bär mig åt med inställningar och annat smått och gott. Nåväl, det finns telefonsupport i morgon, så det löser sig.

  Jag köpte mig en ny liten dator för en vecka sen (Acer, stor som ett kollegieblock) som jag trivs jättebra med (om jag bara kan begripa mig på hur den funkar…)

  Annars är det bra med mig nu, efter ett fruktansvärt jobbigt år med svår depression. Skönt att det har vänt, dit vill jag inte igen!
  Nu är livet ljust och lite framåt.

  MK DVK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *