Dag 5 i Corralejo, Fuerteventura

Planerat:
QiGong
Frukost
Promenad / GPSgömmeletande / Upptäcka / Fotografera
Mat
Dokumentera dagen

Såhär blev det:
Sov ok. Men en orolig mage stör mig å de tidiga morgontimmarna.

Bidde som vanlig en liten frukost

Geocaching
Idag hade jag ett liknande upplägg som under gårdagen, magen är inte så vidare värst bra, mår inte så bra, så jag försöker ta det så lugnt det nu bara går (jag är inte så bra på det :me:).
Hittade de 7st jag hade planerat. 2 av dem var riktigt besvärliga.

Var mest vid Fuerteventuras nordvästra kust. Passade på att bada vid; Playa de la escalera. Ligger 1-2km söder om El Cotillo. Det är en attans brant stentrappa ned till stranden.

Djurliv
Hittade en hel massa djur, fåglar, trollsländor, en slags ekorre. Hoppas det blev några bra bilder:

Barbary Ground Squirrel (Atlantoxerus getulus)
[Bild: Barbary Ground Squirrel (Atlantoxerus getulus), Fuerteventura]

Grönsångare (Phylloscopus sibilatrix)
[Bild: Grönsångare (Phylloscopus sibilatrix), Fuerteventura]

Silkeshäger (Egretta garzetta):
[Bild: Silkeshäger (Egretta garzetta), Fuerteventura]

Häger (gråhäger) (Ardea cinerea):
[Bild: Häger (gråhäger) (Ardea cinerea), Fuerteventura]

Röd Trollslända:
[Bild: Röd Trollslända, Fuerteventura]

Grönaktig Trollslända:
[Bild: Grönaktig Trollslända, Fuerteventura]

Bra besked!
Hustrun meddelade att prostatabiopsin var negativ – alltså positiv för mig. De hittade inga elakartade cellförändringar så därför anses det förhöjda PSA:t bero på att jag har en förstorad prostata, ca 3ggr. Så nu ska jag börja medikamentera prostatakrympande läkemedel. Hustrun ska skicka den mängd som går åt under den vistelse jag är här.

Hälsoläget:
Mycket bättre idag men jag behöver fortfarande mina vanliga läkemedel, morgon och kväll.
[03-08-025-095]

4 svar på ”Dag 5 i Corralejo, Fuerteventura

 1. Så skönt att det är OK – inga dåliga förändringar låt vara att det ger bekymmer ändå men cellförändringar vill ingen ha. Vilken söt korre är det en jordekorre kanske? Ha det bra på dina utflykter!
  Kram Nonna

  • På engelska heter den: Barbary Ground Squirrel och det vetenskapliga namnet är: Atlantoxerus getulus. Om jag fattar det rätt så ska det tolkas mer som att den är marklevande.

   Jo, det var en tung sten som lättade när jag fick beskedet. Har ju gjort den biopsin för två år sedan. Då var jag inte lika orolig. Var liksom övertygad om att det handla om en ’vanlig’ prostatförstoring.
   Men den här gången så var ju nästan PSA-värdet det dubbla.
   Om Spanska postgången vill så ska jag förhoppningsvis snart ha prostatkrympande mediciner här.

   Kramar!
   Från Corralejo, Fuerteventura

 2. det sägs att det var främlingslegionärerna lr liknande som en gång i tiden tog dom till ön…”jordekorrarna” alltså……o dom förökade sig som bara den…så det blev skottpengar på dom. men det slog lite slint o så började folk föda upp ekorrar som dom som sköt o gick o fick pengar för 😉

  du var på min favvostrand tror jag….man kör som du säger nåra km ner från el cotillo, o när man kör upp för en ”slänt” så svängde man till höger o till slut kom man till den branta trappan….väldigt häftig strand!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *