Bulgarien – dag 5

Planerat:
– Frukost
– Turista


Såhär blev det:

Eftersom hustrun mådde bättre bestämde vi att jag kunde åka själv in till Varna och försöka hitta några GPSgömmor.

Busshållplatsen ligger en bra bit upp vid stora vägen 9 / E87. Tog första bästa som gick in till Varna (109). Siktade in mig på att försöka gå av så nära mitten av Varna det nu gick. GPS:en hjälpte till en hel del :me:
Hittade de gömmor jag planerat förutom 2st.

Vid en av dem som jag inte fann, den skulle finnas i en gran, nära en kyrka, blev jag verbalt attakerad av en gammelmor som var där med något barnbarn, antar jag. Försökte förklara för henne att jag inte begrep ett ord av vad hon sade men budskapet begrep jag. Det låg en lekpark nära granarna och det skulle inte smyga omkring gubbar i buskarna och därmed basta!
Jag försökte förmildra det hela med att med teckenspråk försöka förklara att jag letade efter en speciell sorts insekt – hon spottade på marken framför mig och gick.
Jag tog ingen notis om detta utan fortsatte mitt letande tills jag fann ett spår efter en GPSgömma och av det drog jag slutsatsen att den var borta.

Skrev senare en notering, i aktuell s.k. logg, om olämpligheten att ha denna gömma så nära en lekplats.
I 'regelverket' står det att man som GPSgömmeutläggare (Cache Owner,  förkortat: CO) inte ska placera gömmor nära lekplatser, skolor, kultur- och fornminnen samt i anslutning till militära anläggningar.
Påfallande ofta efterlevs detta inte.

I detta fallet gick jag till platsen när det inte var barn vid lekplatsen, de kom senare och det märkte jag inte – förrän gammelmora kom farande.

Resten av Varnadagen gick bra. Höll mig i skuggorna och drack mycket vatten.

Det var en gömma till som jag inte hittade. GPS:en bytte position hela tiden och jag hade svårt för att tyda instruktionerna men jag fann dessa:
Eldus (Pyrrhocoris apterus) – Eldskinnbaggar (Phyrrocororidae):
[Bild: Eldus (Pyrrhocoris apterus)]
En

[Bild: Eldus (Pyrrhocoris apterus)]
Två som tänkt bli flera

[Bild: Eldus (Pyrrhocoris apterus)]
Många som blivit ännu fler.

Fick ont i en tå så jag började dra mig åt lämpligt ställe att hitta busshållplats.

Hittade en, buss nr 409 kom.

Kände mig lurad när det visade sig var den stannade. Bussen svängde ned till Golden Sands via 'k.k. Zlatni  Pyasasi'. När den stannade vid första hållplatsen på denna gata nära korsningen med (väg 9/E87) så frågade jag bussvärdinnan om bussen åker in mot centrala Golden Sands. Jag uppfattade att jag fick ett jakande svar.
Bussen stannade och hade slutstation vid Goldens Sands södra del, så långt söderut du kan komma, i Golden Sands. Där stod en massa taxibilar och tjatade hål i huvudet på en att man skulle ta en taxi in resterande biten, till sitt hotell. Vägrade envis som en åsna och gick, haltande och förbannad de sista 1½ km.

'Hemma' på hotellet blev det öl & snacks, på balkongen, med utsikt mot poolen.

Senare en promenad till ett matställe som hustrun sett ut. Vi fick en mycket god gryta. Jag beställde en stor öl, den största jag sett (missade att ta kort på den).

Och så fick vi bekanta oss med Norska Lillian. Hon hade en 'bestemor i Rumänien' och så var hon nu i Bulgarien och så var hon då Norska. Hon gick i tredje klass och hade massor att berätta.
Tog ett kort på henne men glömde att fråga om jag fick lägga ut det på bloggen så då gör vi inte det.

Fixade lite senare med datan. Idag gick det något bättre men FB hänger sig… ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *