Bulgarien – dag 2

Planerat:
– Frukost
– Turista


Såhär blev det:
[red: 30/7-2012]
Först frukost.
Efter en lång varm promenad åt sydväst, uppför, nådde vi till slut en GPSgömma som jag ansåg ligga på lämpligt promenadavstånd. Att ta sig dit, leta en bra stund och sedan tillbaka och mer än hela förmiddagen.
Gömman låg vid ett gammalt kloster, uthugget ur berget.
Vi var framme vid det som kallades katakomber.

Som väl var så fanns där en källa så man kunde förfriska sig.

Jag satt en bra stund i skugga och språkade med en Engelsman, fick en del tips. Bl a om en betydligt trevligare väg ned.

Hustrun bestämde sig för att besöka klostret. Hon vart skitsur när hon kom tillbaka. Klostret låg ju i en klippvägg vilket innebar att man skulle ta sig uppför. Hustrun med sin höjdrädsla kom inte så högt upp som hon ville.
Hon tog, bl a, en bild på hur 'trappan' såg ut:
[Bild: Klostret]
[Fotograf: hustrun]
Promenaden ned gick genom ett naturskyddsområde med härligt skuggande träd :me:

Ombyte på hotellet och direkt till stranden.

Upptäckte att rumsstäderskan i sin iver tagit två av mina privata handdukat. En stor och en liten.
Den stora kom till rätta men den kunde jag ju inte använda. Antagligen hade den tillbringat en tid tillsammans med några andra icke rena hanndukar.
Den lilla är borta. Hon erbjöd mig en lite större men jag ville ha min lilla.
Var ned till hotellreceptionen och beklagade mig. Enligt Ving ska de då skriva en rapport i en pärm, det gjorde de inte.
Jag uppfattade att de skulle betala om jag köpte nya. jag gjorde det. Två stycken ordentligt turistiga och färgade. Gick till receptionen och visade kvittot och möttes av en vägg av oförstående.
Bestämde mig för att skita i det – jag hade ändå tänkt köpa turisthanddukar – men att den lilla försvann irriterar mig och att jag inte blev kompenserad. Om vi nu bortser att jag blev erbjuden en handduk som annan gäst antagligen glömt.

Solade vid poolen och drack öl. De öl som serverades var inte billiga som krogöl hemma ungefär.

Till rummet och duschade. Ombyte och en kort promenad till närmaste ställe som hade pizza – tyvärr med kass service.

Vi promenerade sedan söderut och jag fick köpt ett linne (tänkte inte på att ta med mig de jag hade…). Tillbaka till hotellet.

Greppade datorn och uppsökte receptionsområdet. Skulle bl.a. s.k. logga den hittade gömman. Konstaterade snabbt att det var begränsningar i gratis WiFi. Vissa internetsidor var 'spärrade'. Jag kunde t ex inte skapa ett nytt blogginlägg. FB hade begränsad tillgång.
Testade med min telia3Gdong, då fungerade allt klockrent men jag var osäker på vad kostnaderna skulle landa på så det blev egentligen inget gjort.
(Därför sitter jag 'nu (30/7-2012)' och skriver in anteckningar, minnen och upplevelser).

Efter detta var sängen efterlängtad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *