Teneriffa Dag 45

OBS! Notera att inlägget är publicerat 111111 kl 11:11

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska naturen, leta GPSgömmor eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat; Teneriffa Dag 44. 10/11-2011.

Vandring
Bestämde mig för att göra en lång vandring – hela dagen.

Tog gåstavarna och det nödvändigaste. Lämnade den lilla ryggan hemma (lite svårt har jag med den. Den påverkar nacke, armar och övre delen av bröstryggen).

Det finns en flerstegs GPSgömma (multicache) i en by (Guargacho) norr om Costa del Silencio. Den var jag klar med kl 10:29. Hade egentligen tänkt att slöa mig lite så att den blev loggad kl 11:11. Det hade ju vart fräckt men jag hade en tvåstegs GPSgömma till att göra och den låg rätt så långt bort och det var helmulet och ganska mörka moln (regnvarning?).

Första steget på den GPSgömman var att hitta en staty, någonstans utmed motorvägen som föreställde en helgonförklarad man.
Igår, när jag satt och planerade det här så visade det sig att jag hade varit framme vid den där statyn och granskat den men hade då fått för mig att den skulle föreställa Jesus och det gjorde ju inte detta helgon.
Statyn finns vid motorvägsmotet till flygplatsen. Man skulle ta statyns 'avtäckningsdatum' och sätta in det i en formel och så fick man koordinaterna för vart själva GPSgömman finns (finalen).
Jag bliv inte nöjd men inte heller förvånad över att konstatera att gömman låg vid flygplatsens östra ända.

Så här skriver den s.k. cacheägaren, i sin beskrivning (ikonen för den s.k. multicachen är placerad vid slutet av flygplatsens östra ända): "The above coordinates bring you nowhere." ('Koordinaterna ovan leder dig ingenstans.').
I.o.f.s. rätt men de ligger väldigt nära den s.k. finalkoordinaten. Det skiljer, fågelvägen; 400m…

Cacheägaren skriver en annan sak också: "No height difference. Nearly zero walking time." ('Inga höjdskillnader. Nästan ingen promenadtid alls.').

Från platsen för statyn, till finalplatsen var det fågelvägen ca 2,7km.
Jag hittade en grusväg men emellanåt fick jag ge mig ut i terrängen likväl. Denna promenad kallar jag inte för varken kort eller avsaknad av höjdskillnader.
Cacheägaren har alltså gjort bedömningen att man ska ta sig till slutgömman med bil (reglerna på geocaching.com säger att det inte bör vara mer än 3 km från sista s.k. stationen, till finalen och då menar de att det ska vara ett gångavstånd).

Nåväl jag hittade gömman.

Eftersom jag nu var vid flygplatsens östra ända så var det lika bra att gå ned mot kusten. Mot Montaña Roja. Och så följa vägen TF-643 mot La Mareta och Los Abrigos. Från Los Abrigos följde jag kusten och passerade; Golf del Sur och El Guincho.
Därifrån valde jag sedan den 'högre' rakare vägen så att kom norr om Montaña Amarela. Sedan styrde jag stegen rakt söderut, ned mot M. Amarela.
Vid 'foten' av berget går en stig. Den tog jag västerut. Efter en kort promenad kommer man ut på Calle Olimpia och strax därefter är man inne i Costa del Silencio.

Hörseln
Testade mina hörapparater i morse. Tänkte jag skulle börja använda dem nu när hustrun kommer. Hon blir förfärligt irriterad när jag inte hör vad hon säger. Eller så hör jag 'fel'.
Jag prövade dem och blev så gott som döv…
Det visade sig att jag hade massor med s.k. öronvax så att det nu hade bildats proppar.
Om jag använder hörapparaterna dagligen uppstår inte det här problemet för de små s.k. konerna jag för in i hörselgången stimulerar öronvaxtransporten utåt.

Målet, efter promenaden, var alltså att hitta ett Apotek (Farmacia). Hittade ett i Los Abrigos men de hade givetvis siesta…

I Costa del Silencio finns ett vid 'mitt' s.k. köpcenter.

Jag hade förberett mig med följande lapp:
[Bild: Örontutelapp]
Verkade fungera bra för jag fick köpt den här:
[Bild: Örontutan]
Nästa steg är att skölja örongångarna också.

Handdukar
Hade placerat den här lappen, på min säng:
[Bild: Handuksbegäran, på Spanska]
På Svenska:
"(Med hjälp av Google)

Det skulle vara mycket trevligt om det fanns en extra uppsättning handdukar till söndag den 13 november.

Då kommer min fru.

Tack så mycket (i förväg)"
Det sker byte av s.k. sängkläder och handdukar på fredagar.

Men det fanns inga extra handdukar…

Tog lappen och gick bort och diskuterade lite med damerna och så fick jag de extra handdukarna.
En av dem kunde lite engelska och förklarade att hon vart mycket imponerad över vad jag skrivit. Jag förklarade att jag använt internet och Google translate – men hon menade mer att det jag skrivit var liksom rart skrivit. Det tackade jag för.

Hälsoläget:
Ska bli spännande å se (höra) om jag kan hamna bland de hörande igen. Är väldigt stel i kroppen nu på kvällen. Men det är klart har man vandrat en hel dag så borde väl det kännas…
[01-08-045-075]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *