Teneriffa Dag 44

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Åka till St Cruz med den trasiga, nya kameran.
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat; Teneriffa Dag 43. 9/11-2011.

Geocaching
Gick upp tidigt som attan. Precis i gryningen. Solen var inte uppe. Åt min frukost. Packade ryggan med GPSgrejer och den söndriga kameran.

Först tog jag en buss in till Los Cristianos och därifrån en buss till La Caleta.

Gick ut till udden och letade upp GPSgömman som jag inte hittade under gårdagen. Hittade den.

Till St Cruz (Kameran)
Gick tillbaka till La Caleta och tog en buss tillbaka till Los Cristianos.

Där tog jag direktbussen (110) till Santa Cruz.

Väl där letade jag upp VISANTA-butiken där jag köpt kameran och visade ägaren hur kameran blivit. Han konstaterade snabbt att den gått sönder och att den s.k. tryckkänsliga displayen var sprucken vilket, enligt honom, innebar onormal påverkan.

Jag var noga med att få honom att förstå att jag inte utsatt kameran för någon onormal påverkan. Jag hade haft den i fickan, i deras fodral och från den ena stunden till den andra så fungerade den inte.
Jag sa också att jag var mycket missnöjd med kamerans ömtålighet då jag menade att det faktiskt var en 'pocketkamera' (fickkamera).
Han skakade på huvudet och hänvisade till att det var SONY som bestämde. Han kunde inte påverka det. Jag sa då att han kunde väl skriva en lapp om att kunden å det bestämdaste hävdar att kameran endast varit utsatt för normalt användande.

Det slutade med att han sa att han skulle skicka in kameran och inga kostnader skulle belastas mig – om det nu inte var så att han fick betala pengar.
Jag förstod det som att det då skett en reparation och inte en garantiåtgärd.
Ska bli spännande… Är faktiskt övertygad om att SONY kommer att bedöma skadan som onormalt användande eftersom det krävs en viss kraft för att få displayen att spricka.

Det kommer jag givetvis i efterhand att överklaga.
Jag hade kameran, i ett fodral, i fickan, och var ute och vandrade.

Butiksägaren menade att det var inga problem med att jag skulle ha kameran tillbaka före den 4/12.
Det undrar jag det?
Hade förberett det hela med att på en lapp skriva den adress som gällde före den 4 december och vilken adress som gällde efter. Han såg inte nöjd ut när jag förklarade att det var Sverige.

Det kan finnas dubbla orsaker till det. Han får betala mer i fraktkostnad och vad jag kan se så finns inte den modellen på den Svenska marknaden – än.

Hemåt
Efter VISANTA-butiksbesöket gick jag direkt till busstationen igen och tog första bästa buss till Los Cristianos och sedan en buss till Costa del Silencio.
Jag tycker inte om St Cruz. Vet inte vad det är riktigt men jag känner ingen trivsel.

Jag var 'hemma' vid ca halv två, på eftermiddagen.

Slöade och gottade mig vid och i poolen, under resten av dagen.

Kom tidigt i säng.

Hälsoläget:
Egentligen inga större problem. Det mesta problemet var bussresan mellan St Cruz och Los Cristianos min rygg ville inte vara där.
[03-08-035-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *