Teneriffa Dag 37

Planerat:
Morgonpromenad & -bad
Utforska naturen, leta GPSgömmor eller slappa
Kvällspromenad & -bad

Så här blev det:
Uppdaterat; Teneriffa Dag 36. 2/11-2011.

Promenad
Tog mig en morgonpromenad. Mest för att studera vädret. Hade ju tänkt göra den där utflykten som uteblev igår. Det verkar skita sig idag också men då beroende på taskigt väder just över det området.

Så det får bli lite planeringsfunderande och bokläsande. Och så kanske det blir fler kortare promenader om det kassa vädret håller sig borta härifrån. Här skiner solen just nu och det är rätt så varmt.

… och nu (09:50) är det dåliga vädret puts väck…?

Utflykt
Tog bussen in till Los Cristianos. Föst fick jag dock köpa ett nytt bono-kort (12€)
Bytte sedan till en buss som tog mig lite upp i bergen strax bortanför Adeje, Los Menores. Där fanns en s.k. MysteryGPSgömma som jag hade suttit och löst här på rummet och nu var den klar att 'plocka'.
Hittade den.
Hade sedan sett ut ett gång till nedåt kusten samt en vid en golfbana, på väg ned.
Den tog så attans lång tid att hitta så jag fick prioritera om. Jag gick visserligen ned och försökte på den ena av de tre s.k multiGPSgömmor jag valt ut. Hittade inget. Gick vidare till en s.k. traditionell GPSgömma. Någon form av behållare gömd någonstans.
Den här hade 'någon' gömt i en bergssluttning med stenar, 2 sorters buskar och två sorters kaktusar.
Den ena av buskarna hade små genomskinliga droppar som kletade ned allt som kom i närheten. Den andra sortens buske avgav en sav om man var lite ovarsam – den saven var som klister.
Den ena sortens kaktus var en sådan där med platta blad och jättelika taggar. De är hyfsat lätta att undvika för de är så avskräckande men så finns det de där som ser ut som en blandning mellan falukorv och gurka – fast blekare och så är det ju en kaktusbuske. De har små, små taggar som sitter i täta grupper och de sätter sig fast som attan. Jag fick mina badshorts på höger sida fulltmatade med sådana taggar som givetvis arbetade sig vidare in i mitt arma ömma skinn på skinkan och baksidan av låret.
Gävligt störande.
Dessutom hittade jag inte behållaren. Ledråden var: "Under en buske". I området fanns en buske per 2kvm, och så sluttade det, och så 'hoppade' GPS:en hit och tid eftersom jag ju var vid kusten, vid en hög klippa. Så själva sökområdet blev ca 30kvm. Jag gav f-n i det där och började trava hemåt.

Siktade in mig på Costa Adeje. Var inne i en HiperDino och handlade dryck. 1,5 liter mandarinjuice + 1,5 liter bubbelvatten. Mandarinjuicen svepte jag, nästan.

Gick till närmsta hållplats (tittza). Inte f-n kom det någon buss till den hållplatsen – någon slags trafikomläggning.

Där gjorde jag i vart fall en förskräcklig upptäckt – jag hade tappat min anteckningsbok – ½ mitt liv, nästan. Alla anteckningar – borta.
'Tappandet' skedde nog när jag vid något tillfälle satte upp högerbenet för att pilla bort någon tagg på baksidan av låret eller bak på skinkan.
Så, om nu någon vandrar från koordinaterna:
N 28° 06.674
W 016° 45.814
och sedan följer den lättaste stigen utmed kusten ned till Costa Adeje – och skulle hitta min anteckningsbok.
En svart en (lite mindre än A6-format) med liksom röda flikar i hörnen och röd rygg. Allt är skrivet på Svenska i den och så gott som oläsligt eftersom det är jag som skrivit det.
Hittar Ni den; hör av er till +46731586003.

Bussar
Hittade till slut en buss som tog mig först till Los Cristianos. Där bytte jag till en som tog mig till Costa del Silencio.

Handla
Mera handla. Var inne i 'min'  HiperDiono. En av väktarna där brukar fördriva tiden med att baka bröd så jag fick mig en nybakt ½-baguette. Köpte en flaska med majonäs också. Tänkte att nu skulle det bli fest. En liter mjölk åkte med också…

Nu är jag mätt och nöjd.

Ska läsa lite i pågående bok och sedan får nattfén komma.

Kusinmeddelande
Min kusin ville ha lite bilder på boendet (studion), bl.a.. Klart man fixar det (en kopia på meddelande):
"Hej Annelie!

Jag är inget vidare på att ta s.k. turistbilder. Men det har blivit några.

Först några nytagna bilder på lägenheten,där jag är med 🙂
[Bild: Jag i köksregionen]
Jag i lägenhetens köksregion.

[Bild: Jag i sovregionen]
Jag i sovregionen.

[Bild: Jag på balkongen]
Jag på balkongen.

En bild som visar att jag har havsutsikt, bortse från skräptomten i förgrunden:
[Bild: Balkongutsikt]

Åt andra hållet poolområdet:
[Bild: Poolområdet]

Det går aldrig att fånga en upplevelse i en platt bild men här är en utsiktsbild, från Mirador Pico del Ingles; nordost, man ser de karga och magnifika bergsmassiven av Monte de las Mercedes (anaga):
[Bild: Utsikt, norra Teneriffa, NordOst]

Åt rakt motsatt håll; sydväst. Teide, i fjärran:
[Bild: Utsikt, norra Teneriffa, Teide]

Åsså en lite roligare bild. En bergsformation som man som s.k. geocachare hade till uppgift att hitta. Den här finns vid; Sanatori de Abona, på ostsidan:
[Bild: Apliknande klippformation]

Hoppas allt är bra med er alla!

Kusin NGN.

Kramar!"

Hälsoläget:
Funkat rätt så bra idag. Tog det väldigt försiktigt. Åkte mer buss än jag brukar vilket gjorde att vandrandet blev mindre ansträngande.
[01-08-025-065]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *