Minisemester dag 5 av ?

Planering
Umgås med Tova och hennes familj.

Eller möjligtvis att vi sakta letar oss hemåt och stannar på några ställen.


Så här blev det:
Gävle
sömn; ok. lite svettigt. Sov ju inomhus nu i natt. Vi har flyttat hem till Tova och hennes mamma och pappa. Mest p.g.a. regnrisken de kommande dagarna men att vi satt barnvakt i går kväll har också betydelse. Tovas föräldrar var då på BIO.
Att de skulle byta varmvattenberedare på närmsta servicehuset och därmed stänga av vattnet hade en viss betydelse det också.

Efter frukost bestämde vi att åka till Söderhamn och träffa ’Lenas Värkstad’. Skickade ett SMS om att vi var på väg.

Hade bestämt mig för att ta närmaste vägen till E4 norrut, mot Sundsvall. Skyltningen snurrade till det för oss. Jag fick för mig att följa vita skyltar som det stod ’E4 N’ på. Det ledde oss ut på gamla E4:an, utmed kusten. Det tog alltså lite längre tid att komma fram till Söderhamn.

Strax innan Söderhamn fanns en [I] där fanns det kartor vi hittade adressen och ringde ’Lenas Värkstad’ och meddelade att vi skulle vara framme inom 15 minuter. Ca 1 timme senare än vad jag tänkt mig från början…

Inget problem att hitta. Trevligt att få träffa ’Lenas Värkstad’. Hon har det kämpigt. Det blev av någon märklig anledning mest prat om sjukdomar…

Inne i centrala Söderhamn åt vi en lunchbuffé. Jag köpte ett s.k. gorillapod. Ett kamerastativ med ett slags griparmar. 499 SEK på Expert. En hundring billigare än hemma.

En hållare för mobiltelefonen blev det också. Till bilen. Hållare å hållare, det var en slags gummimatta med klippig yta. ’Gecko’ lanseras den som. Den verkar hålla mobilen på plats, i bilen och hitintills har jag inte glömt den som jag brukar.

Nästa besök blev till ett Vandrarhem som ligger en bit väster om Söderhamn. Ett ekologiskt vandrarhem. Ingen större rusch. Jag fick en känsla av att stället var mellan två ägare på något vis.

Därefter åkte vi direkt in till centrala Gävle. Jag parkerade bilen i gallerians P-hus. På torget mötte vi upp med Tova och hennes mamma. Tovas pappa roade sig med att städa en fresbeebana… – och tävla fick jag senare veta.

På ’köpmannatorget’ i Gävle var det onsdgasunderhållning: Pernilla W, Darin, Piloterna, Alice, Aime D och Timotej samt möjligtvis några till som jag inte uppfattade. Timotej tog jag bild på:
[Bild: Timotej]

Jag och Tova rockade loss på torget vi fick med oss några lite äldre än Tova och några lite äldre än mig…

Det tog slut ganska fort. Tova, hennes mamma och min hustru vandrade hemåt och jag gick till P-huset för att köra bilen.

De som gick kom hem först och jag kom en bra stund senare. Så länge har jag aldrig stått i kö för att komma ut från ett P-hus. Det P-huset lider av allvarigt logistikfel. Hela skiten är felplanerad. Nåväl jag kom i vart fall hem.

Tovas föräldrar har gått ut för att roa sig, i kväll. Det gäller ju att passa på när vi erbjuder oss att passa den lilla sovande Tova.

I morgon är planen att vi åker Söderut. Hustrun har bokat vandrarhem i Motala. Planen är att vi ska se om vi kan få träffat pappas kusin. Han bor i Stockholm (Bromma).

Någon gång under fredag fm hoppas jag kunna titta till Kristina B.

Därefter blir det hemmet i Onsjö.

Hälsoläget:
Ganska bra. Har slitit ut gummifoten till käppen. Måste alltså göra ett besök till sjukgymnastiken på måndag. Annars bedömmer jag dagen som en bra dag.
[02-06-050-025]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *