Rhodos dag 6 av 9

Planerat:
Sovit gott
Äter en god frukost
En promenad
Lite bad
Kolla smådjurslivet.
Mera mat
Mera bad


Så här blev det:

[not. 2010-06-17 ca kl 17:07-?? Lokal tid]
Bestämde oss för en lokalbusstur. Frukost. Sedan till bussen. Givetvis var vi ute i sista sekund. Vi fick stoppa bussen. 3€ per person, enkel resa, från Kolympia till Rhodos stad. Tid ca 45 min?
Vi landade i centrala Rhodos stad och letade först upp en turistinformation för att få oss ett par stadskartor. Vi satte oss på en bänk och käkade en medhavd macka, man får picknickmat med sig från hotellet.

Kommer inte ihåg om vi satt eller hade hunnit resa oss upp så kom det fram en liten flicka som först frågade om vi var villiga att offra 90 minuter på att lyssna på ett framtidserbjudande. Vi skulle få åka taxi, få dryck och smörgås, titta på ett strandhotell och sedan få taxi tillbaka.
Vi fick var sin skraplapp där man skulle skrapa fram ‘X’.

Antal ‘X’ avgjorde vad du vann: en T-skirt, en tur med ett turisttåg eller ett förstapris som antingen var en videokamera, en resa eller en ‘bergsprängare’.

Jag skrapade fram två ‘X’ och kunde därmed välja mellan t-shirt och turisttågsbiljett (som senare visade sig inte gälla Rhodos stads turisttåg utan det lilla tåg som gick runt i den lilla orten där Aegean Blue VACATION har sitt säljkontor.

Hustrun fick inga ‘X’ alls så vi blev ju lite snopna när flickan började hoppa jämfota och se jättelycklig ut. Hustrun hade vunnit första-vinsten.
Men vilken av de tre avgjordes först efter det att vi kommit till säljkontoret. På hustruns ‘lott’ fanns en ruta, som kunde skrapas och under den fanns ett ‘A’, ‘B’ eller ‘C’.

Och på säljkontoret fanns ‘vinstkartan’.

Hon ledsagade oss till taxistationen. Och vi for iväg till en stad lite nordväst om Rhodos stad. Blev mottagna av förfärligt översvallande trevliga människor.

Så kom då Erik, försäljare med stort ‘F’.

Jag vet inte hur länge han höll på och jag begriper inte att vi inte på ett tidigt stadium sa STOPP! Men det tog betydligt mer än 90 minuter!
(Och inte fick vi någon macka…)

Vad handlade det om då? Se nedan;

Aegean Blue Vacations har hotell på Rhodos och Kreta (och ingen annan stans!)
De har ett hotell på Rhodos: Sun Beach Holiday Club (RCI Resort ID 2527)

Och ett på Kreta: The Village Holiday Club (RCI Resort ID 3231) [+ ev: Leoniki Residence (RCI Resort ID 4836). Grand Leoniki, på Ktreta har inget RCI-nummer]

Det är bara via RCI som övriga hotell kan erbjudas.

Men först måste man allstå boka en resa, minst en vecka, inom nuvarande år och nästa kalenderår, för att kunna erbjuda den service RCI erbjuder, de låga rumsveckopriserna (ca 2500 SEK / vecka + ev skatter, försäkringar och flygresa). OBS! Medlemsskapet i ‘riktiga’ RCI är inte ‘billigt’.

Enligt försäljaren (Erik) på Aegean Blue Vacations försäljningskontor, på Rhodos.

Efter mycket bla, bla kom så slutligen priset fram:
3 veckor måste bokas inom 3 år (och det var förmånligt p.g.a. att vi var pensionärer… Annars hade det handlat om 5 veckor.

Det hela var uppdelat i 4 avdelningar;
1:
Du måste göra en delbetalning, på plats, i vårt fall 6500 sek. Resterande ca 22:000 kunde jag välja att betala in lite hur som helst inom en viss begränsad tid. Via faktura…

2:
Du måste göra första resan till hotellet på Rhodos eller till Kreta, inom tiden som var kvar på innevarande år och så nästa kalendeår.

3:
Vecka 2 & 3 kunde du välja att lägga ihop eller var för sig och de kunde du lägga ‘var som helst i hela världen (via RCI). Alla på mist 3-5* hotell. + flygkostnad och andra oförutsedda utgifter.

4:
Bonusveckor, om du inom ‘bindningstiden (3år, i vårt fall) gör ytterligare bokningar så kostar det endast 2500 SEK / rum / vecka. + flyg

Alla priser gäller per rum.

Vart kommer haken in då?

Jo det är du själva som måste fixa flyget… och oftast transporten till och från hotellet / flyg.

Jag tror att det var så att när jag bokar vecka 2 & 3 så kopplas RCI in och då kan de tydligen hjälpa till att leta billigaste flyg. Är inte säker på det där eftersom vi inte fick en rad dokumentation eftersom vi inte köpte något.

Försäljaren blev skitsur…

Jag frågade efter möjligheten att få med mig dokumentation, fundera lite, ringa honom och kanske säga OK eller Nej. Gick inte.
De hade heller inget ‘kodsystem’ där jag via internet kunde logga in och boka arrangemanget.

Försäljaren hänvisade till Grekiska regler…

När jag menade att vi var med i EU så har det ingen betydelse. Ditt företag kan vara registrerat i ett land och betalningen kan ske i ett annat. Återigen hänvisade han till Grekiska regler (som jag inte skulle förstå…?).

För mig lutar det här mer mot att de vill att betalningar ska ske så att de svårare ska kunna spåras – och bevisas… (få tillbaka). Han ‘glömde’ också att informera om den nya lagen som ger rätt till en ångervecka – bättring Erik!

Verkar skumt…

Deras (RCI?) främsta styrka låg i att de inte satsade på marknadsföring / reklam. Se dock följande bild där Aegean Blue Village sponsrar Rhodos Taxi
[Bild kommer]
OBS! Aegean Blue Village och RCI är inte samma sak! “Aegean Blue Village”-försäljare säljer RCI-konceptet och det kallas ‘timesharing’.

I stället jobbade de öga mot öga, mun till mun*, med ca 100 par per dag, olika nationaliteter (men semesterfirare på Rhodos). Ca 30% av dessa (Aegean Blue Village) köpte konceptet och 78% (av alla (deras) RCI kunder) uppgav sig nöjda med konceptet.
*Stämmer ju inte med tanke på att Aegean Blue Village marknadsför sig men inte RCI.

Han snurrade en hel del med procenten ett tag där men till slut fick han hålla med om att det var ‘bara’ ca 23 ‘uppraggade’ par av 100 som tyckte det här var bra. Eller som jag tror, köpte det. Om de sedan tyckte det var bra eller inte vet jag inget om.

Priset
Jag ‘vann’ en T-skirt. Med reklam för “Aegean Blue vacations”. Den kan jag ju ha som pyjamasöverdel.

Att sälja resor (RCI) kallas tydligen för ‘timeshare’. Har inte riktigt fattat varför. (kommer nedan)

‘timshare’ verkar, i det här sammanhanget innebära att du som kund ‘köpt tid’, säg 3 veckor’.

RCI, köper upp massor med hotellrumsveckor (tid).

Sedan ‘byter’ ni.

Raggarkillarna och -tjejerna på sta’n är inte ‘timschare’-säljare. De jobbar på provision för någon ‘agency’ ELLER så är de 100% skojare.

‘Säljaren’ på säljkontoret, i vårt fall Erik, är inte heller han timesharesäljare. Han säljer en ‘övernskommelse’ eller en ‘förbindelse’.

Den ska du absolut tacka nej till.

Det är RENT LURENDREJERI som du medvetet går med på.

Du kan i stället, i lugn och ro, sitta hemma och läsa om RCI och teckna medlemskap. [moderering: 12 mar 2011: av nisse; Du måste äga, f.n. veckor eller poäng för att kunna bli medlem i RCI och komma i åtnjutande av det de erbjuder, timeshare.] Om du tycker det verkar vara vettigt.

Personligen känner jag mig tveksamhet till det här om du inte har ständig tillgång till valfri tid och massor med pengar. Det populäraste och ‘bästa’ går ju alltid först. Ja, och så måste du ju älska att resa jämt å ständigt.

Dessutom verkar det dyrt…

Av den nu lagom sure försäljaren, efter visningen av hotellet, så fick jag min T-skirt och hustrun skrapade ‘givetvis’ fram en ‘gratisresa’ (mer om den senare).

Vi fick i vart fall till slut lämnat Aegean Blue Vacation försäljningskontor. En taxi fixas fram och betalas. 10 minuter senare krockar Grekjävlen med en bil som står still. Både jag och hustrun tänkte att nu måste han stanna annars krockar han. Jag han då med att placera mig i ‘krockposition’. Hakan lätt ned mot brösten, armarna i kors mot framsätet och lätt framåtlutad, sedan small det.

Mitt största problem nu, med tanke på min rygg var att jag behövde få det här myndighetsdokumenterat. Det enda taxichauffören kunde erbjuda var att köra mig till sjukhus och där skulle jag undersökas om det uppstått några skador och utefter det skulle ett eventuellt intyg skrivas. Nu vart jag ju inte skadad, synligt, Men det kan bli kännbara problem senare.

Jag gjorde en kompromiss. Jag fotograferade taxin (kass bild) och gatan där det skedde och så skrev jag upp namnet på närmsta affär: “Katia aps.” och “Supermarket”. Klockan ca 15:00.
Jag räknar med eftersom flickan som blev påkörd av taxin ville ha dit polis så blir olyckan ‘registrerad’ (fast jag såg taxikillen ‘muta’ en inblandad 3:e militärbil som försvann från platsen) och bör gå att blocka fram. Via Aeagean Blue Vacation försälljningskontor (om de nu finns kvar någon längre tid. Misstänker att de ofta byter namn) kan man sedan ta fram att det var vi som var passagerare när krocken skedde.

Nåväl. Hela vår ‘Rhodos-stad’-besök var förstört. Vi fick en annan taxi in till taxicentralen. Jag var hungrig och ville äta. Så blev det. Sedan gick vi bort till stranden och badade – det var befriande!

På tillbakavägen gick via hamnen och tittade på båtar och sedan in i Rhodos Gamla stad (turistprylsgetto).

Vi köpte bussbiljetter och satte oss och väntade på bussen.

Bådas våra halsproblem hade blossat upp igen för på försäljningskontoret gick AC’n på högsta varv – med öppna fönster…

VINSTRESAN
Tja… företaget heter: “Gophar Travel Limited” och vinsten är minst sagt förvirrande.

Från den 18/6 2010 har vi 14 dagar på oss att bestämma oss…

Konceptet upplagt på 4 ‘val’ och två ‘bonusalternativ’;
1: Du tar dig till England, på egen bekostnad och reser därifrån. Vart vet du inte (någonstans till: Kanarieöarna, Spanien, Portugal, Cypern eller Grekland, i en vecka) – när du bestämmer dig för alternativ 1. Och du vet inte heller i förväg vilket datum. Efter att du fått ett ‘bekräftelsebrev’ har du 36 timmar på dig om du vill resa, till av Gophar Travel Limited, bestämd reseort. Och det går inte att ångra sig. Då får man bekosta HELA resekostnaden. Du måste också först betala en bokningsavgift på £32.5 per person.

2: Du väljer att resa varifrån du vill och ‘vart’ du vill (Kanarieöarna, Portugal, Spanien, Maderia, Grekland. Malta, Kenya, Thailand eller Cypern, i en vecka). Och du måste bestämma dig inom två år (OK?).
Du betalar en bokningsavgift om £32.5 per person. – var är haken här – ? Flygresan ingår inte: “… seven night accommodation totally free for every flight paid.

3: Här erbjuds RABATTERADE semestrar och du måste dessutom betala en arrangemangsavgift om £30.00 per person.

4: Kryssning. Det du erbjuds är en ‘pinkod’ som kanske ger dig rabatt på en kryssning. ‘Avgiften’ är; £60.00 per person.

BONUS A: Man erbjuds att under ett år utnyttja gratis boende på 150 utvalda hotell i England, Skottland, Wales, Irland och Kanal Öarna. På varje ställe får man stanna 1-14 dagar – ’som man är medlem’. Det förklaras inte hur man blir medlem och om det är någon kostnad i samband med att bli medlem.
Man måste äta hotellets frukost och middag, till deras pris… ‘gratiskostnad’: £38.00 per person

BONUS B: Erbjuder 50% rabatt på en veckas självhushåll i ett urval av 150 stugor och lägenhetshotell i England, Skottland, Wales och Norra Irland. ‘gratiskostnad’: £38.00 per person
? Under högsäsong kan man boka 2-4 veckor i förväg och under lågsäsong; 4-8 veckor?

Alla ‘avgifter’ ska skickas in som check till:
Gophar Travel Ltd.
Heather Park.
Higher Metcombe Ottery St Mary.
Devon.
England.
EX11 1SR

Man kan också ringa: 0044 1404 811237 eller 0044 1404 811238. Gjorde vi det så skulle vi fråga efter Belinda.

E-post kan man också skicka: uvl@btconnect.com

Och så har de en hemsida: gophartravellimited.com

Det finstilta:
Är ni två måste ni tjäna minst £30000 tillsammans och vara mellan 25 och 70 år.
De som väljer 1 eller 2, MÅSTE ta en guidad tur vid resmålet…
‘avgifterna’ innehåller ingen försäkring.
Ghopar Travel Limited kan ändra bland resmål, avgångstider lite hur som de vill. Och kan du då inte åka, inom ‘din bindningstid’, är du likväl förpliktigad att betala en HEL resekostnad.
Det ingår ingen transfer eller mat i någon form. Förekommer det lokala avgifter / skatter är du skyldig att betala dem.

Om du inte är nöjd med ditt resmål måste du först och främst kontakta ägaren och själv försöka lösa problemet. Går inte det ska du ringa till Gophar Travel Limited inom 48 timmar så att de kan lösa problemet medan jag är kvar. Gör du inte det så tar inte Gophar Travel Limited på sig något ansvar alls.

Klagomål måste skriftligen skickas inom 7 dagar efter din återkomst, om inte, anser sig Gophar Travel Limited ansvarsbefriade.

Sådana här ‘Nigeria’-liknande erbjudande gör mig ju givetvis nyfiken. Först kollade jag nätet. Såg inte lovande ut. Allt var bluff och båg. Ska se om jag kan hitta någon som har fått någon resa….
Under tiden så jag skickade ett mejl till Belinda på Gophar Travel Limited:

“Ämne: Gophar Travel att: Belinda
Till: uvl@btconnect.com
Gophar Travel

Att: Belinda

Hi, I have get a wery exiting offer, one week free holidiay.

I hawe been in contact with My bank and they say that I will not send enveloped money or cheque, without a invoce. Wired (electronik payment is Ok).

And I want a hotel-catalogue. Your homepage contain only information about the offer and the countries.

So, can You pleace arrange a more safe money-transfer?

Regards

N-G Nordlund

Sweden

Fick svar ganska snabbt:

I have attached some more information of how the options work and also our bank details should it be easier to transfer the booking fees, please remember if doing this to send us the application form in the post so that we can send out the papers to you where you can put down your choices of travel.   REgards   Belinda

Thank you for your enquiry

The Holiday you have won works in this way
Option 1 is free flights and free accommodation for up to 6 people and can be offered to you at any time in an 18 month period – all free flights are from the UK so you would have to come to the UK to pick up your free flights. (You would be responsible for your own Travel Insurance)

Option 2 is free accommodation for up to 6 persons – you can arrange and pay for your own travel to your free accommodation.

Option 3 is a special package deal we put together through our Travel Agents and works better for persons living in the UK because we can only access travel from the UK.

With the Options when we receive your application form and your arrangement fee we will send to you papers for you to put all your choices of dates and destinations

With the Option 2 someone from our Booking Office will contact you 3 months before your travel month and match your holiday choices and send a brochure of the resort we have available

With the Option 2 you can change any choices at the time of booking and travel at anytime within 2 years.

We like to have your application form within 2 weeks of you receiving this by Post. Heather Park, Higher Metcombe, Ottery St Mary, Devon England. EX11 1SR

If you wish to send in the arrangement fee by Sterling Cheque – your local Bank can arrange this for you OR if you wish to send in a direct transfer to our bank account the details are as follows.

GOPHAR Travel Limited
Barclays Bank PLC  15 Silver Street, Ottery St Mary, Devon England EX11 1DA
Sort Code 20 30 47
Account No 33627519
IBAN GB48 BARC 2030 4733 6275 19
SWIFTBIC BARCGB22

The Bonus A and Bonus B are directories which you purchase from us.  These publish Hotels and Cottage Holidays for you to arrange your accommodation direct with the different Hotels and Cottages all in the UK.

Our web site is www.gophartravellimited.com

Nu ska jag se om jag lyckas hitta någon som lyckats med det här: Inte ett enda…

Skickar följande till ‘Belinda’ och ser om det blir något svar:

“Till: uvl@btconnect.com
Ämne: Att: Belinda, Gophar Travel
Thanks for the informative mail from You: 2010/06/16 14:36:19
(With the Barclays Bank Accont No)
Now I have one (1) question. I have spend some time in front of my computer to fin one, just one success travel with ‘Gophar Travel Limited Edition’.
Me an My wife is interested in ‘BONUS A’ or ‘BONUS B’, because we like Great Britain.
I hope You understand My hesitant when I reading trough forum after forum and find not a single success travel.
Can You help me out.
Regards

Hälsoläget:
Sängen direkt efter en sådan här dag…
[03-05-040-025-{03}]

134 svar på ”Rhodos dag 6 av 9

 1. Hej!

  Läser ditt blogginlägg och småler. Jag och frugan kom precis hem från Rodos där vi råkat ut för Aegean blue och Gophar travels. Vi var väldigt tveksamma när vi såg ”vinsterna” (jag kände på mig direkt att något var galet, sen när de erbjöd sig betala taxiresorna till och från hotellet så var jag 100% säker på att något var åt h-lvete. Ingen är så snäll.)

  Tjejen som gav oss lotterna lovade att allt var helt gratis och att vi bara behövde prata med några personer i max 30 min! Så nyfikna som vi är (min fru ville ha resan, jag ville se hur företagets försäljningsploj såg ut) så åkte vi till deras hotell. Där fick vi också prata med en av deras övertrevliga försäljare. Hon verkade speedad och full av energi, dock inte alls genuin och äkta. Ville få oss intresserade och trycka ner allt i halsen på oss. Innan den stora presentationen skulle börja (90 min, inte 30 min) så blev vi sura och kände att vi inte hade tid att lyssna så länge. Då blev försäljaren jätte förstående och sa att vi kunde ta en annan dag istället. När som helst. Så hon tog och skrev ner våra namn och uppgifter och skrev ut en lapp. Där stod att vi var välkomna tillbaka senare i veckan, behövde bara visa lappen för en taxi så fick vi resan gratis, dit och tillbaka. IGEN… alltså fyra resor med taxi, fram och tillbaka. Nu kände jag att de definitivt måste vilja ha något av mig om de betalar massa taxi resor. Så utan att veta vad vi skulle ha ”vunnit” så sket vi i att åka tillbaka en annan dag. Vi kände starkt att vi skulle blivit lurade att skriva på saker som vi inte hade velat.

  Så skönt att komma hem och läsa om ditt äventyr. Nu fick vi svart på vitt det vi anade. Kul att läsa om de ”vinster” och ”gratiserbjudanden” som de ger. Skönt att vi inte stannade de 90 minuterna.

  Läs mer här http://forum.holidaywatchdog.com/Timeshare-&-Holiday-Clubs-Gophar-Travels-free-travel-Thread-8147.html

  Hoppas ni hade en trevlig Rhodos vistelse i alla fall. Det hade vi. Så fort vi kom ifrån försäljaren och aegean blue.

  mvh
  Patrik

  • Jag hade ju faktiskt ett relativt tätt mejlande med ’Belinda’ på Gophar Travels. Jag fick ju t.o.m. ett bankontonummer att föra över pengar till.

   Men när jag bad dem skicka referenser från personer som jag kunde kontakta och jag bad dem skicka en broschyr eller liknande över vilka platser jag hade att välja mellan blev det tvärnit.

   Om vi bortser från en enveten förkylning de sista dagarna så hade vi trevligt.

   /Nisse

    • Det som visas på den bloggen är en nöjd person – eller i alla fall fina bilder och positiv text.

     Var läser jag att personen är nöjd med Aegean Blue?

    • Kopiert fra bloggen: ”By Hemmafrun J on 21 september, 2011
     This entry is filed under Resa & Semester and tagged Aegean Blue Vacations, RCI, Sun Beach Holiday Club, Widget. | 1 Comment”

     Det staar paa toppen av sidene om village heights og sunbeach holiday club. Er forresten bare mulig for medlemmer aa booke seg inn paa disse anleggene.

     Og bloggen fra village heights (nederst paa siden), forteller hvor positive de er til vaare hoteller, og det er vel det som innebaerer a vaere positiv til Aegean Blue?
     Eller hvordan vurderer du om et reiseselskap er bra? Basert paa hvordan det markedsfores? Eller basert paa produktet du faar?

   • förlåt, men kan inte låta bli…

    för mig spelar det ingen roll hur bra en produkt är om det förekommer oetisk/oärlig verksamhet i samband med företaget.

    Det ger i samband med sina ”vinster” ut resor av ett företag som livnär sig på att gå konkurs/försvinna när man betalt in pengar. Detta har gjorts under fler år och detta kan de knappast vara omedvetna om.

    Ett seriöst företag ska inte behöva använda sig av fula ”knep” för att få köpare, metoder som är olagliga i Sverige.

    Avstår att köpa produkter från företag som använder sig av exempelvis barnarbete, avstår från att köpa något från Aegean Blue som direkt eller indirekt sysslar med fuffens.

  • Hej alla tvivlare på Aagenblue. Vad är Ni rädda för, har väl aldrig i mitt långa liv bott så bra och fläschigt som under denna semester. Har rest med Ving i många år till medelhavet och deras standard är ju ljusår från detta boende. Tycker att man skall se detta som en investering i semesterfirande och man kan ju överlåta allt på barnen eller sälja det med hjälp av en agent. Om Du köper aktier, vad har Du för utfall?? Har man jobbat hela livet kan man väl unna sig en riktig härlig semester med bra boende, bra service och trevlig personal. Ångrar definitivt inte att vi gick med på detta. Dessutom, räkna ut vad ni betalar för resor med charterbolagen under ett antal år, det är inte lite (bortsett från restresor, där Ni inte vet något om ert boende)
   Sluta gnäll och våga Er ut i världen med ett härligt boende och en fantastisk service.
   Christer Lundqvist

   • christer lundqvist: När jag återkommer från min vistelse på Teneriffa ska jag återkomma till din kommentar.
    Men kort; om du läser allt så handlar det inte endast om det s.k. konceptet. Utan kanske mer om ’hur’?
    Jag bor just nu precis bredvid ett RCI-anslutet komplex. Ska, vid tillfälle fråga dem om hur det funkar utifrån deras synvinkel.
    Vänligen
    Nisse
    Hälsningar! [Bild: Spaniens Flagga]

 2. Hej,
  jag vill tacka er alla f;r att ni lamnar synpunkter den har vagen
  aegean blue forsokte i flera timmar att lura in oss ocksa men till slut tackade vi (lyckades tacka nej)efter fyra timmar
  Vi vann resa och vi far se hur det gar till
  de som vil kan kontakta oss senare f;r att fa veta
  zikrijad@yahoo.se
  Tack

 3. Hej
  Vi råkade ut för samma sak som er tyckte att det verkade skumt redan när tjejen i stan började prata men hon lovade att det bara var visning av hotellet och mat och dricka, hela besöket skulle max ta 45 minuter + resan. Mat och dricka såg vi inte röken av och hela besöket tog från Rhodos stad ut till hotellet med resa tillbaka tog fyra timmar. Mannen som höll i presentationen var visserligen trevlig och blev inte alls sur när vi tackade nej, vem tackar föresten ja till fem st solresor på tre år med förskottsbetalning på 52 200:- ? Enl försäjaren så tackade 25 st av 100 ja varje dag. Fick sedan första pris som var en resa och det visade sig att vi skulle betala in 100 Euro inom tio dagar sedan gick resan till Kreta när företaget ville att vi skulle resa vi fick inte bestämma datum eller plats. Antagligen är det så att när det är ledigt ringer dom för man skulle stå stand by inom 1-2 veckor när det passade företaget. Så vi struntade i vinsten och förvånas fortfarande att någon nappar på deras förslag. Hälsn Lena

  • Ja’men du, Lena, visst skulle man vilja få kontakt med eller få talas vid med någon av de där 27 av 100 (25%), eller hur?

   Sköt om Er!

   /Nisse

 4. Hej, vi har också blivit lurade.
  försökte återskapa händelseförloppet nedan.

  1) säljare/lurare på stan

  a) Ber dig om ett par minueter för svara på några frågor, samt ger en varsin skraplott.
  b) Självklart är det någon slagsvinst på någon av dessa.
  c)Nu blir du skickad i taxi till deras kontor

  2) Mottagare av lurade kunder(vi)

  a) Du blir sittandes i väntan på representant
  b) representant går igenom frågorna från steg(1)
  c) här blir du klassad antingen som berättigad till Tour(du får gå och se hotellrum etc.) eller ej.

  3) Försäljare av koncept

  a) Förklaring av företaget vad dem jobbar med etc.
  b) genom gång av fördelar med detta, statistik
  c) Tour, om du nu blev klassad som berättigad enligt punkt(2c)
  d) Talar om att vi nu ska få prata med Manager och få höra pris
  samt antingen tacka Ja eller Nej.

  4) Försäljnings manager

  a) Försöker sälja 5v semester för 49000kr, handpeng 6500kr
  b) Skickar med en vecka extra dvs 6v sem för 49000kr om vi kan betala hela beloppet inom 14-dagar.
  c) Försöker sälja 3v semester för 26000kr, handpeng 12000kr

  Vi tackar Nej efter lite förhandling själva, och så småningom är det dags att skrapa lott. Vill ju påpeka att den här lotten verkligen har hamnat i skymundan och försäljaren var ju verkligen inte förvånad att vi vann en resa. Vi tilldelades ett blått papper och även en kopia av texten översatt till svenska. Ingen mer information än att alla frågor hänvisas till de telefon nummer som står på pappret.
  Snacka om att man blivit blåst.

  Själv hade jag ju hoppats att få något fysiskt i handen, låt säga videokameran. Men på detta sättet så förlorar ju företaget inga pengar alls då man vinner något man ej kommer kunna använda.

  *Vinst: ”Congratulations on winning a fabulous Escape holiday!”

  • Tycker också att det hade vart bättre med en videokamera men som du påpekar, de hade inte ens några att dela ut, allt är ett ganska avancerat upplägg och ett megalurendrejeri! :meSad:

 5. Hej igen,
  jag vill uppdatera er lite med vad som hänt sedan sist(se mitt inlägg högre upp)
  Min fru och jag har ringt flera gånger utan resultat för at få vår utlovade resa ch till sist lyckats få kontakt med ngn tjej som sitter på Rodos.Hon verkade trevlig och lovade att återkomma om detaljer per mail coh vi ska kunna välja mellan en veckas gratis semester i antigen Rodos eller Kreta.
  Tror ni att hon gjorde det nu efter 10 dagar?
  Nej
  Jag blir så förbannad på att jag lät mig luras coh förlorade 4 timmar på skiten.
  Hälsningar til alla

 6. Kul det här. Jag började svara på Nisses inlägg och nu droppar det in lite fler med jämna mellanrum. Väntar med spänning på någon som vunnit videokameran. Vi såg en person hålla en videokamera och gå ut från hotellet, undrar om det var riggat.

  Så får Nisse lite extra trafik till sin websida 🙂

 7. Hej igen, jag tycker också det är kul att läsa alla inlägg om detta, vad som är är lite lustigt är att summan på resorna ändras hela tiden för oss var summan 52 200:- för fem resor på tre år. Mark, det tog lång tid för mig också att få tag på någon att prata med och som jag skrev i förra inlägget så får man inte välja tid och resemål utan blir placerad där det finns plats. Hoppas bara inte du betalade in 100 Euro i onödan. Jag fick aldrig något svar på frågan vad dessa pengar gick till för något utan hon mumlade bara att det var taskig förbindelse på telefonlinjen. Jah hoppas som du Nisse att någon med positiv upplevelse skriver ner en rad.
  Hälsningar tiil alla Lena 🙂

  • Det som för mig verkar allra märkligast – finns det folk som går på det här?

   Enligt säljaren verkade det som om var 5:e ’köpte’. Vad tycker de?

 8. Snubben kom ut från ett kontor och han höll i en kamera, som inte var i någon förpackning eller någonting. Det kändes nästan för perfekt. Så om man är lite konspiratorisk så kan det mycket väl ha varit fejk.

  Sen tror jag definitivt att folk går på det här. De som ÄLSKAR att resa och innerligt hoppas att de ska vinna på lotto någon gång. De tror jag ligger nära till hands. Säger inte att de är lättlurade, men däremot hoppfulla, kanske en aning naiva, och öppna människor.

  • Men räknar man på det…?

   Och med tanke på att man, utöver det, får stå för alla researrangemang och kostnader.

   Och om jag inte minns fel så kostar ett medlemsskap i ’riktiga’ RCI (vilket ’de’ hänvisar till men personligen tror jag inte att de har någon egentlig överenskommelse),ca 80-100000 SEK [http://www.rci.com]. Det är som att gå med i en ekonomisk förening [moderering: 12 mar 2011: av nisse; Du måste äga, f.n. veckor eller poäng för att kunna bli medlem i RCI och komma i åtnjutande av det de erbjuder, timeshare.] och det där är en slags ’insats’. Först därefter kommer man i åtnjutande av dessa 2500:-/vecka-vistelser. OBS! Exklusive resekostnader.

 9. Hej alla!

  Sitter just nu på Rhodos och har precis varit på detta möte…..
  Vi vann oxå en resa…Vi träffade samma säljare ”E” som du gjorde. Allt gick lungt till en början, men när man började fråga om man kunde gå hem och funderar lite så blev det inte lika trevligt. Det kunde man absolut inte göra utan man var tvungen att skriva på här och nu! Då sa jag till ”E” att vi kunde betala 500:- nu och resten sen, eftersom jag ville hem och söka lite på nätet om detta. ”E” var tillmötesgånende ang. detta men skulle bara kolla med sin ”chef” först. Då kom ”chefen” och sa att ”Ni är inte intreserade utav detta så jag får be er att åka tillbaka till Rhodos Stad nu på en gång”!

  Eftersom ”E” oxå sa att dom hade huvudkontor på Cypern så gäller det andra lagar ang. detta. Så till Er alla SE UPP och få inte eran semster förstörd utav detta bluff och båg företag!

  • Håller med Micke!

   Alla NI som tänker åka till Rhodos, Kreta eller Cypern.

   Gå inte på om någon tjej eller kille kommer fram och erbjuder Er något som verkar vara helt fantastiskt- Utgå från att det är bluff!

   Tacka nej och fortsätt njuta av Er semester så slipper NI få den förstörd.

 10. Hej igen,
  det värsta av allt tycker jag är att vi som offer känner skam som inte vill gå med på att skriva under och köpa deras erbjudande.

  Ska det verkligen behöva vara så?Jag tyckte till och med synd om säljaren som”förlorade” så mycket tid på oss så att jag gav henne 50 EUR som kompensation(trodde jag vann åtminstone en resa i slutändan)och kunde bjuda lite på mig.
  Hur vågar de?Jag blir så arg!

  Hälsningar till alla lurade och inte lurade som läser inlägget
  Mark

  • Har jag nämnt det tidigare? Det är det snälla i oss får ta rätt så kraftiga smällar emellanåt.

   Och det finns det s.k. ’taskspelare’ som slår mynt av. Stryk skulle de ha!

 11. Tack snälla för allt ni har skrivit och tack för din blogg. Jag har nyss kommit hem från Rhodos har vunnit en sån här resa. Då vet man….Vi har inte ringt och frågat efter vinsten och vi kommer heller inte att göra det. Men vi höll på att göra det.

  De sa att de firade 20 års jubileum och därför skulle 3 personer under Augusti har möjlighet att vinna 1 resa på en vecka. Men där ser man. Vi har redan fyllt kvoten i denna bloggen haha… Läs gärna mer om vår förstörda resa på min blogg. Vi reste genom Airtours och hela resan var ett rent skämt.
  Så nu är vi så glada att vi är hemma.

  Blogginlägget: Vi blev VIPgäster på Rhodos

  • Först, hoppas det var OK att jag redigerade lite i samband med din länk.

   Nu har jag snart alla möjliga förklaringar till av vilken anledning ’just jag’ är en av ’hur-många-som-helst’ som haft sådan ’enorm tur’.
   Men naiv som jag är så har jag säkert fel…

   De här tjejerna och killarna måste ju vara medvetna om att de blåser folk och jobbar för ett rätt så omfattande lurendrejeri – sover de gott?

 12. och vad killen hoppade runt av glädje och förvåning när min dotter drog fram vinsten(resan)
  Han verkade riktigt glad så att också jag som inte alls är naiv av mig trodde att ja…..kanske??hmmm??Kanske har man ändå vunnit ngt???
  Idag skulle jag dra honom i örat så att han inte skulle lura andra också och hitta ett annat jobb är väl inte så svårt i hans ålder..
  Hälsningar fr Mark

  • De är kanske egentligen praktiserande skådespelare?

   Kan det stå någon ’kontrollant’ och studera dem? De är kanske skrämda till att göra som de gör?

   Några förslag på positivt tänkande…

   Som sagt, ser någon något liknande be dem sluta med vad de håller på med och att de borde skämmas!

 13. Ingen fara med länken, det såg bättre ut.

  Ja man vet inte vad man ska tänka om dessa människor som tar dessa jobb. De måste vara desperata.
  Jag skulle vilja kalla dem för Idioter..

  • Eller så är de mycket medvetna lurendrejare (idiothållet) eller ruggigt naiva (begåvningshandikappade)…

   Nåt fel är det ju för speciellt medmänskligt är det ju inte.

 14. Vi råkade också ut för dem rackarna. Sista kvällen innan hemgång så stannade dem oss. Jag vann en resa och min sambo en t-shirt. Lite paff blev man men ändå lite nyfiken så vi hakade på. Det skulle ju ändå ”bara” ta 90 min. Som i slutändan blev över 4 timmar. Snacka om att den kvällen var förstörd. Guiden Krister var otroligt övertrevlig och efter ett flertal nej så blev han grinig. Han frågade om jag ville byta resan mot en cd-spelare eftersom jag ändå inte kunde planera nån semester. (Det var vår ursäkt till ett nej) men naturligtvis ville jag hellre ha resan. Han visade en annan som gick iväg med cd-spelare och nu när jag läst andra här ovan så blir jag också skeptisk till om den som gick med spelaren egentligen var skådespelare. Så fort vi kom hem sökte vi igenom nätet och hittade både det ena o det andra. Resan som vi vann är de bara att slänga i soporna. Tycker synd om dem som binder sig till dessa företag.

 15. Hej alle.
  Det var godt at læse jeres indlæg, mange tak til jer alle sammen.

  Vi er just kommet hjem fra Rhodos.Vi glemte at læse hele mappen fra rejseselskabet Spies, så vi ikke fik advarsel mod ABA og hoppede med begge ben på deres rejse gevinst og brugte 3 timer på det pjat. Vi fik dog 2 cappucinoer hver og 3 glas, så lidt kostede vi dem 🙂
  Den danske sælger Lee-Ann blev også sur, vi havde det lidt skidt med, at hun brugte så meget tid og vi beklagede overfor hende – dog ingen ”kompensation” fra vores side.
  Jørgen glemte at indløse hans skrabelod – T-shirten, kom i tanker om det først på vej ud, men da var taxaen bestilt og ud med jer!!!

  Det vi vil advare andre om er, at de sælgere er dygtige og får en til at sænke paraderne lidt ned og dermed formår de at hente oplysninger om en – er du husejer, hvad tjener du cirka, hvilke bil du kører og ikke mindst ens adresse.
  Så tænkte vi – ok, nu ved de hvor vi bor og hvornår vi kommer hjem, så er der frit spil på vores adresse, heldigvis kom vi hjem til huset uden indbudte gæster.

  Beviset med rejsegevinsten ryger nu i skraldespanden – vi anede, at det lod til at være for godt til at være sand.

  Resten af ferien var fantastisk og vi tager gerne tilbage. Har I besøgt Kalitheas thermer på PIGES beach? Fantastisk.

  MVH

  Jarmila og Jørgen Nielsen, Danmark

  • Ja, jag kan ju bara fortsätta att beklaga detta lurendrejeri. Men det är synd att de som verkligen blivit lurade inte vill eller kanske inte vågar uttrycka sig.

   Och så efterlyser jag fortfarande kommentarer från personer som köpt ’paketet’ och tycker det är bra.

   Mange tak og hilsener!

   Nisse
   [Bild: Sveriges Flagga]

 16. Haha!
  Kom hem för tre timmar sedan. Sambon och jag är klentrogna men tyckte vi kunde slösa 90 minuter på ett äventyr. Mina tre medresenärer vann t-shirts och jag vann en nyckel. Efter 90 minuters säljsnack och ett klart nej-tack från oss, fick vi våra vinster. Jag lade min nyckel på vinstkortet och jag är helt säker på att den matchade nyckeln vid videokameran. Gissa om jag blev glad! En videokamera kändes åtminstone ”på riktigt”. Vår sales-kille sade dock att den matchade resenyckeln och vips fick jag en stencil i handen som sade att om jag bara sätter in pengar på ett konto så ska jag ha vunnit en resa. Mhm. Tror jag inte på 😉

  Efter att ha läst alla inlägg ovan tror jag att mitt första intryck stämmer. Detta är ruffel och båg. Ska dock försöka luska lite till och försöker återkomma med info om jag hittar något att ta på-

  Ni har väl förresten sett det här va?
  http://workingreece.net/swedish/sv_working_for_us.html

 17. vi köpte en resa på Tradera för 1000 kr och fick en vecka på Kreta på ett otroligt fint hotell. Där köpte vi ett ”provmedlemsskap” på RCI. Vi har varit på Kreta en gång till (var vi tvungna till) men det gjorde inget för det kostade ju inget. Nu har vi varit på ett otroligt fint hotell i Florida och planerar att åka till Sydafrika till vintern. Så allt är inte båg och allt är inte kass. Vi är jättebelåtna. Har 6 v om året för 34 000 i 20 år.

  • Bra!
   Det är just det jag efterlyser. Positiva erfarenheter!

   Men om jag förstår dig rätt så köpte ni direkt via RCI. Eller?

   För om jag förstått det hela rätt så tillkommer RCI’s avgifter efter de 36 månader ni avtalat om. Du nämner 20 år…?

   Kreta: ’Kostade inget’, det måste ju ha kostat flygresa och transfer ToR?
   Det är de uppgifterna jag har tillgång till. Kan Ni / Du verifiera annat?

   34000 SEK i 20 år. Är det ’per’ år eller är det 6v*20=120v á 34000 SEK eller är det 34000 SEK / år och då 6v/år?

   RCI garanterar ju 2500 SEK per vecka i minst 3-stjärnigt hotell, stämmer det?

   Om jag delar 34000 SEK med 2500 SEK så får jag ca 14 veckor?

   Vad kostade ’provmedlemsskapet’?

   Och vadå? ”Vi har varit på Kreta en gång till (var vi tvungna till) men det gjorde inget för det kostade ju inget.”, Det måste ju ha kostat flyg och transfer?

   Lite klargöranden tack!

   Annars bedömmer jag detta inlägg som missledande marknadsföring från skumma företag ifråga.

   Vänligen

   /Nisse
   Spanien
   [Bild: Spaniens Flagga]

 18. ja förlåt – jag skrev i hast.
  Alltså jag köpte en resa på Tradera för 1000 kr. Alltså endast hotellet. Flyget betalade vi själva.Det var club Greece. Där köpte vi ett provmedlemsskap för 34 000 i 3 år. Så åkte vi då dit nästa år också (ingick ju i provmedlemsskapet). Då köpte vi fullt medlemsskap för 90 000. När vi kom hem betalade jag in första delbetalningen på 40 000. Sedan ångrade vi oss – sa upp medlemsskapet och begärde de 90 000 tillbaka. Det tog lite tid men pengarna kom tillbaka. 20 år skulle medlemsskapet i RCI varat – jag skrev fel.
  Så allt vi har nu är provmedlemsskapet och när vi beställde hotell i Florida (per telefon) så var de oerhört tillmötesgående. Hotellet var jättefint och allt det kostade var städningen (!) 65 dollar. Hoppas jag har klargjort lite.

  • Inte behöver här förlåtas…

   Vad mer precis ingår i provmedlemsskapet på 3 år, för 34000 SEK?

   Kan man åka till hur många hotell som helst under de här 3 åren? Eller är ’antalet’ begränsat av summan 34000, på något vis?

   Blir man medlem så ska man ju få hem en katalog, med hotell som ingår i RCI, stämmer det?

   Hur är det med tillgängligheten – på det man vill ha?

   Hoppas ni får det fortsatt bra!

   Vänligen
   /Nisse
   Spanien
   [Bild: Spaniens Flagga]

 19. Nej vi fick 6 veckor under dessa 3 år. De kan vi ta ut när vi vill och var vi vill. Vi har fått en katalog från RCI. Man behöver nog vara ute i ganska god tid om man haar spec. önskemål. Vi beställde ju Florida 3 v innan vi skulle åka och vi ville till ett spec. ställe så då var det inte mycket att välja på. Vi kommer hem den 26 nov. och då skall jag tala om har allt funkade.

  mvh
  Eivor

  • 34000/6= ca 5700 / vecka + försäkringar + resekostnader…

   Är det rätt uppfattat?

   Hoppas verkligen att ni får en härlig vistelse och en massa sköna upplevelser.

   Ser fram emot Dina vidare erfarenheter.

   Vänligen
   /Nisse
   [Bild: Sveriges Flagga]

 20. Hej,
  Vi är en av de lurade av Aegean Blue vacation. Anledningen till att vi nappade på ett provmedlemskap var att de visade mycket bra flygpriser som vi kunde utnyttja under medlemskapet. Vi betalade 26 000 för 3 veckor och har redan utnyttjat vår första vecka på Kreta. Helt OK hotell men inget wow..Uppe i bergen.
  Nu när det var dags för att boka flygbiljett till Kuba kom sanningen fram: de hade lovat oss ca 350 euro till Varadero och när jag ringde till flygbiljettavdelningen hamnade priset på 900 euro. Nästan 3 ggr mer. Jag hittade själv på nätet mycket billigare än så. Så nappa inte på detta erbjudande om ni tror ni får billiga flygbiljetter. Ni hittar mycket billigare själva.
  När vi var på Kreta var det dags för ett till snack om full medlemskap. Här förstörde de den bästa soldagen på en 3 timmars lång snack om RCI medlemskap. Måste tacka min fru att hon sa nej direkt trots att med tanke på summan de begärde fanns det inte en chans: över 200 000 SEK!
  Nu har jag kvar två veckor och är lite orolig hur detta kommer att fungera. Det är bara att hoppas…
  //Max

  • Det här är ju inte bra, inte alls. Hoppas verkligen att det blir något vettigt i slutändan för er.

   Att gå med i RCI direkt är betydligt ’billigare’. [moderering: 12 mar 2011: av nisse; Du måste äga, f.n. veckor eller poäng för att kunna bli medlem i RCI och komma i åtnjutande av det de erbjuder, timeshare.]

   /Nisse
   [Bild: Sveriges Flagga]

 21. Hej, Jag måste börja med att säga att jag blir nästan upprörd om hur många som skriver in och säger att ni blivit ”lurade”.
  Jag blev också ”lurad” för 2 år sen.
  Jag, min sambo Therese och mina döttrar ebba och vilda hade precis suttit en stund och bara njutit av glass och värme. Jag har en stund suttit och kikat på ett ungt par som stått och försökt att få stopp på människor, nyfiken som jag är undrade jag ju såklart vad de sysslade med och när vi gick förbi så frågade jag, de blev förstås ”jätteglada” att just vi var svenskar. Det tog inte många minuter förräns vi satt i en taxi på väg till ett hotell utanför Rhodos stad. Om jag backar och tänker tillbaka så sa dom att det skulle ta 90 min, vi skulle få något att dricka och vi hade vunnit en videokamera, en stereo el liknande och eller en resa. Vi var där i nästan 2 timmar, vi fick något att dricka och vi vann en resa( kommer tillbaka till den) så vi fick precis som alla er andra, vad de lovade. Det som fick oss att åka och jag är säker på att det gäller er andra också, var girighet, eftersom vi får en gratis kamera eller resa, klart vi åker. Resan vi fick var från något som heter escape och kostade 100e att anmäla sig, av någon anledning betalade vi in de 100e och kände oss lite dumma. Men det slutatde med att vi hamnade i Herssonissos på ett av deras hotel och förutom att det låg lite avsides så måste jag säga att det är överlägsnar alla hotell vi bott på med apollo. Vi bestämde oss att köpa ett sk provpaket och det var samma paket vi blivit erbjudna på Rhodos. För knappt en vecka kom vi hem från Thailand där vi bott på hotell via RCI, privat villa med privat swimmingpool. Jag och Therese satt och skrattade av att vi och alla andra som blivit ”lurade”. 52000 betalade vi för paketet, det är 2600sek per person och vecka, flyget till Kreta första resan bokade vi med Norwegian kostade 2200 per person. Till Thailand betalade vi för flyget 5500 per person. 4800 per pers för Kreta(kostar dubbelt så mkt med Apollo med sämre hotell). Nästan 11000 för Thailand med villa och pool. Det bästa av allt är att vi har 3 veckor kvar, sen blir det mer. Som sagt jag blir lite upprörd över er som blivit ”lurade” fast aldrig prövat. Jag rekommenderar alla som reser att också bli ”lurade”// Thomas med familj.

  • Ser fram emot kommande erfarenheter (3 veckor kvar) och som jag var inne på inledningsvis är det bra med både positiva och negativa erfarenheter. Hitintills har de positiva varit ytterst få.

  • Hade först tänkt göra en s.k. moderering, i kommentaren, av signaturen Thomas Kullberg men jag har bestämt att inte göra det. Jag övervägde också att ta bort den helt, jag gör inte det heller. Jag skriver denna ’underkommentar’ i stället;

   När Ni läser kommentaren, signerad Thomas Kullberg, utgå från att den är sann.
   Bortse från att det står att ni är ’giriga’ och en antydan om att ni är dumma som inte lät er luras, fullt ut.

   Låt er inte förvirras av de olika summorna. De representerar bara olika sätt att tänka.
   För mig blir slutsumman; 82879 sek eller möjligtvis 71878 sek. Det beror på om de var 4 eller 2 som åkte till Thailand.
   Och så får ni själva klura ut vad alla s.k. transfers och ev övriga avgifter kan ha kostat samt den s.k. vinstresan.

   Och, som jag skrev i min första ’underkommentar’ (27 feb 2011) så är jag väldigt nyfiken på hur det kommer att bli med de resterande 3 veckorna.

   PS
   Det vore ju inte så tokigt om signaturen ’Thomas Kullberg’ kunde förklara sin formulering, i sin kommentar, genom att svara på min andra ’underkommentar’ (28 feb 2011).
   DS

   PPS
   Läs på Konsument Europa om Timeshare och semesterklubbar.
   DDS

 22. Hej igen,
  självklart fungerar inte resan som man vinner via Aegean Blue.
  Varför skulle vi sitta och diskutera här i månader? Vilka andra gåvor pratar du om? Vi har inte fått ngt även om vi blev utlovade innan vi skulle gå till hotellet och träffa ngn representant(skojare)detta?
  Sex månader efter hemkomsten ringer ngn fr företaget och frågar om vi vill utnyttja en vecka men vill inte säga mera
  Flyget bekostar man själv
  Då vi kollar så ligger hotellet mitt uppe på ngn kulle …….
  Det är bara be de att dra ……

  Intensiv marknadsföring är det inte frågan om utan just bedragare
  Sluta skriva skit som om alla vi här var dumma i huvudet

 23. Hej,

  inga problem vad det gäller mig
  Hoppas du inte tar mina också 🙂

  Varför jag gav henne 50 EUR?
  Jag kan förklara:
  Det var svårt att rycka sig lös därifrån och min fru var väldigt nära att skriva på och betala 54 000 kronor som vi inte skulle kunna utnyttja.
  Så jag blev både lite ledsen över hennes(försäljarens)situation, glad över att ha vunnit en resa(som inte blev av), glad över att få lämna det där stället och inte förlora mera tid.
  Det är alltid lätt att vara efterklok så inte längre ska de få ngt och min fru får gå utan mig (det var på hennes initiativ som jag lät mig övertalas)
  Hälsningar

 24. Hej! tänkte börja med att skriva hur jag hamnade inne på denna blogg idag. Befinner mig just nu på semester tillsammans med min familj på en av kanarieöarna. Våra vänner som också är här nere blev så kallade kidnappade igår och fick gå på en presentation, de köpte ingenting för att de så klart var skeptiska som de flesta andra faktiskt är, men jag däremot ville då såklart visa mina vänner på nätet om den här typen av resesällskap. Vi gick in och googlade och självklart hittar man ju en massa skriverier. Det visade sig iaf att mina vänner inte hade blivit erbjudna rci utan det var någonting annat, vad det var kan jag inte svara på eftersom jag och min familj reser endast med rci. Självklart blev jag ju nyfiken och se vad folk har skrivit om aegean blue eftersom jag till en början köpte utav dem för ett antal år sedan. Det jag har uppmärksammat efter jag har läst denna blogg är ju att de flesta som skrivit in i negativ mening verkar ju vara de som tackade nej till erbjudandet. Då med andra ord måste det vara ganska svårt att bedömma om detta är riktigt eller inte…. jag personligen har förövrigt varit ganska nöjd under åren med aegean blue vacations och rci, självklart har det väl hänt någongång att hotellet inte riktigt uppfyllt den standart som vi har trott, men säg mig vilket resebolag är perfekt?

  • Hej Gerd!
   Det finns en uppsjö med bolag liknande Aegean Blue. Min personliga känsla är att de håller sig precis inom ramarna.

   Det är ju mer tillvägagångsättet som jag upplever konstigt.
   – Varför måste man bestämma sig så fort?
   – Vad kommer det sig att man inte kan få ett prospekt och fundera hemma i lugn och ro?

   Personligen tycker jag också Aegean Blue erbjuder hutlösa priser. Gillar man nu konceptet med timeshare så rekommenderar jag att man tecknar avtal med RCI direkt [moderering: 12 mar 2011: av nisse; Du måste äga, f.n. veckor eller poäng för att kunna bli medlem i RCI och komma i åtnjutande av det de erbjuder, timeshare.]. Det blir mycket billigare.

   Aegean Blue’s första paket är inget egentligt RCI-erbjudande. Det kommer som erbjudande nummer två. (Så var det i vart fall för mig).

   Jag ser gärna att jag kan bli motbevisad på den punkten.

   Och som jag flera gånger upprepat emotser jag positiva erfarenheter.

   Vänligen
   /Nisse

   • Hej igen! Skulle gärna vilja att du defenierar, håller sig inom ramarna för mig, förstod inte riktigt vad du menade.
    Jag och min familj har rest med agean blue och rci i snart 4 år.
    Vi köpte det sk provpaketet i augusti 2007 och det var inga undantag för oss heller, vi blev också kidnappade.(det är ju det som skiljer den här typ av resebolag från andra).
    Att man blir skeptisk hör ju till naturen, men man är ju inte tvungen till att köpa någonting alls om man inte vill, så var det då för oss iaf.
    Igår när jag hade läst svaret som jag fick utav dig bestämde jag mig för att ringa upp rci och höra om det du skrev…Att agean blue har hutlösa priser i förhållande till rci(det skulle göra mig väldigt besviken isåfall).
    Eller att man borde teckna ett avtal direkt genom rci istället!
    Det visade sig iallafall vara omöjligt…
    Rci är egentligen en bokningscentral, enligt dem, som förmedlar semestrar på finare hotell, de äger alltså ingenting själva, som jag förstod det.
    Du kan bli medlem gratis på rci men ENDAST för att kunna kika på hemsidan.
    Du kan tydligen inte boka någon semester alls utan att ha knytt avtal med någon av de vacations/holidays clubs, som finns runt om i världen ( med likvärdiga priser). Det innebär att du gör en såkallad exchange holiday som det så fint heter, (det är så vi reser idag). Enligt rci var det hög byteskraft i grekland, vilket som jag förstod, innebar att de som tecknat i grekland har väldigt många valmöjligheter tydligen fler än de som tecknat någon annanstans, så Aegean blue var tydligen bland toppclubarna i europa.
    Min egen slutsats om varför man inte kan få gå hem och tänka är väl mest för att det inte går att teckna avtal på annat sätt, kontrakt osv… De vet väl om det, och kan väl använda sig utav just den saken, för att få sälja in fler till sitt.
    Kan man klandra dem? Jag reser med dem och jag gör det inte! Borde ni som inte har knutit avtal med dem göra det?

    • Hej Gerd.
     ”Håller sig inom ramarna”, med det menar jag då att det finns en uppsjö med ’konkurrenter’, till Aegean Blue Vacations. Du kan läsa om dem och se den s.k. ’svarta listan’ via den här länken: Timeshare och semesterklubbar.

     Angående medlemsskap i RCI
     Det kan ha skett en förändring. Min erfarenhet är ju från 2010 och vad jag hört så har en del lagförändringar gjorts inom EU.
     Jag är inte säker men det kan vara så att RCI fungerar olika beroende på var i världen du bor.

     När det var aktuellt för oss så kollade jag upp detta med RCI och då kunde man av dem, direkt, köpa medlemsskap [moderering: 12 mar 2011: av nisse; Något som jag måsta ha missuppfattat. Har fått svar från RCI och det har aldrig varit så.]. 80000-110000 SEK kostade ett medlemsskap, i genomsnitt, då. (Och det gör det nu också)
     Och varje hotellrumsvecka kostade då 2500 SEK.

     När jag nu går in på RCI® engelskspråkliga ’Aboutsida’ så står det: ”Timeshare developers sell vacation ownership”.
     På den till Svenska översatta står det: ”Timeshare-exploatör säljer semestertidsinnehav”.

     Så, där, ser det ut som att jag nu har fel och du har rätt.
     Jag kontaktar dem och hör om det skett en förändring, inom det senaste året.

     Läste deras medlemsvillkor. Punkt 5 ter sig ju lite märklig om det nu är så att du inte direkt kan ’köpa’ timeshare (semestertid) via RCI?

     Skulle du bättre kunna förklara: ”Min egen slutsats om varför man inte kan få gå hem och tänka är väl mest för att det inte går att teckna avtal på annat sätt, kontrakt osv… De vet väl om det, och kan väl använda sig utav just den saken, för att få sälja in fler till sitt.
     Kan man klandra dem? Jag reser med dem och jag gör det inte! Borde ni som inte har knutit avtal med dem göra det?
     ”.

     Främst: ”det inte går att teckna avtal på annat sätt, kontrakt osv… De vet väl om det, och kan väl använda sig utav just den saken, för att få sälja in fler till sitt.
     Kan man klandra dem?
     ”.
     För mig går det alldeles utmärkt: ’att teckna avtal på annat sätt, kontrakt osv…’.
     Och självklart kan de ’klandras’. Jag anser att du som konsument alltid ska ifrågasätta vad det är för produkt, tjänst du köper.

     Näst sista meningen har jag väldigt svårt för att förstå (få ihop): ”Jag reser med dem och jag gör det inte!”.

     Sista meningen: ”Borde ni som inte har knutit avtal med dem göra det?
     1. Menar du att de som upplever sig lurade skulle ha fortsatt in i avtal?
     2. 2009 åkte jag till Turkiet, Alanya. Jag var där 2 månader (okt & nov) Flyg & transfer samt taxi kostade mig, ToR ca 4000 sek. Och för lägenheten betalade jag 2500 sek / mån.
     Med det som bakgrund kan jag inte med bästa vilja se att det Aegean Blue Vacation erbjuder skulle vara bättre?

     Vänligen

 25. hej! Ja jag har sett den länken tidigare.

  Rci har jobbat på det här sättet i över trettio år, så det är tveksamt att något är ändrat sedan förra året!
  Rci betyder resorts conduminium internationall, och finns i nästan hela världen. Det är ingen skillnad på hur det fungerar beroende på var du bor.
  Enda skillnaden är byteskraften den är högre i vissa delar av världen, men det här är ju saker som du egentligen skulle veta, du som är så insatt med tanke på att du varken äger eller har ägt, någon form av paket!
  Var kollade du upp detta med medlemskap direkt via rci? Och hur långa var dem?
  Hur är det möjligt att rci säljer medlemskap till timesharehotell då de endast bokar upp för dem som äger någon typ av andel eller paket? (som mig själv). Jag tror att du har fått något om bakfoten.
  Nisse det är nämligen så att hotellkjedjorna själva tex hilton grand vacation club eller sheraton lägger in sina timesharehotell i rci så att andra som äger paket eller andelar genom olika vacationsclubs kan boka in sina veckor enklare.
  Jag har varit på några rci möten genom åren, så lite har man ju snappat upp!
  Förklaringen om vad jag har skrivit kommer här:

  Min egen slutsats om varför man inte kan få gå hem och tänka är väl mest för att det inte går att teckna avtal på annat sätt, (du har nämt något annat, kommer till det)kontrakt osv… De vet väl om det, och kan väl använda sig utav just den saken, för att få sälja in fler till sitt. (säljteknik)
  Kan man klandra dem? Jag reser med dem och jag gör det inte!(klandrar dem alltså) Borde ni som inte har knutit avtal med dem göra det?”. (klandra dem alltså?)

  kontrakt enligt dig, går att teckna på annat sätt. Här står i det annorlunda,som du själv länkar i paragraf 5.

  5.6 Medlemskapet måste tecknas i en fysisk persons namn och denna person måste äga
  Semestertid vid någon eller flera av de Anslutna anläggningarna

  Där fick du svar på två av dina hjärnnötare!
  Du kan alltså inte teckna avtal i sverige, för agean blue har inga kontor där. Du kan heller inte bli medlem i rci utan att äga någonting någonstans där den club och hotell är anslutna till bokningscentralen alltså rci.

  Du sa att du efterlyser posetiva erfarenheter, du har fått några vad jag kan se… Dem har du sågat!!!

  Jag har gett dig lite mer kött på benen nu, hoppas att du tar in det även om det i dina ögon är negativt att se att detta faktiskt inte är lurendrejeri.
  Jag hoppas bara i fortsättningen att ni som inte prövat detta faktiskt kan ta åt er av sådana som mig och min familj som faktiskt äger ett semesterpaket.
  Annars ser jag ingen vits med att ha den här bloggen den startades ju för att få in alla intryck, ska man bara lyssna på en sida kan man väl göra något bättre med sin fritid än att söka skit om det man ändå aldrig tänkt att använda.

  1. nej de som kände sig lurade ska inte fortsätta in i avtal.
  Men då man läser sånt här förstår man ju att folk känner sig lurade, det är ju ni som smutsar ner och förstör med era påståenden hade jag läst denna blogg innan jag köpte, skulle jag, nog aldrig ha köpt heller.
  2 Hoppas att du hade en trevlig semester! Det är inte priset jag tittade på, jag tittade på kvaliten, var och en har ju sina pengar och sina semestrar att se över. Det är ju upp till var och en var och hur, man väljer att lägga dem.

  • Jo jag efterlyser positiva erfarenheter och du beskriver att du har det. Men har jag sågat dig?

   Jo jag känner mig hyfsat insatt i detta med ’timeshare’ men eftersom jag aldrig ingick medlemskap så har jag inte haft möjlighet till full insyn – där har du helt rätt.
   Och när det gäller RCI och ’timeshare’, så har du också helt rätt, jag känner mig helt ’bakom’.

   Nu är detta inlägg inte en hel blogg – det är ett inlägg. Och mitt syfte med det inlägget var att beskriva hur otroligt konstigt jag tycket upplägget var och hur märkligt det var med de kontakter vi trots allt tog, bl.a. med Gophar Travel Limited.

   Tack för upplysningen om punkt 5.6 i medlemsvillkoren. Ärligt, jag läste bara till 5.2.

   Och när det gäller ’kontrakt’ och liknande så avsåg jag kontrakt mellan Aegean Blue och mig.
   Ett bindande s.k. affärskontrakt, eller liknande ska du väl kunna ta med dig och läsa igenom i lugn och ro, innan du bestämmer dig. Är det ett orimligt krav?

   Till slut:
   Jag vet inte vem som ’sågar’ vem men vad menar du med: ”det är ju ni som smutsar ner och förstör med era påståenden”?
   Ska jag tolka det som att våra upplevelser är ’påståenden’ som saknar grund?

   Vänligen

  • Hej, igen.

   Det som inte riktigt sjunkt in eller som jag inte helt har fattat, tidigare, är att du (jag) måste först äga eller ha något, på något annat vis (lägenhet / rum) att dela med dig av (timeshare) och först därefter kan du bli medlem i RCI. Via dem kan du sedan ’byta tid’ med andra.

   De säger ju att glas är en trögflytande vätska – ibland funkar mitt tänk så.

   Och jag tackar mycket för den tid du ägnat åt att klargöra och bidra till min förståelse.

   Men jag förbehåller mig fortsättningsvis att ifrågasätta Aegean Blue och deras, enligt min upplevelse, tvivelaktiga försäljningsmetoder.

   Och det som du upplever som ’sågning’ är mitt sätt att få klarhet när jag stöter på sådant som jag anser vara märkligt formulerat eller som jag inte förstår eller känns som direkt vilseledande.
   Den rätten tänker jag också fortsättningsvis hålla mig till.

   Vänligen

 26. Jag får inte ihop det här riktigt.

  På Aegean Blue Vacataion hemsida: ”Question and Answers”, kan jag läsa följande:
  As indicated in our letter sent to you at the end of October, a new structure and rebrand has been implemented in order to reflect the growth of our holiday ownership organization and the changes in local and EU legislation. For this we are calling a General Meeting of all the holiday ownership members at Club Greece Resorts to vote on a resolution to transfer their Club Greece membership into membership of Aegean Blue. We list in this document a number of questions and answers that we believe will help you when making your voting decision.

  Ovanstående är skrivet antingen 2009 eller 2010.

  Club Greece eller Club Greece Resorts var ju fram till 2008/2009 en mycket ifrågasatt verksamhet. Finns på ett par ’svartlistor’.

  ’Club Greece Resort’ bytte alltså namn till ’Aegean Blue Vacations’.
  Jag kan inte uppfatta det på annat vis.

  Bytte de också, till annorlunda (bättre) ’säljtaktik’?
  Blev de ett mer ’fair-play’-företag?
  Förändrades deras kundkontakt (befintliga) till det bättre?

  Jag har inga svar – bara frågor.

  [moderat: 11 mar 2011 ca kl 11:40: av nisse; Aegean Blue Vacations -> Aegean Blue Resorts PLC -> Aegean Blue Holdings Limited.
  Aegean Blue Holdings Limited har funnits sedan 1989.]

 27. Hej!

  Ska börja med att skriva svar:
  Jag tycker inte att du har sågat mig, men däremot inläggen ovan!!!
  Det skrivs om missledande marknadsföring från skumma företag, till någon som gjort ett inlägg åt det positiva hållet, osv.
  Och om detta är en blogg eller ett inlägg, det tolkar jag som oväsentligt i diskussionen.
  Sedan vad du hade för syfte med inlägget är inte heller viktigt.
  Det jag anser är viktigt är ämnet:
  att när man googlar aegean blue, så är det här, det första som dyker upp, under texten ”blogg”.
  Och att innehållet faktiskt till en början säger en hel del, om hur lite ni faktiskt visste om tex RCI!

  Ja det där med paragrafen är en viktig sak, för att jag är helt säker att DU hade läst alla paragrafer om du skulle skriva under något papper! Varför gjorde du inte det nu?

  Jag , fick sitta tillsammans med min man, och en kontraktsperson som inte var anställd av aegean blue och gå igenom kontrakten punkt för punkt, så att vi hade förstått allt korrekt, innan vi fick skriva under, då vi först köpte.
  Så det är INTE så att man i lugn och ro inte, får läsa igenom papprena. (det får man göra hur många gånger man vill)
  Slutligen för ditt första inlägg vill jag bara visa detta från inlägg ovan med tanke på vad jag visat dig om rci:
  Raggarkillarna och -tjejerna på sta’n är inte ‘timschare’-säljare. De jobbar på provision för någon ‘agency’ ELLER så är de 100% skojare.

  ‘Säljaren’ på säljkontoret, i vårt fall Erik, är inte heller han timesharesäljare. Han säljer en ‘övernskommelse’ eller en ‘förbindelse’.

  Den ska du absolut tacka nej till.

  Det är RENT LURENDREJERI som du medvetet går med på.

  Behöver jag säga mer, om vad jag menar med smutsar ned, detta är ju missledande påstående om något, eftersom det går inte att sälja en förbindelse, det går inte att sälja rci direkt överhuvudtaget!
  Jag pratar inte om era upplevelser som du säkert förstår, det är upp till var och en hur man känner sig.
  Det viktiga är att man håller sig till sanningen. Eller vad tycker du?

  Svar till ditt andra inlägg:

  Ja det stämmer precis. Det går alltså inte direkt att bli medlem i rci. Först måste du bli medlem i en vacation/holiday club.
  Det är för att, du måste ha något att byta ut via rci!
  Avtalet med rci fick vi automatiskt genom aegean blue då vi blev medlemmar.
  Vi äger ingen lägenhet, det behöver du inte göra längre för att kunna nyttja systemet.

  Om du vill ifrågasätta deras tvivelaktiga försäljningsmetoder för en produkt som faktiskt funkar.
  Så tycker jag, att det har du all rätt till att göra.

  Såg du dokumentären om the phone house?
  Har du haft någon damsugarförsäljare som knackat på din dörr någon gång?
  Eller en telefonförsäljare som har ringt och stört dig hemma?

  Du kan tacka nej till abonemang
  Du kan också stänga dörren i dammsugarförsäljarens ansikte
  Du kan nixa din telefon, för telefonförsäljare

  Det du också kunde ha gjort:

  Var att aldrig ha hoppat in i taxin

  Alla vi människor har ett val, vi kan inte sitta här och klanka ner på saker som vi uppfattar på ett särskilt vis..
  Vi ser bara till att undvika de sakerna istället, det blir så mycket enklare då.

  Svar till ditt tredje inlägg:

  Jag har aldrig vart medlem i club greece.

  Det jag har förstått är att aegean blue köpte upp aktierna i club greece, och erbjöd club greece medlemmar, att bara göra en kontraktsändring och bli aegean blue medlemmar helt gratis.
  Så det finns inte så många clubgreece medlemmar kvar vad jag har förstått.

  De frågor som du har ställt ovan kan jag inte ge svar på, eftersom jag inte vet hur club grecce gick tillväga.

  • Hej Gerd
   1. ’Inlägget ovan’ handlar inte om dig. Det är en fristående kommentar.
   2. Det är ofta ganska besvärligt, tycker jag att samla och få kunskap om RCI, det är vad jag kommit fram till. Jag kan bara orda för mig själv. Jag var osäker redan från början, med försäljaren, att jag inte var intresserad mest p.g.a. min sviktande hälsa. Av den anledning erbjöds jag, antagligen, ingen kunskap om RCI. Den har jag försökt hitta på egen hand. Du har bidragit med en stor del -tackar.
   2.a. Att du sedan skriver ’ni’ och då menar alla andra som skrivit kommentarer här på inlägget har jag ingen åsikt om det får de i så fall reagera på.
   2.b. Jag försökte bli ’gratis’ medlem i RCI, det gick inte. Du måste ha ’veckor’ eller ’poäng’ för att bli medlem – det är det besked jag fått.
   3. Kontrakt; Vi kom aldrig så lång. Jag bad att få se kontraktet men det fick jag inte. Fråga mig inte varför – jag har inte det svaret. Och även om jag hade fått se det så hade min hälsa sannolikt ställt till det så att jag inte orkat läsa igenom hela. I det skedet hade de 90 minuterna passerats med god marginal.
   4. Hur (var) köpte du din andel?
   4.a. Du skriver att ’raggar’-personerna jobbar för provision för någon ’agency’ eller är 100% skojare.
   4.b. Säljaren på säljkontoret är också rent lurendrejer, skriver du.
   5. Om jag fattat mig själv rätt och de flesta som kommenterat så är det just raggarna och försäljarna som tydligt uppvisar att de är helt kopplade till, i det här fallet, Aegean Blue och det är ju av dem som de flesta här, inklusive mig själv, känner sig lurade.
   Jag har nu, i efterhand, förstått, att det finns en seriös RCI-handel.
   Säljaren bombarderar mig med ’RCI’-argument. Hur ska jag som helt ovetande kund, i det läget, veta eller känna till att den säljaren inte alls säljer timeshare, när han säger att han gör det.
   6. Jag hoppas att du har klart för dig att det är just sanningen jag försöker få fram men det är sannerligen inte lätt.
   7. Nej jag såg inte dokumentären om phone house.
   7.a. Nej, jag har inte haft någon dammsugarförsäljare som knackat på min dörr (Jo, kanske i slutet på 1970-talet, en gång – köpte inget).
   7.b. Telefonförsäljare, för många år sedan. Är sedan länge med på den s.k. NIX-listan.
   8. De kloka beslut du räknar upp är ju helt riktiga. Jag kan inte tala för de andra som kommenterat här, bara för mig själv.
   Jag var så naiv (godtrogen) så jag trodde faktiskt att det var något seriöst (det är ofta det goda i mig får en törn, men jag ger mig inte. Jag fortsätter tro gott om folk).
   Därför trodde jag att vi hade vunnit något speciellt när ’raggaren’ studsade upp och ned av glädje och ropade att vi var en av 100 som hade vunnit – nu vet jag ju att alla lotter är likadan.
   Att bli bjuden på en taxiresa kändes också lite seriöst.
   Att bli trevligt mottagen upplevde jag också som förtroendeingivande.
   Säljarens inledande argumentation invaggade mig också i en känsla av att detta kanske kunde vara något.
   När det kom till; ’omdelbart köp’, att vi måste bestämma oss ’här och nu’, att det skulle betalas en ganska så saftig handpenning samt att vi inte kunde få med oss en kopia på kontraktet eller åtminstone ett prospekt och åka till hotellet och fundera i lugn och ro – då slog mina bromsar till.
   9. På min blogg, i mina inlägg, envisas jag med att ha rätten att klanka ned på det som jag anser vara klandervärt och som berör min livssvär, så länge det håller sig inom lagens råmärken (heter det så?)

   Nu, Gerd, är det så här, att min hälsa sviktar och jag måste prioritera. Det tar på mina krafter, den här diskussionen. Du får gärna fortsätta skicka kommentarer men jag skulle då uppskatta om de handlade om dina erfarenheter, positiva som negativa, om RCI, resande, hotell etc.
   Med undantag för svar, på de eventuella frågor jag kan ha ställt i den här kommentaren.

   Det skulle ju väga upp det övervägande negativa som framkommit, i det här inlägget.

   Vänligen

 28. Hej!

  Avslutningsvis tänkte jag bara berätta att jag äger ingen andel, det behövs inte längre, för det som en gång var timeshare, har utvecklats på många sätt. Det kan du kanske läsa om på rci s hemsida. (vet inte om du har tillgång till det då du inte är medlem)

  Du skrev också att jag skrev:

  Du skriver att ‘raggar’-personerna jobbar för provision för någon ‘agency’ eller är 100% skojare.
  4.b. Säljaren på säljkontoret är också rent lurendrejer, skriver du.

  Men det här är ”citat” som jag har hittat längst upp på den här
  sidan, och kopierat. Det är alltså inte JAG som har skrivit det, utan det ser ut som att det var DU
  ! Detta datum:

  tis 15-Jun-2010 0:01

  ”Raggarkillarna och -tjejerna på sta’n är inte ‘timschare’-säljare. De jobbar på provision för någon ‘agency’ ELLER så är de 100% skojare.
  ‘Säljaren’ på säljkontoret, i vårt fall Erik, är inte heller han timesharesäljare. Han säljer en ‘övernskommelse’ eller en ‘förbindelse’.
  Den ska du absolut tacka nej till.
  Det är RENT LURENDREJERI som du medvetet går med på.”

  Hoppas att du kryar på dig!

  Mvh

  Gerd Lundqvist

  • Kan du skriva om när och var samt hur du kom med?
   (Det verkar vara ’veckor’ och ’poäng’ det handlar om numer)

   Det normala förfaringssättet när man citerar något är att man uppger källan, i första stadiet. (jag kan inte hålla reda på allt som skrivs här (ha det i huvudet) och jag orkar inte hålla på att läsa om allt gång på gång).

   Och att det är ett rent lurendrejeri är en åsikt jag vidhåller. Om du sedan väljer att inte se det som ett lurendrejeri är ju din sak. Jag ser det så och hitintills har jag inte blivit övertygad om motsatsen.

   Jag hoppas också att jag kommer att krya på mig men framtiden är oviss. Jag är inte sjukpensionär för att jag vill det utan det beror, bl.a., på en rygg som vägrar å fungera.

   Vänligen

 29. Om Aegean Blue Vacation skötte sig och hade annorlunda kundurvalsteknik och säljaren förde fram produkten (semesterpaket eller vad det nu är) på ett mer tydligt vis. T.ex. börja med priset. Ge betänketid etc.

  Så skulle det här inlägget och tillhörande kommentarer aldrig ha kommit hit.

  Det är min fasta övertygelse som ingen kan ta ifrån mig.

  • Jag skulle kunna skriva om hela händelseförloppet och om hur Vi kom med MEN
   Du vet redan hur det har gått till, för du har ju själv hoppat in i en taxi en gång. Vi var på kreta. Resten har jag skrivit i inlägg ovan.
   Killen som sålde till mig och min man skriver emails flera gånger per år, och undrar hur våra semestrar har varit. Vi fick riktigt god kontakt med honom.

   Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte gjorde på det ” normala ” viset då jag citerade. Tog förgivet att du skulle komma ihåg vad du själv hade skrivit?

   Du säger att det är lurendrejeri, men min personliga åsikt (tror att många håller med mig) är att om något faktiskt är som de sa att det skulle vara, och fungerar, så kan det ju OMÖJLIGT vara lurendrejeri.
   Du kanske måste prova för att veta?
   Först DÅ vet man, vad man egentligen ska tycka.

   Förstår verkligen inte inte vad du känner dig lurad på? Du har ju inte ens köpt något?
   Vi däremot har köpt, och känner oss nöjda med det vi fick.
   Jag tänker aldrig försöka ta ifrån dig din övertygelse.
   Jag vill inte bevisa något för dig.
   Du kan tro vad du vill, det har du rätten till att göra.
   Mitt syfte med att skriva ett inlägg här, var bara för att visa att det finns nöjda resenärer.
   Inte bara ”missnöjda” som inte har köpt.

   Ring till Aegean blue vacations och framför dina klagomål.

   • Så du köpte alltså ett semesterpaket, på Kreta 2007, av Aegean Blue – är det korrekt uppfattat?

    Normalt kan man kanske ta för givet att en person kommer ihåg vad den skrivit för ca över ett ½-år sedan.

    I det hänseendet är jag inte normal. Mina besvär gör bl.a. att jag har minnestörningar.
    (Det var en av anledningarna till att jag började föra anteckningar på dator ca 2001. Sedan upptäckte jag att det fanns något som hette blogg, vilket bl.a. innebar att jag kunde dela med mig av mina erfarenheter och kanske hjälpa bara en enda person).
    Oavsett det, så hör det till normalbeteendet att ”citera”, precis som du skriver.
    Givetvis accepterar jag din ursäkt.

    Själva konceptet att sälja timeshare eller semesterpaket behöver inte vara ett lurendrejeri om jag förstått det hela rätt men jag har förstått att tillvägagångssättet kan bedömas som lurendrejeri eller falsk ingivelse. Något åt det hållet. (jag är ingen jurist).

    Om jag läser igenom alla ovanstående kommentarer så finns det flera som köpt, hela paketet. Och av dem finns de som är nöjda, som du och så finns det de som känner sig lurade.

    Läser man sedan s.k. forum som handlar om Aegean Blue Vacation (och tidigare Club Greece) och sållar bort dem som backade ur så hittar du likväl ett antal personer / familjer som känner sig lurade. Och en del som beskriver att de är nöjda.

    Rimligtvis borde det inte finnas några alls som känner sig lurade. (oavsett om de köpt något eller inte)

    Nu vet jag givetvis att man får inget gratis och man vinner inget utan en insats. Men vinstresan ”Gophar Travel Limited”, där kände jag mig lurad (min insats var de lovade 90 minuter). Det kan du läsa om det i mitt inlägg. Därifrån du tog citatet. Och där är jag inte ensam, i att dels känna mig lurad och dels bli lurad.

    Måste man köpa för att anses ha blivit lurad? Jag blev ’bestulen’ på över en halv dag av vår i övrigt helt underbara semester. Hustrun hade samma upplevelse.
    Och, helt tydligt, troligtvis flera hundra utöver oss.

    Det här inlägget innehåller kommentarer från aktiva timeshareägare som är varken det ena eller det andra. (nöjda eller lurade, de vet inte än).

    Jag är imponerad över din vilja att verkligen förklara och jag tackar för de rättelser jag fått tips om (RCI). Jag har nu gått igenom texten och hoppas att det inte ska finnas några missar kvar från min sida.

    Följande har jag inte skrivit om tidigare:
    Jag behöver inte ringa till Aegean Blue Vacations – jag framförde mina klagomål på plats och ifrågasatte deras metoder – då kom ’chefen’.
    Och därefter blev vi underkända som köpare (trots att jag från början klargjort att vi inte kommer att köpa något, den dagen) men vi fick (blev övertalade att (i det fallet vart det hustrun som var nyfiken)) titta på deras närliggande semesteranläggning. Sedan kom taxin.

    Vänligen

 30. För att andra ska kunna följa kommentarerna och läsbarheten ombeds Ni som kommenterar att försöka lägga in sina kommentarssvar där de ’hör hemma’.

  Ett alternativ är att börja kommentaren med, t.ex.:
  @ bosse, som svar på din kommentar den 12 jan 2011 vilken börjar med: ”Text text text…”.

  Din kommentarstext…

  Moderator: nisse

 31. Hejsan. Vi är på Rhodos nu…. I förrgår vann vi en gratis resa för 2-6 personer. Fantastikt.. Men när vi räknar på det så slutar allt på dryg 20 000 kr för en vecka för 2 personer till Kreta…

  Vi tjänar alltså mer på att åka till Rhodos i två veckor med ALLA kostnade + mat…

  Vårt erbjudande va 5 veckor för 40 000kr. Nått mer fick vi inte veta, men allt grundades ju på vår jobbsituation o vår inkomst….

  • Det var väl vad jag också kom fram till. Att den verkliga kostnaden blir högre. Och det mesta blir krångligare (än charter). Du får fixa massor på egen hand och då, tycker jag, kan jag lika gärna göra det och då komma ned i priser som är betydligt lägre. Vill jag ha en charterresa då allt är ordnat, ja då kostar det lite extra men då har jag valfriheten att göra det valet. Orkar jag så fixar jag själv. När krafterna tryter så blir det charter.

   Tanken med s.k timeshare är väl ganska smart. Du betalar 2500 sek per rum och vecka*. Sedan tillkommer alla transportkostander. Plus att du ska ’äga’ en typ andelslägenhet.

   Det de på Rhodos säljer är, om jag förstått det hela rätt, s.k. semesterpaket. Vore det timeshare så skulle era 5 veckor kosta 12500 sek* + en riktig andel i en andelslägenhet.

   *Under förutsättning att du ’äger’ något att byta med. Och det kan kosta (massor) pengar.

   Du kan köpa timeshare veckor, löst, utan att äga något men då blir det bara sådant som ’blivit över’ och så måste du vara medlem.
   Del av svar från UK Scandinavia (14/3 2011): ”1. Ni kan absolut vara medlem i RCI utan att äga en andelslägenhet, men ni är då begränsade till att boka Extra Semestrar endast.

 32. Helt klart vill jag planera min resa. Ska man få hotellet gratis så ska det va gratis alltihopa. ÄVEN flyg.. På nått av våra alternativ så va det ju tvång på att äta alla dina middagar på hotellet o betala fullt pris för detta.. Annars fick du ju inte åka dit.. Nu vet ju inte jag vad det kostar att åka från sverige till england, men gratis kan det ju knappast va…

  Råd till alla som träffar på dessa säljare på gatan: Ta lotten, släng den på backen o stampa på den… Gå sen därifrån.. Bara onödig tid, vi förstörde en hel bra o solig dag pga detta.. O som du sa Nisse, man blev förkyld av deras AC på informationsstället.. O statister va det helt klart 😉

  Föresten. Hoppas att du mår bättre nu Nisse…

  Mvh Madde

  • Jag är vart fall inte förkyld. ’Statister’…? Knappast, mycket väl utbildade ’försäljare’, tror jag faktiskt att det är. De har nog fått sina ’halleluja’-kurser där fått lära sig precis hur de ska ’sälja’.
   När aktuellt företag hade sitt förra namn ’Club Greece’ så förekom det ju en hel del skriverier, i media, om både ’lurade’ turister och ’avbön’ från avhoppade ’säljare’.

   Förhoppningsvis har de förbättrat villkoren för sina säljare nu.

 33. Förlåt mig. Trodde att det va du som skrev att du blev förkyld av acn, men då var det nån annan… hehe

  Med statister menade jag dess människor som vann kamera o strandradion…

  Pratade med en från ving här på hotellet.. Hon va ganska insatt i detta o berättar att dom alltid varnar för Auegan Blue.. Hon hade jobbat på ett hotell som RCI köpte upp som ”andelshotell” timeshare hette det va? Hon sade upp sig direkt med tanke på alla hot o problem som uppstod…

 34. hej!

  Jag har köppt packetet av 3 veckor och blev väldigt bra bekant med Erik som är en underbar människa jag gjorde mina första resor redan första året och ångrar ingenting, RCI och auigen blue är trevliga och dom verkligen tar hand om oss när vi kommer ner till rodhos. Att leta flyg är inge problem och jag är riktigt nöjd!

 35. Hej, har läst blogg /inlägg bla bla bla , mer smågnabb än fakta.

  Tack Gerd för info, tack Nisse för info, ja e en av de lurade. ja pröjsade nyss 7500:- spänn, de vill dock ha resterande betalt inom 14 dagar om 41500:.

  Detta för 6 veckor totalt. Dock 1 v i grekland först me A Blue. resterande skall sedan resas med RCI. Men vad ja inte får svar på är om de resterande pengarna överförs på något sett till RCI el hur upplägget kommer se ut efter 1a veckan.

  Jag ifrågasatte självfallet som de flesta. org nr på A Blue, det fick jag en kopia på efter lite tjat, däremot fick jag det EJ skrivet i kontrakt som jag krävde. Förtydligande om hur A Blue är sammankopplat med RCI framgår ej heller.

  Däremot blev jag uppringd av den som undertecknade kontraktet idag. Jättetrevlig, men känns fortfarande knas. Vid vissa frågor så blir det undvikande svar el total tystnad i 10 sek sen prat om annat, lite upprörd när man ifrågasätter återigen..

  Jag är nyfiken å 7500 kan ja va utan, men inte såååå nyfiken att ja hastar iväg ytterligare 40. För mig var det också RCI´s lockande flygpriser som fällde avgörandet. Men vågar man fullfölja.. Veckan till grekland ”tror” jag man får , men kostade den senare 49000 + flyg så lär man ju röja runt på rhodos iaf..

  Att Sandra ovan skriver från England känns lite obekvämt också, då de engelsmän som chefade kändes lite hala.

  Hmm vad göra?

  • Kontakta konsumentverket. Aegean Blue ska vara skyldiga till ångerrätt, vilket de ska informera om. Nu har jag inte i huvudet hur lång tid man har på sig, sorry…

   Enligt RCI Scandinavien har jag fått bekräftat att Aegean Blue Vacations är kunder hos dem.

   Om jag har förstått Aegean Blues tidigare upplägg så är det två första veckorna ’deras’. De ska man ’utnyttja’ i deras koncern: Kreta / Rhodos och Cypern (tror jag).
   De resterande 4 veckorna är inom RCI.

   4 veckor med RCI kostar 10000 sek. Du betalar sedan 39000 sek för dels 2 veckor och ett slags ’andelskontrakt’. Inte ett ägande i egentlig mening. Men utan det så kan ’du’ inte bli medlem i RCI.

   Om jag fattat det hela rätt så är det Aegean Blue Vacations som står för andelsägandet dessa 4 veckor. Vill du senare ha mer veckor då får du plocka fram den stora plånboken. Upp till 200 000 sek kan man få betala, för en ’andel’ som då inkuderar ett avtalat antal RCI-veckor. Du måste ju ha något att dela med dig av till andra, timeshare.

   När det gäller de utlovade billiga flygresorna så har jag fått signaler om att de kanske inte blir så billiga…
   Det är alltid i ’mån av plats’.

   Som sagt, är du missnöjd, kontakta konsumentverket.

    • enligt konsument europa är det i stort sett omöjligt att vinna en tvist med ett sk bluff bolag, de ligger fortfarande steget före.

     avseende ångerrätten verkade cecilia självsäker den gäller ej när jag påtalade detta. Vissa länder har ej godkänt trots medlemskap i EU.. Antar att grekland inte har gjort det då svarte var det mest självsäkra jag fått.

     Låter bra va?

 36. glömde skriva, min sambo vann en ”boom blaster”, cd spelare som man köper hemma för 198 spänn. så den fick man , ingen bluff.. Men känns fortfarande som bluff, mest förvånad att många vunnit resor, billga cd spelare kan man ju kasta efter folk om man drar en sån jätta scam som de flesta känner..

  Men tycker Gerds inlägg seer rimliga ut. Man skulle verkligen vilja hitta nån irl som verkligen kan ge ett riktigt svar. Men jag skall kontakta RCI igen under morgondagen MED det kontrakt du får av A blue.

  • Jamen då vart ju det bra – det finns prylar!

   Jag tycker att det är bra att de med positiva erfarenheter delger sina erfarenheter. En del personer har jag dock problem med den aggressiva ’svarstonen’ när jag ställer ’kontrollerande’ frågor.

   Och så finns det ju enstaka som tycker vi är dumma som sa nej…

   Lycka till!

   • Alltså inte i positiv mening.. Jag könner att det är en rejäl blåsning på G. Bandarn kunde vi köpt på biltema!

    Man backar ju av aggresiv taktik, mörkade kontrakt, ja ALLT, ändå så kasta man ev bort 7500:- håller på att utreda lite innan ja ev betalar in resterande..

    Men Cecilia som skriver under kontrakten är dock trevlig att titta på! Men ja e lika nyfiken som Nisse! skulle gärna pröjsa me nån annans stålar för att få reda på det.

    De sjuka e att ja ALDRIG vill åka till grekland mer! Men de måste ja 1 vecka för att få acces till RCI senare.

    Ja skrattar åt mig själv!!!

    • Robban: Inte ska du skratta åt dig själv. Se nu till att göra det bästa av situationen.. Läs på lite innan du tar det stora beslutet.. Kanske kan detta bli jätte bra trots allt. Vem vet, men jag kommer då inte att testa…

     Lycka till =)

  • Hejsan!
   Jag och min familj är nyss hemkomna från Rhodos och har självklart en nästan identisk upplevelse som er andra. Vi tackade nej till erbjudandet och vann en resa.
   Är det någon mer än jag som tror att alla ”högvinstlotter” har samma bokstav som man skrapar fram, men att man får olika vinstplaner baserade på om man har köpt paketet eller ej. T.ex. att alla som inte köpte paketet får en resa och att alla som köpte paketet får en sak. Vi hade iallafall ett B på vår lott. Känns det bekant?

   Jag måste tacka för en värdefull kommentarstråd, för på torsdag är det 2 veckor sedan vi vann vår resa, så det är dags att ta ett beslut!
   Lisse

   • Kommer inte ihåg det där med hur lotterna var konstruerade. Vi fick inte behålla vår heller. Fick och fick – de ’försvann’. Men, för mig, verkar ditt resonemang inte osannolikt.

    Jag hade aldrig för avsikt att utnyttja ’gratisresan’ – som inte är gratis – utan jag tog så många kontakter jag kunde och framförde att jag var glad över att ha vunnit en resa och gärna ville genomföra den men att jag behövde mer information om vad som kommer att hända. Varifrån får jag biljetter t.ex. Hur får jag biljetterna? Finns det olika alternativ? Kan man välja, i så fall hur. Uppstår det några oredovisade kostnader? etc.
    Jag fick svar på de flesta frågorna och i samtliga fall var de inte direkt upplyftande och det fanns en hel del ’dolda’ kostnader.
    Främst t.ex. att ’gratisresan’ utgick från London och att ta sig dit fick jag stå för själv.
    Det fanns ett alternativ, för oss, som vi upplevde riktigt intressant. Det var en möjlighet att få åka till England (på egen bekostnad) och så där ’få’ en vistelse i ett pensionat.
    Tyvärr visade det sig att man dels då skulle vara medlem i en förening (kostade pengar) och sedan kunde man inte få välja vart man ville åka utan på plats ta det som blev ledigt (om det nu blev något ledigt). Jag bad att få en katalog över alternativ. Det fanns en men den skickade de bara till medlemmar…
    Det fanns mer kringelkrokar i det här som jag tror att jag beskriver i ’huvudinlägget’.
    Tips: Ta kontakt och fråga eller skit i det.

 37. jag vill gärna svara dig att vi har precis som du köpt dessa 6 veckor. Vi har utnyttjat första veckan på Kreta. Gick jättebra men du skall veta att de kommer att försöka med alla medel att du skall ta hela paketet.
  Sedan dess har jag OTALIGA gånger försökt att få en resa med RCI, alltså hotellvistelse, men vad jag än försöker så finns det inget ledigt. Där är haken!! Vi har vårt till den 1 juli 2012 och har alltså 4 outnyttjade veckor kvar.

  • Hej Eivor.
   Beklagligt men just detta är något jag funderat en hel del över – var är haken (finns kanske flera…)?
   Om Aegean Blue Vacations inkl. RCI säljer andelar / veckor till ett ökat antal personer så måste ju det innebära att det liksom blir fullt. Antalet lägenhetshotell, andelslägenhter etc. är ju inte obegränsade.

   Kan det vara så ’uschelt’ att en eller två ’rumsveckor’ säljs flera gånger?

   T.ex. anta att Aegean Blue Vacations har tillgång till totalt 300 lägenheter. Det ger 300×52=15600 årsveckor.
   Anta att Aegean Blue Vacations säljare säljer ca 10 ’paket’ per dag (alla deras ’kontor’ inkluderade). Det skulle i så fall ge, på ett år: 10×365=3650 ’paket’ med oftast 2+4 veckor (2v i Aegean Blue Vacations anläggningar och 4 via RCI).
   Om vi nu antar att alla dessa personer utnyttjar sina veckor inom avtalad tid och att det även kommande år säljs lika många.
   15600/3650=4,3 år. Därefter blir det rackarns trångt.

   Hur stor kapacitet RCI har, vet jag inte. Men även där finns ju en gräns.

   Eivor; om jag förstått avtalet rätt så ska det innehålla ett löfte om att Aegean Blue Vacation eller något av deras Aegean Blue’s företag ska bistå med hjälp om du vill sälja din andel.
   Acceptera dock aldrig att ’betala’ någon form av avgift, i förskott, för att få hjälp med försäljningen. De oseriösa försöker t.ex. få betalt i förskott.
   Att man kan åka på en försäljnings- /förmedlingsavgift må väl vara hänt men då ska den vara avtalad och betalas vid avklarad försäljning / förmedling.

 38. jo men nu är det ju så att jag har endast ett s k provmedlemsskap så vi har endast 4 v till att utnyttja.
  Men om alla utnyttjar sina andelar, var det nu än är i världen, så finns det ju inga veckor för RCI att dela ut. Det är haken. När jag försökte få i Barcelona, London , N. Y. etc så sa den alltid lika vänliga operatören att de ALDRIG hade haft en vecka i någon storstad.

 39. Hej,
  Vill bara lugna ner de som känner sig lurade o oroliga… Skrev på ett kontrakt med Cecilia för 2 år sedan efter att ha fått all information av en supertrevlig tjej. Förra sommaren var vi på Kreta o hade det underbart. Superstandard o bra service. Vädret var dessvärre men det kan ju inte Aegean Blue rå på!
  En vecka har vi varit på Malta o två veckor i Tailand. Vi har kanske haft en jäkla tur,men vi hade ej problem vid bokning genom RCI. Trevlig o tillmötesgående personal.
  Eftersom vi gärna ville till Rhodos igen så försökte vi boka sista veckan hit o det fick vi!
  Nöjda är vi o skrattar allt lite när vi ser hur de försöker få in folk till säljstället..
  Ja,man måste nog prova själv o se hur det är för vi är allt mer än nöjda!!

  • Låter ju helbra.

   Så, ’Cecilia’ och ’supertrevlig tjej’ var inte samma person?

   Vofför skrattar Ni åt att de försöker få in folk till säljstället? Och hur kan Ni se så mycket, av det?

   Och vem lägger upp över 40 ’lakan’ för att ’prova’?

   Vad fick Ni betala?

   Ser att du skriver från Tyskland eller är det fel på flaggID? Jobb? Semester?

   • Oj,vad det börjar bli ingående frågor…

    Tejen hette Frederica o hon var den som presenterade det hela o Cecilia gick igenom kontrakt o eventuella oklarheter.
    När man bor på Sun Beach hotel med Aegean Blue så promenerar man dagligen förbi säljstället o därför känner man igen sig o småler.. Man var ju trots allt själv lite skeptisk till att det skulle vara Timeshare o lurendrejeri!
    Tycker inte det har någon betydelse vad vi betalade för 2 år sedan utan det väsentliga är att vi är nöjda o har fått valuta för pengarna!

    Vet ej varför det kommer upp fel flagga,det står under att denna flagga kommer att visas…

    • Bugar å tackar för svar.
     Att jag blir så ’ingående’ beror på att jag, här i detta inlägg, fått kommentarer från personer som visat sig vara fejkade. Att jag vet det beror på att det vid sidan av kommenterandet förekommit ePostkommunikation som verifierat att personerna inte varit det de utgett sig för att vara.

     Jag är medveten om att mina frågor kan upplevas besvärande och närgångna men har man inget att dölja så bör de inte vara något problem.

     Eftersom detta med Aegean Blue, andelsägande, semesterveckor, semesterpaket och RCI handlar väldigt mycket om pengar så tycker i vart fall jag att det har betydelse att få veta vad ni betalade.
     Det betyder att du inte måste svara utan mer att jag framhåller min åsikt.

 40. Hej,

  Efter 4 dagar på Rodos så hände det vi bara hört talas om tidigare men aldrig riktigt trott på, det kom fram en väldigt trevlig kille som undrade om vi var från sverige. Helt plötsligt satt vi i en taxi på väg till ett semester center med vår vinst i handen…

  Efter jag läst allas inlägg på denna blogg känner jag att jag måste försvara dem som jobbar på Aegean Blue lite.
  Jag kan börja med att säga att vi inte köpte något, av och den enkla anledningen är att det inte passar det sätt vi reser. Vi stannar 1 till 2 dagar på samma hotell sen tar vi oss vidare till ett annat då vi tycker att vi får ut mer av varje destination.

  Jag tycker inte att det var bluff och båg det vi upplevde. Först och främst så berättade killen vi träffade på stan att vi vunnit en semester, en Ipad en mp4 eller en kryssning men för att få det så var vi tvungna att vara med i min 90 min.

  Vi var där i drygt 2 och en halv timme, men det var ingen som tvingade oss att stanna längre än de utlovade 90min.
  Vi fick en mp4 spelare och visst jag kan köpa en sådan för några 100 lappar på blocket men vi hade inte blivit lovade mer.

  Jag märkte att de flesta får en semester och väldigt många är väldigt skeptiska över den. Det verkar som om de som fått den kommer till ett av Aegean Blues egna hotell, är det då inte bara en otroligt bra ide till marknadsföring?

  Jag tycker vad de gör är ok och som sagt jag tycker inte att det är lurendrejeri, för allt som hände oss hade dem berättat, sen att vi spenderade en halv eftermiddag av vår semester är en annan sak. Men jag och min man är vuxna människor och tar ansvar för våra egna handlingar så därför känner jag att vi inte kan vara sura för vad som hänt oss. Vi kunde när som helst avbrutit och bett att få gå.

  Och så undrar jag en sak till, hur kommer det sig att de som inte köpt känner sig lurade och de flesta som köpt är nöjda?

  KL

  • Hejsan Kerstin.

   Anledningen till att jag känner mig lurad är för att jag i 4 (!!) timmar bad om att få veta nackdelen med detta o även pris… Men hon pratade hela tiden bort det o så fort vi bad om att få gå så började hon prata på igen.. Hon va förövrigt ny o väldigt snäll, men det märktes på henne att detta va skit.. Hon sa det tillomed själv.. Hon skämdes när ”prisagenten” kom med ett papper o en penna, läste på pappret om våran ekonomi, tog fram miniräknaren o skrev ner (!!!) priset på 40k kr. Inte ens kunde han säga summan. Detta berodde tydligen på att alla får olika bud beroende på vad dom tjänar mm. o dom vill inte att det ska bli gnäll mellan de som är där..

   Pratade med en av våra reseledare, hon hade jobbat med detta.. O hon hade inte mycket gott att säga om RCI o Aegean Blue… Om hon sen ljuger eller inte, det vet jag inte, men det måste ju betyda nått att det sitter varningskyltar för dessa på hotellen på Rhodos o Kreta…

   Dom som är nöjda, dom är nog bara anställda till att skriva så som dom gjort.. Kanske inte alla, men en del är det.

 41. Hej vill meddela att jag reklamerat vårt köp av sem paket. Efter samtal med RCI så framgår det INGA klarheter egentligen, däremot mer misstanke om svårigheter att ”byta” sina veckor, då svaret var fåtal hotell i Spanien samt Grekland var ”lätta ” att få veckor till.

  Efter översänd reklamation 2 st brevledes samt mailledes med kopia via Jurist bla, så har det låtsas som inget hänt . Missat samtal där de undrar hur jag bestämt ” alltså inte sett reklamationen” .

  Återstår att se om man får tillbaka sin insats efter godkänd reklamation enligt europa konsument.

 42. Hej, jag har köpt ett litet provpaket på 3 veckor, men ångrar mig nu när jag ser hur osäkert det hela verkar, T ex så står det att vi har ett år på oss att utnyttja den första veckan, som då ska gå till Kreta el rodos. På ett annat papper står att den ska ske 2012. Eftersom jan-mars inte är nåt att ha, återstår plötsligt april 2012 för att hinna innan året. Sen fick jag inte riktigt svar på om hur jag ska ordna med de andra 2 veckorna m RCI och om jag då övergår till provmedlemsskap där istället. Känner mig helt förvirrad. Har hittills betalat 7000 kr och tagit lån på 20,000. Fattar inte hur jag tänkte.. Jag vann förstås ingen resa eftersom jag köpt 3 veckor, utan istället en billig strandradio.. Hoppas inte de positiva är fingerade, för då har jag slängt 27.000 i sjön. Fick en trevlig kontaktperson, som ringde för att höra om jag hade frågor. Han svarade, men när vi avslutat dök nya frågor upp i mitt huvud och jag vet fortf inte hur det hela funkar. Ulrika

 43. Snälla Robban, berätta hur du reklamerade ?? Tror du verkl ni kan få tillb handpenningen? På baksidan av mitt kontrakt står att man har en vecka på sig att ångra. Det har gått 2 veckor sen vi kom hem.. Direkt när vi kom hem, hade jag jättemkt påjobbet och nästan förträngde köpet, men så kom en kollega o hade råkat ut för samma sak, fast på Rodos. Då började jag kolla upp, men försent, verkar det. Imorg ska jag ringa konsumentverket.

 44. He!, Robban du har ju skrivit hur du gått tillväga, ser jag. Var för trött i natt då jag skummade igenom alla inlägg. Jag är i valet o kvalet: Kan tänka mig att sumpa mina 7000 som jag betalt i handpenning. Detta har ju tagit så mkt energi. Undrar vad som händer om jag bara låter bli att betala återstående 20.000? Riskerar jag åtal el nåt.?
  Har du (Robban alltså) reklamerat för att få tillbaka handpenning el för att bli löst från krav på slutbetaln?
  Och Nisse, det känns svårt att prata m kontaktpersonen, för hans jobb är väl att få mig att leverera slutbetaln. han verkar snäll, men det kke går över om jag berättar att jag fått kalla fötter…

 45. Det Eivor skriver är precis vad jag är rädd för; att man inte får till det med RCI utan allt är upptaget o så fryser de sista veckorna inne, Men vad menas med hela paketet??Är det med Aegean el med RCI? Och varför jobbar A Blue för RCI? bara en av mina 3 v ska tas m Aegean och det var ju ändå de som gjorde hela värvningen.. . Sen fick jag en hemsk tanke oxå: Tänk om de motarbetar en för att man inte går med på att köpa nåt ytterligare! De kke inte anstränger sig att vara tillmötesgående längre.U

 46. Hej
  du får nog stå ut med ditt provpaket, men kom ihåg att när du tar första veckan på Aegan så kommer de att jobba på att du köper hela kittet. Gör inte det! När man ringer RCI så är de oerhört vänliga o hjälpsamma men det är svårt att få något dit man vill, men misströsta inte utan var positiv så kommer allt att gå bra skall du se. Vi har 4 v kvar tror jag det är, som vi måste ta ut före 2011 och på något vis skall det nog gå. Det brukar finnas i Florida. Dit har vi åkt./E

 47. tack för svar Eivor! Vad menas m hela kittet? En time share? Och är det m Rci el Aegean då? Har ni hittat billiga flyg o transfer?
  Om det bara är Florida som gäller, så blir det svårt. Min kille har nämligen tunisiskt pass, så USA går ej!
  Jag frågade min kontaktperson om de 2 veckorna m rci hade nån deadline för att ta ut dem, men fick till svar att det berodde på hur länge jag valde att vara medlem hos dem.. Men du verkar ju veta exakt hur lång tid ni har på er. Har lusläst kontraktet, men hittar inget om det.

 48. ja alltså en timeshare. Det är Aegan och så kan man ju byta med RCI. Men man måste vara ute i god tid. Det finns ju över hela världen, men i storstäderna finns det aldrig något ledigt. Vi har vårt provmedlemsskap till 07 2012. Om man åker till ett känt ställe kan man ju få ganska hyfsat billiga flygbiljetter. Men inte genom RCI jag hittade billigare själv.

 49. Hej Nisse!

  Jag har hittat inlägg på andra sidor om par som betalt in till vinstresan med Gophar travel. Så fort de betalt in så hörde de inte mer!

  Företaget står som vilande och är alltså inte registrerat som aktivt.

  Min slutsats är att Företaget Gophar travel är en bluff och att de tjänar pengar på ett kriminellt sätt.
  Jag anser även att Eageanblue som lämnar ut vinster med gratisresor från detta företag gör en kriminell handling. I alla fall så ljuger de, säger att man är enda vinnaren när fler lämnar företaget med samma ”gratiserbjudandet”.

  Oavsett om ”resepaketen” företaget (Eagean Blue) säljer fungerar eller inte och det finns nöjda kunder anser jag att man ska avstå från företag som använder sig av lögner och ger ut priser som godtrogna betalar avgift för och sen aldrig ser röken av.
  Köper man dessa resepaket och vet att företaget tjänar pengar på att utnyttja andra är man i mina ögon bidragare till detta kriminella. Men så vägrar jag handla varor/märken kända för barnarbetare också… 🙂
  (jo, jag tycker det är värre med barnarbete, men ändå en ok liknelse, bara för varorna har bra kvalité…)

  Vårt resebolag hade varnat oss för typer som sålde andelslägenheter, att man betalar in avgift, men aldrig hör från dem sen… men vi kunde ändå trott på resan jag fick som vinst eftersom vi aldrig fick träffa själva försäljaren av ”semesterpaketen” och därmed inte ens visste att det var det se skulle sälja, vi fick höra att Aegeanblue var ett nytt charterbolag av tjejen som vi träffade på väg till stranden i Rhodos. Att vi aldrig fick träffa en försäljare har vi nu i efterhand förstått var på grund av att i intervjun berättade vi att jag är gravid i 6:e månaden och att vi då inte var potentiella köpare längre.
  Tjejen sa att de inte hade några lediga försäljare även om de som kom efteråt blev mottagna. Vi blev skickade tillbaka med taxi med en gratisresa från Gophar travel i handen, som hon flera gånger sa att den var verkligen inte personlig, vi kunde ge den till någon annan, vi som skulle ha barn…

  Nu anade vi själv att det var något lurt med priset och satte oss vid datorn och kontrollerade företaget och diverse inlägg, men jag önskar ändå att man kunde göra något för alla andra som kanske kommer utsättas och inte har tid, ork eller kunskap att kolla upp detta. Jag önskar i alla fall att man kunde leva i en värld där man kan vara mer godtrogen och inte behöva vara på sin vakt mot människor man möter.

  Nåja, det blev mer av mina åsikter än fakta, skulle ju bara berätta att det finns de som blivit direkt lurade på pengar på grund av dessa vinstresor 🙂

  Hoppas det blir många härliga resor för dig framöver!
  Hälsningar Anna-Karin

 50. Jag o min familj blir upprörda när vi läser alla negativa kommentarer!!Varför klaga på att man har blivit kidnappad och tvingad till att stanna längre än de utlovade 90 min.Man kan ju ärligt talat ta chansen att tacka nej o åka därifrån!
  Vi stannade också ca 4 timmar.Hade det väldigt trevligt med en göteborgare som hette Carry. Eftersom vår ekonomi inte är den bästa så tackade vi nej till erbjudandet,har inte planer på att resa de närmsta åren.
  Vi vann en fin MP3,vad mer kan man begära?
  Inga sura miner från Carry utan ett trevligt avsked o en fri taxi till vårt hotell.
  Kanske vi hoppar på det i framtiden!
  Lotta

  • Att notera: ’liselott’, undertecknat med ’Lotta’ och ’Örjan’ här nedan skriver från samma dator och den är placerad i Grekland.

 51. Hej, tänkte svara Liselott: Det som jag tycker var dåligt är att den person som raggade upp oss på stan, ljög oss rakt i ansiktet när han sa att det är mycket sällsynt att någon vinner högvinst. (Sen har vi ju förstått att alla vinner, annars skulle de ju inte få folk till sin presentation!)Och då kände vi att vi hade haft jättetur och jag som aldrig vinner nånting… Därför följde vi med till presentationen och Aegean Blue lyckas ju manipulera/övertala många, det är väl det som de överlever på och därför vi är många som ångrar oss, när vi kommer till sans så att säga.
  Det som var annorlunda för er, tycks vara att ni inte vann en ”gratis” vecka i Grekland. Eller skrev ni på, kanske?

  • Toppenhotell,destinationer och bra pris på flyg!
   Från att ha varit skeptiska och rätt ut sagt kännt oss hjärn-tvättade så är vi nu nöjda Aegean Blue medlemmar!
   Vi har nu rest 3 utav våra 6 veckor och har bokat en långresa till Tailand..Allt har klaffat även om vi kanske inte fick komma till Rhodos på första turen,men trivdes alldeles utmärkt på Leoniki Residence i Rethymnon. Vi visste ju att det var låg tillgänglighet på Rhodos så vi var beredda!
   Har fått bra service o bra priser på flygstolar genom RCI.
   Jag tror nog att vi svenskar är lite väl skeptiska ibland o missar många bra chanser i livet..Jag är väl själv en utav dem!
   Örjan

   • Att Notera: ’liselott’, undertecknat med ’Lotta’, här ovan, och ’Örjan’ skriver från samma dator och den är placerad i Grekland.

 52. då skulle jag vilja fråga Örjan hur han gjorde för att boka en långresa till Thailand!! Vi har nyttjat 2 av våra 6 veckor på Kreta. Rhodos har inte varit möjligt att få. Sedan dess har jag vid ett FLERTAL gånger försökt att beställa långresor bl a till Thailand. Men det fin finns ALDRIG något ledigt! Nu börjar tiden rinna ut – vi har till våren2012 och känner att det kommer nog att bränna inne.

 53. Ehh, bara bluff o båg alltihopa.. Stackars människor som går på det. Dom såg ju inte ens lyckliga ut dom som satt på det där stackars hotellet som dom visade oss… Vi vinkade glatt o dom bara surade.. Har nu försökt att komma fram till nått angående vår gratis resa, men man f¨r inga svar o heller inget hotell…. Så jag ska riva allt o bara glömma Aegan Blue för alltid..

 54. jag ringde igen i fredags och då frågade jag den stackars trevliga tösen” kan du säga vart vi kan resa för allt är ju bara upptaget” och så sa hon att kanske Mexico och vi skall försöka med detta. Det är ju inte helt fel. Jag återkommer i frågan.

 55. Efter att jag har läst igenom nästan samtliga inlägg angående Aegean Blue . Jag var på rhodos okt.2010 och träffade en trevlig tjej som gav oss två lotter ,som naturligvis var vinst på .Min fru vann en t-shirt , och jag vann högsta vinsten, en radio. Men man måste åka till deras hotell för att få ut vinsten . Gratis taxi till hotellet . När vi kom fram träffade vi ”E” som det verkar som de flesta har träffat. Efter ca. 4 timmars hjärntvätt gick vi med på ett provmedlemskap , som kostade oss 28.000:-.Vi skulle få 3 st gratisveckor. Men första veckan måste tas ut antingen på Rhodos eller Kreta. Vi valde Kreta. Vi har varit på ett hotell som heter Village , ett av de bästa hotell vi har bott på. Fredag kväll bjöd de på byffe , lördag morgon bjöds det på frukost. Sen började äventyret. Under hela veckan träffade vi en person vi kan kalla han ”Y”. Efter frukosten gick vi runt med denna ”Y”. Han visade ett antal lägenheter, bl.a. med egen pool. Sen började hjärntvätten. Han pratade oavbrytet i 3 timmar. Efter ett tag kom chefen för anläggnigen , och visade oss olika priser på medlemskap i Aegean Blue. Billigast var ett medlemskap på 110.000:- . Men då vi tyckte det var dyrt. Han frågade vad vi hade betalat för resan. Vi betalade 9600:-. Helt plötslig gick han med på dra av 4000;-. Så vi skulle bara betala 31900:-Men nu har vi skickat ett rek.brev, och avsagt oss vidare medlemskap i Aegean Blue.Men enl. denna ”Y” har vi fortfarande 2 gratisveckor att ta ut oavsett om vi är medlem.Jag vet ej vad som händer med de 28 000:- som vi redan har betalt. Vi pratade med några som bodde på hotellet , en del var där för 3 året i rad.De var helt nöjda med upplägget .Men vad det kostade dom , tog jag inte reda på.

 56. Tina ons 7-Sep-2011 12:58:15 Hej! Vad trist att läsa negativa saker om aegan blue.
  Har varit medlem några år och tycker det är toppen. Skall iväg till Turkiet i sept.och Kanarieöarna i januari.Hade jag inte varit medlem skulle jag inte haft råd att åka som jag gör nu. Man har ju sin andel kvar som man kan sälja om man skulle ledsna. Det måste vara ickemedlemmar som skriver en massa strunt.
  Ni vet inte vad Ni talar om. Personalen är helt otrolig, undrar man något så ringer man och får hjälp direkt.Glada och positiva, det saknar man när man kommer hem. Ni som är negativa: Ta reda på hur det är innan Ni yttrar Er. En nöjd medlem
  Tina m.stor familj som varit med

  [Kommentera]

  • Är det inte så att de flesta är missnöjda med Aegean Blue Vacation’s tillvägagångssätt?
   Och att den vunna resan, mig veterligen, i princip, inte går att utnyttja.

   Jag är övertygad om att DE vet vad DE skriver om eftersom det är självupplevt.

   Jag har tagit reda på hur det är och jag har stött på både positivt* och negativt. En negativ del som jag har svårt att förlika mig med är svårigheten med att få hjälp med att sälja sin andel, vilket utlovas vara jätteenkelt…

   *Flera positiva har fått sina timeshare eller sitt RCI-medlemsskap via andra kanaler än Aegean Blue Vacations.

 57. Sitter nu hemma i Sverige efter en helt underbar vecka på Rhodos! (om man bortser från allt TJATANDE från alla Aegean Blue-raggare) Vi anlände till vårt hotell en sen kväll. Första dagen gick vi ut för att checka av omgivningen lite. Vi hann nog gå ca 300 m, då vi blev stoppade av en kille på moppe. Han undrade om vi hade åkt det lilla tåget som gick omkring där vi bodde (vi bodde i Ixia). (När vi berättade att vi precis kommit, förstod han väl att vi inte kommit i kontakt med någon av hans kollegor heller.) Han sa att han hade gratisbiljetter till tåget till oss vuxna, men ej för våra två barn. För att få ut våra biljetter skulle vi skrapa varsin lott. (ja, ni vet ju allt det där..) Det sorgliga i det hela är sättet de går till väga på. Vår son på 10 år fick ju guldlotten!! Säljaren vart ju helt i eld och lågor! Detta var ju för bra för att vara sant!! Det fanns ju bara (tror han sa) 100 guldlotter på hela Rhodos denna sommar, då aegean blue firar 21 år. Och för att han hade delat ut en av dem skulle han få 500 spänn i provision. Han skulle kunna bjuda sin flickvän på fin middag till kvällen. Han tackar vår son för ”hjälpen” och sa att han vunnit antingen en I-pad, Mp4, videokamera eller en resa. Men för att få ut vinsten var han tvungen att låna 90 min av vår tid. Vår son var ju överlycklig, han ville ju gärna ha någon av de elektroniska prylarna! Självklart gick vi med på detta. (man trodde ju inte att man skulle få resan) Både för sonens skull och för att killen skulle få sina 500 spänn..

  Allt lät ju väldigt bra, men några pengar fanns det inte i nuläget förklarade vi. Jag upplevde att vi fick komma med ursäkter, såsom att vi ska renovera köket, att man har en vardag som kostar pengar, och att vi inte hade råd till detta otroliga erbjudande.. Jag kände mig fruktansvärt dum! Jag kände mig som Sveriges fattiaste morsa just då. Vi frågade om vi kunde få tänka en dag, men erbjudandet stod bara här och nu. Vi sa att vi kunde ju komma förbi när som helst då vi bodde i kvarteret. Men det var locket på med en gång.

  Så till vinsten då. Sonen skrapade fram bokstav ”B” =en resa! Wow! Tänkte vi. Tog emot beviset och gick glada därifrån. Under vår vistelsetid på Rhodos, båe i Ixia och i Rhodos stad träffade vi på dessa ”raggare”. När vi förklarade för en kille att vi redan varit på info och skrapat fram Guld, och han inte frågade vad vi vunnit, blev mina misstankar starkare att det är något lurt med detta. På vårt hotell kom vi i kontakt med flera familjer som alla vunnit en resa. Sista dagen blev vi stoppade av en tjej. Då frågade jag hur det kom sig att alla vinner resan? Hon började flacka med blicken och gav ett svar att så var det inte. Jag berättade att alla på vårt hotell hade gjort det i alla fall. ”Oj! Då måste ni haft tur!” Sa hon. ”Det är ju inte många som delas ut..” Det där tror jag inte ett skvatt på sa jag. Hon fick snabbt bråttom därifrån..

  När vi nu kommit hem har jag kollat runt lite och hamnade här. Kul att läsa om både positiva och negativa upplevelser!

  Vi tycker att tillvägagångssättet är helt fel! Kändes som att han utnyttjade att vi hade barn som gärna ville ha en av vinsterna. Och att de spelar så jäkla bra! Stå och låtsas som att vi var de enda i hela Ixia som vunnit.

  (Och den utlovade mackan uteblev den med. Fick i slutet av denna ”presentation” be om att få något till barnen att dricka.)

  Skulle skämmas om jag hade ett sådant jobb!!
  Tänker inte ringa Belinda………

 58. Vil blot fortælle, at vi lige vente hjem fra Rhodos i går mandag d. 14 maj 2012.
  Vi blev stoppet af en pige på scooter, som pænt spurgte om hun måtte låne os nogle minutter, fordi hun repræsenterede TURISTINFORMATIONEN på Rhodos.
  Et nyt rejseselskab fra Norge vil starte nye billigere rejser til Rhodos osv… så spurgte hun til hvad vi syntes om opholdet – hvor mange gange vi havde været på Rhodos…
  For vores ulejlighed ville hun så give os en lille præmie – som var en fribillet til en af busserne som kørte rundt med turister… vi skulle trække ”gaven” fra en kuvert hun fandt frem – og så JUBLEDE hun helt vildt da min kæreste havde vundet dagens hovedpræmie…. Herfra er historien enslydende med flere ovenstående indslag….. DOG trak vi os – da vi syntes det lød meget mærkeligt at nogen vil give gratis taxi & gevinst…. samtidig spurgte min mand om dette var timeshare? – hvilket hun hårdnakket benægtede…. Men vi bad hende om, at var det vigtigt at hun kom af med hendes præmie – kunne hun aflevere gevinsten på vores hotel…. men vi modtog selvfølgelig aldrig gevinsten – man skulle jo selv hente den…. 🙂

  • Det var en ny variant, att utnyttja: ”TURISTINFORMATIONEN”.

   Ni gjorde helt rätt som tackade nej till Aegean Blue.

   Det finna bra Timeshare-verksamheter. Bättre att ta direktkontakt med dem så att slipper man dessa skojare (Aegean Blue)!

   En liten, liten, varning bara. Har du ingen helt egen lägenhet eller villa att komma med till timeshare med så kan det bli dyrt. Du måste nämligen äga en ’andel’ i ett boende för att få vara med.

   Och den utlovade lättillgängligheten är en myt. Det är få som får välja och vraka.
   De utlovade billiga flygen och hjälp med dem samma lyser oftast också med sin frånvaro.

   PS
   ’Vinstresan’ är en bluff den också – du måste själv bekosta resan till London t.ex.
   DS

   • Tja… turistinformation – var nok også derfor vi i første omgang var lyttende. Det i sig selv (nu hvor Grækenland er i krise), var det jo ikke utænkeligt at de ville gøre mere for turismen)
    Men alarmklokkerne ringede højt, med de gratis gaver – og det var faktisk flotte gaver ->
    1) en ugens valgfri rejse for 4 personer
    2) en Ipad
    3) en middag
    4) krydstogt
    husker ikke de to sidste….
    Men da man så også selv skulle hente dem ???? hmmm ….
    Hvis jeg er interesseret i en dele lejlighed – skal jeg nok selv finde ud af det – men med de priser jeg har set, vil jeg hellere købe rejser til forskellige steder i verden, der er så mange steder jeg endnu ikke har set.

    Jeg bliver også mest GAL over den måde ”DE” bondefanger folk på… 🙂

 59. hei hei ville bare informere om at aegean blue finns enda og at det har eksistert siden 1990 og at det vokser for hver dag som gaar.kanskje dere bedrevitere som kaller folk for grekjaevler burde holde dere hjem og ikke reise saa mye i den store skumle verden hilsen charles.

 60. Hej! Igår blev jag och min fru stoppade av en pratglad engelsman, Marc Adams inne i Rhodos town. Han frågade var vi kom ifrån och vad vi arbetade med sedan gav han oss varsin skraplott och jag skrapade fram GULD -han jublade och hoppade och sa att vilken tur jag hade. Han ordande en taxi och sa att om ni ger er 90 minuter av er tid så kan ni hämta er vinst som troligen blir en Ipad men kan även bli en resa eller en MP3-spelare.. Min fru var skeptisk medan jag ville löpa linan ut för att se om det blir någon Ipad. Väl framme vid ett hotell (deras kontor) som informationen skulle hållas blev vi mottagna av några damer vid en reception, de ville se våra skraplotter och de gratulerade mig till GULD vinsten. De bad oss sitta ner och vänta på en person (skandinavisk talande) Efter ca 10 minuter kom en dam till vårat bord och började ställa ännu mer frågor vad vi jobbade med och om vi reser ofta om vi var heltidsarbetande osv. Därefter bad hon oss vänta en stund på ytterligare en person. En ung kille i ca 20 års åldern från Stockholm kom till vårt bord, gratulerade återigen till GULD vinsten och tog oss med på övervåningen, vi fick kaffe och juice. Han ställde ännu mer frågor om våra resvanor och våra reseplaner inför framtiden. Han tog oss på en rundvandring till ett närbeläget hotell och berättade att vi kommer att får reseerbjudande snart som vi måste ta ställning till. Han pratade om timeshare och om hur smart det var att gå med i Aegean Blue.
  Han visade en skylt med alla flygbolag som de samarbetade med och det var ju i stort sett alla, men förstår inte vad det innebar för de har inga resor i sina koncept utan enbart hotellalternativ och väldigt exklusiva och dyra sådana.
  Jag var mest nyfiken på när jag skulle få min Ipad!! Efter halva visningen av hotellet sa jag till honom -vi kommer inte att teckna något avtal så du vet. Han frågade varför -Jag förklarade att vi planerar våra semestrar ganska tätt inpå och vill ha friheten att själv bestämma och inte bli bunden till något och framförallt inte bli bunden kostnadsmässigt. Han sa då ja då är det väl ingen idé att jag visar er hur rummen ser ut. Precis sa vi. Vi var ganska trötta efter presentationen som han haft innan där han visat bilder och filmer på massa lyxiga hotell i 40-50 tusen kronorsklassen (det skulle aldrig vi betala) Så till vinsten, när skulle vi veta vad jag vunnit på min GULD-lott. Vi fick då vänta vid ett bord och sedan kom han tillbaka och sa att nu får du skrapa den sista lilla rutan på lotten (där det stod DO NOT SCRATCH) OK sa jag skrapar jag där blir ju lotten ogiltig det står ju så… Ja men sa han nu får du skrapa.. Jag skrapade fram bokstaven B. Han sträckte fram en lista som visade A =vinsamling, B=en hotellvistelse för 2-10 personer en vecka, C=en MP2 spelare D=en Ipad.. Det blev alltså ingen Ipad för mig utan en hotellvistelse som man skulle ringa ett nr för att boka och betala 99€ i administrationskostnader. Han sträckte fram ett vinstformulär som innehöll en mängd fakta om vinsten och på baksidan stod villkoren med en rubrik som gav mig dåliga vibbar. ”Följande villkor kan inte ändras under några omständigheter”
  Jag sa att jag vill inte ha vinsten, då sa han att han var tvungen att ändå ge den till oss. Vi tog emot den emotvilligt En del av formuläret skulle han riva av och behålla. På den delen skulle vi skriva våra namn e-mail adress och telefonnummer (men ingen underskrift) så det var inget avtal… Vi träffade ett svenskt par från Stockholm på kvällen och vi berättade om Aegean Blue. De hade varit med om exakt samma sak, de hade också vunnit GULD-priset och blivit iväg skjutsade i taxi till deras kontor och fått samma information som oss. De tackade också nej till deras erbjudande. De erbjudanden som de annars skulle ha gett oss var ett medlemsskap att få ett 5-6 veckors semesterboende för ca 47000-52000 kr och att erlägga en handpenning i förskott på 7-8000 kronor. Detta låter ju helskumt. Ja vad fick vi då ut av detta, vi fick 2 fribiljetter till en guidad busstur i Rhodos Town dit vi tog oss tillbaka med den utlovade gratis taxin. Vinsten och hotellvistelsen åker förmodligen i papperskorgen. Blue Aegean vacations är inget för oss och vill inte ha med dem att göra, känns tryggast så.

 61. Nu handlar inte det huvudsakliga inlägget om RCI och timeshare i första hand (en del kommentarer gör det dock). Men varken RCI eller timeshare har så värst mycket med Aegean Blue’s aktiviteter att göra.
  De är en s.k. semesterklubb som på tveksamt sätt försöker lura på folk andelar i deras verksamhet.

  Steg nummer två är att de sedan försöker få de som ’gått med’ att även gå med i RCI och det är då timeshare kommer in.

  De som har en andelslägenhet, lägenhet eller villa eller annat boende kan man gå med i RCI och utnyttja deras service.

  Eller så kan man köpa en andel och använda som bytesobjekt.

  Här är en länk till radions P1 om ett par som förlorade sina sparpengar på Teneriffa.

  Lurendrejeriet / bedrägeriet fortsätter hela vägen…

  PS
  Den ovanstående länken kommer sannolikt ha begränsad livslängd.
  DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *