Lite av varje…

sömn ok.

Galleriet
galleri.ngn.nu
Publicering:
GAMEN
[Bild: GAMEN]

HUSTRUN
[Bild: HUSTRUN]

Hustrun, foto, förlaga
[Bild: Hustrun, foto, förlaga]

Promenad
Det blev den långa, den runt Karls Grav (Trollhätte Kanal). På norra sidan, stasidan, såg jag en Älg (Alces alces):
[Bild: Älg (Alces alces)]

Bastu
Gick snabbt och bokade bastun. Innan hade jag vart till förrådet och hämtat en s.k. altanstol. En sådan där fällbar, i plast, med högt ryggstöd. Jag har haft en sådan, en grön, ståendes i bastuns omklädningsrum. Men den gick tydligen i kras, någon gång i somras. Nu har jag alltså burit dit en blå. Hustrun gillar dem inte så då räknar jag med att få ett godkännande i efterhand. [Fick jag]
Har ändrat beteende i bastun. Numer så sänker jag temperaturen mer och tidigare och öser mer vatten på stenarna. På så vis blir det mycket fuktigare.

Vaccination
Nu, i vecka 50, var det dags för min åldersgrupp att få vaccin för den pandemiska s.k. svininfluensan. Givetvis är den då slut. Får försöka igen på måndag.

Knopp
Åkte till byggvaruhuset på Holmängen och investerade i en lådknopp. Standard vit. Igår, vinglade jag till och ena byxfickan hakade i en knopp på en av kökslådorna, givetvis gick den sönder. Nu sitter det en ny en där.

Stril
I lägenheten i Alanya, Turkiet hade jag sådana där vridbara strilar till vattenkranarna. Inspiration. Det blev en sådan investering och nu är den monterad, på kökskranen.

Lägenhetsvisning
Vi ska åka till Trollhättan och titta på de nya lägenheterna som är byggda där Gransäter låg, med utsikt över Spekön.

Fagerstrand brf, heter det och de lägenheter som var lediga var nr; 27 och 35 i B-huset, 41, 43 & 49 i C-huset. Samtliga var på 4 rok med en bostadsyta om 108-111 m2. Månadsavgiften var 6202-6289 SEK och insatserna var 2,019-2,312 MKR.
Lägenhet nr 49, på plan 4 i C-huset var den vi gillade mest. Den hade en uteplats, åt väst-nordväst. Garageplats ingår om jag fattat det rätt.
Men vilka pengar! 2,312 MKR i insats. En månadskostnad om 6202 SEK. 108 m2. 4 rok. Ska vi flytta så ska det bli till en mindre och billigare lägenhet.

Mera galleripublicering
SMÅT – Hagbard
[Bild: SMÅT - Hagbard]

VÅRDLÄRAREN 1
[Bild: VÅRDLÄRAREN 1]

VÅRDLÄRAREN 2
[Bild: VÅRDLÄRAREN 2]

Hälsoläget:
Oförändrat. Lite småont.

2 svar på ”Lite av varje…

 1. Nisse!
  Älg: Har den inte en märklig färg i ansiktet? Ser beige/vit ut. Fin bild i alla fall!

  Vaccination: Hm, så där tycks det hålla på, att det tar slut ständigt. Hoppas det löser sig och att du klarar den utan biverkningar.

  Personligen är jag feg och vågar inte ta den med tanke på alla dessa olika mediciner jag har. Det går inte att få fram några svar på eventuella kontraindikationer och eftersom jag är i riskzonen för serotonergt syndrom så avstår jag och hoppas jag klarar ut flunsan om det biter mig.

  Lägenhet: Fy för in i den så dyrt! Det är ju sanslöst. Vi ska väl för sjutton gubbar göra mer än att bo!? Förstår att ni söker något billigare.
  Livskvalitet är ju också att unna sig livets goda, eller hur? :o)

  Kramar!

  • Funderade också på Älgens ansiktsfärg. Det skulle ju kunna vara en gammal Älg – en som överlevt alla jakter (Vänersborgs egen Hälge…)

   Det som motsäger det är att den var rätt så liten. Ja, den såg i vart fall liten ut.

   Jag gör ett nytt försök med vaccination nu på måndag.

   Jag känner mig lite i ’riskzonen’. Hustrun jobbar ju på sjukhus och hon brukar komma dragandens med vinterkräksjuka och annat otyg. Visserligen har jag hitintills inte blivit smittad. jag har väl ett bra immunförsvar, för den delen. Men den s.k. svininfluensan verkar ju vara en enveten variant. och kanske kan jag bidra med att i vart fall förhindar spridning. Även om jag nu inte blir sjuk.

   Det nuvarande bostadsbyggandet är hutlöst och jag tycker att det luktar klasskilnad.

   Kramar!
   [Bild: Sveriges Flagga]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *