Turkiet – Alanya – Dag 22 av 62

Planering:

Hoppas hitta reptiler och andra djur att fotografera.

Till internetcaféet
– Uppdatera bloggen
– förhoppningsvis kunna publicera någon bild

Så här blev det:
Redigerat: Turkiet – Alanya – Dag 21 av 62 och Grattis!.

Bilder
Pysslat med bilderna som jag tog igår (22 okt 09) och publicerar dem efterhand.

Handlat
Var å handlade. Hade för lite pengar med mig…, givetvis. Vid västra Migros (den stora) har de en ’minibank’ (bankomat).
I affären tar de alla kort som finns utom MasterCard och Visa. Egentligen ska man ha ett MIGROS-kort, då löser sig det mesta. jag har inte lyckats få något – utan en massa motfrågor som jag inte förstår…?

Jag fick i vart fall gå ut och se om jag kunde få ut några pengar från ett konto jag visste var tomt men i vart fall i Sverige har en kreditsumma att ta till i ’nödfall’.
Jag fick allt pengar efter att ha fått vänta ca 5 min.
Bankomaten skulle fyllas på och det skedde under övervakning av en man med en K-pist eller möjligtvis AK4. De sparar i vart fall inte på ’krutet’.

Vilat
Blev pömsig efter maten så nu har jag vilat siesta en stund.

Kaffe
Gjorde mig en kopp kaffe. Ställde den på bordet, kollade lite på datorn och noterade hur vätskeytan i koppen rörde sig. Jag slutade upp med det jag höll på med och studerade koppen.
Jodå vätskan rörde på sig och inget annat och jag kände inget. Klockan var då ca 14:42. 14:43 var det ca 1sek mellan ’skakningarna’. 14:45 ca 3sek emellan och 14:46 upphörde det.

Snacka om miniskalv.

Bad(ande)… så att det inte ska missförstås…
Efter kaffet blir det en stund i vattnet. Ska bli spännande å se om den luftmadrassen jag väljer idag kommer att hålla eller ej…

Den höll och vågorna var alldeles lagom för lite ’guppande’ som Nonna skrev. Kanske är bra för kroppen att ’vridas’ och ’vickas’ på.

Pratade med ett Svenskt yngre par. Frågade dem vad de betalade för en strandstol (med madrass). 3 Lira per stol och vill man ha parasoll ytterligare 3 Lira. De flesta har badhandduk med sig och ligger på den, ser ut som ett klokt val.

De berättade att de varit här lite över en vecka och tillbringat varenda soltimma på stranden – jösses. Hoppas de inte kommer att få några men…

De blev minst sagt förvånade när jag berättade att jag varit här sedan den 2 oktober. Eftersom jag inte är soldyrkare, snarare tvärtom, så ser jag ju ganska nyanländ ut.

Solskyddet
De där plastremsorna som hänger för fönstren och altandörren, jag har nämnt den tidigare. De fungerade inte riktigt. Det var plastdetaljer uppe i ’skenan’ som hade böjt sig och gått av.
Idag gjorde jag slag i saken. Jag monterade ned skenan, plockade av ’remsorna’ (1dm breda och ca 230 cm långa (1mm tjocka)).
Och skruvade isär ’skenan’. Det var ca 5st ’plastgrejer’ som hade böjt sig. Jag böjde tillbaka dem.
Sedan var det en som var sönder, den var av. Men, och det är ju jättekonstigt…, jag hittade den på balkonggolvet när jag städade en dag. Och tänkte: ”Det där är nog en grej som ska sitta någonstans.”, så jag lade den på ’fönsterblecket’ (här är det marmor).

Den ’söndriga’ grejen ’borrade’ jag (med en lädernål) fyra hål; två i den lösa och två i den ’fasta’. Sedan använde jag nålen och tandtråd för att fästa ihop bitarna. Stabilisering fick vanlig tejp stå för.

Efter lite finjusterande i ’böjandet’ så klickade jag på lite ’symaskinsolja’ och kollade så att allt löpte som jag tänkt.

Skruvade ihop ’skenan’ och monterade tillbaka den i taket. Hängde dit ’remsorna’ och nu fungerar ’allt’ som om det vore nytt…

After Work
Har precis haft en märklig upplevelse. Jag har firat After Work med hustrun. Suttit och tjôtat i ca 2 timmar och klämt några öl. Och det tack vare Skype och Internet. Visst är det märkligt?

Hälsoläget:
Noterade för en stund sedan att min besvärande hudförändring på vänster tumme dykt upp? En sådan där huden spricker och det känns som om man inte hade något skinn.
Fixade det med olivolja.

Kramar till ALLA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *