Support Onsdag

Besvärsläget
Taktil Massage: Var lika skön som vanligt. Idag frågade jag om hon kände någon skillnad, på min kropp, mot början. Jag fick då veta att hon tycket att musklerna var kanske något lite mindre spända i nacke och rygg men att jag var ändå väldigt spänd. Jag slappnade inte av helt. Jag måste ’lämna över’ helt, sa hon.

Jag funderade en stund på det där. Tydligen så länge så hon frågade om hon ställt till det så att jag fick problem på något vis. Inte alls svarade jag utan menade att det är just sådan här återkoppling som är viktigt om som ska funderas på. och så redogjorde jag vad jag tror det beror på att hon känner att jag inte ’lämnar över helt’.

För att vara 100% här och nu så har jag koncentrerat mig på ’vad hon gör’. Men jag kom på att jag också låg och tänkte typ: ”Vad synd att hon inte fortsatte längre där.”, ”Vad skönt det där var.”, ”Åhh, nu kommer det där sköna!”, ”Nu är det färdigt nu kommer nästa.”, etc.

Det där är tankar som nästan uteslutande är ’då och ’sen’. Inte ’här och nu’, så där hade hon rätt.

Jag ska nästa gång försöka ’lämna över helt’. Hur man nu gör det?

MR: Ringde till Röntgen på NÄL och hörde om de fått någon remiss från Spine Center som gällde mig. Icke. Vi kom överens om att jag skulle ringa i nästa vecka.

Efter kanske 10-20 minuter så ringer telefonen och jag tänker då att de kanske hittat remissen. Det var från Röntgen på Carlanderska, i Göteborg. De hade fått en remiss från Spine Center som gällde mig och nu hade de fått en ledig tid till onsdagen den 26 mars 2008. Kunde jag komma då? Ja, jag kunde komma då.

Där ser man. Ibland händer det helt oväntade.

Support-Packard Bell
Fick ingen ordning på Kontakter i MS Win Vista. När jag i start-menyn klickar på ’Windows Kontakter’ så visas liksom bara utforskaren (den heter säkert inte så i MS Win Vista [I MS Win Vista hjälp gör den det]) och så ser man ordet ’Kontakter’ längst upp till vänster.
Inte f-n finns här några knappar om ’import’ och ’export’?

Har letat som en ’galning’ på nätet efter en förklaring. Hittade inget. Så jag beslutade mig för att ta kontakt med Microsofts support. De tar 650 SEK per fråga! De rekommenderar att man i första hand vänder sig till säljaren. Och har man köpt en dator med s.k. OEM-licens så är det datatillverkaren som ska ge upp till 90 dagars fri support.

Jag ringde supporten på Packard Bell. Det svarade direkt? Jag framförde mitt problem och fick uppge serienummer mm på datorn och inköpsställe med mera och till slut så hittades jag i deras datasystem. Det betyder att jag då äger den dator jag äger.

Då säger supporten: ”Vista säger du…”. ”Ja.” Svarar jag. Supporten fortsätter: ”Nu har inte vi Vista på våra datorer, vi har XP. Kan du förklara i detalj så ska jag prata med en kille här borta han har en dator med Vista.” Jag gör som jag blir tillsagd och tänker samtidigt: Är det verkligen supporten jag hamnat på?

Det dröjer skitlänge i telefonen. Under tiden fortsätter jag mitt sökande i bulletiner, forum, kunskapsdatabaser, FAQ etc. Och hittar följande:
”[I Do Not See ”Add New Contacts” in Contact Folder in Windows Mail]”
Och det är ju lite åt det hållet av det problem jag har så jag läser vidare och kommer fram till följande text:
This happens if the folder type template for the Contacts folder is incorrect. To fix the problem, use these steps:
Open the Contacts folder. Right-click on a blank area in the folder, and choose Customize This Folder… In the folder type drop down box, select Contacts and click OK.

Alltså, i Start-menyn väljer jag ’Windows Kontakter’:
Win Vista Start-meny Windows Kontakter

Och då såg mitt folder-Kontakter-fönster såg ut så här:
MS Win Vista folder-'kontakter' 1
Inga knappar om ’importera’ eller exportera. Men det syns ett par Kontakt-filer.

Då högerklickade jag i området under filnamnen. Och får då upp följande s.k. popup-meny:
Popup-meny högerklick i folder
Jag har ringat in vilket alternativ jag klickade på.

Då visas följande fönster:
Folder-fönster-val
Pilen pekar på det val jag ska göra. Den blåmarkerade raden är det val som var aktuellt.

Efter klick på ’Kontakter’ och knappen [Verkställ] och sedan [OK] så ändras folder-fönstret till detta:
Kontakter-folder
Ser ni? Nu visas de knappar som ska visas. Svårare än så var det alltså inte.

I det här läget kommer supporten tillbaka i luren och säger: ”Du vi kan inte lösa det här men jag sitter nu vid Vista-datorn kan du beskriva hur det ser ut och hur du gör så ska vi se vad jag kan göra.” Då svarar jag: ”Vi kan göra så att jag talar om för dig hur problemet löses. Jag har nämligen gjort det medan jag väntade.”

Och jag gjorde så och de blev jättelyckliga och sedan ville de ha mitt telefonnummer!?

Skit i det. Jag kände mig i alla fall jättenöjd. Men jag är grymt besviken på rudisarna i supporten på Packard Bell. Vad ska jag med 90 dagars fri support till?

Påskhandla
Att åka och påskhandla med Mor & Far kan göra även en helt frisk människa trött (missförstå nu inte det där mor & far). Jag blev då i alla fall i det närmaste helt slut. Nu (17:14) har jag precis avslutat en stunds avspänning för att hämta kraft och energi.

Men jag vet inte jag – kanske finns det lite kraft kvar att hämta i huvudet. Men kroppen? Den bara värker och gör ont. Har tagit en extra dos meducin så jag går och lägger mig på sängen nu…

Piggade senare upp mig med lite godis…


Andra Bloggar om: , , , ,


3 svar på ”Support Onsdag

  1. Support ja! jag skriver nog till Dig i första hand om jag behöver support! Ja nu läser jag vidare (ssh säg inget) för att se hur det gicj med MR!
    hoppas bra!
    kramar!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *