Mera bildskärmar

Jag köpte ju ny bildskärm, en platt en, för ett tag sedan. Nu är jag såld på möjligheten att breda ut mig även bildytmässigt sett.

Jag vill ha ett grafikkort med dubbla bildskärmsportar och en platt bildskärm till…

Det kallas ”dual desktop”. Då kan man liksom få ett windowsfönster utdraget över två bildskärmar.

Jag har en AGP bildskärmskortplats på mitt FOXCONN 661MX moderkort. Det innebär att ett nytt s.k. grafikkort inte behöver bli så dyrt. Och jag nöjer mig ju med lite enklare grejer. Jag är ingen spelfreak.

Det billigaste grafikkortet, jag hittat, för AGP, med dubbla bildskärmsutgångar och med möjlighet att köra ”dual desktop” är ett: ALBATRON GEFORCE 6200A 128MB DVI AGP (1xDVI+1xVGA) på DUSTIN. 305 SEK + frakt. Jag har alltså inte som krav att det måste vara två DVI-portar. Jag är lite nyfiken på hur det funkar med en ”analog” (VGA) och en ”digital” (DVI), med två likadana bildskärmar.

Följaktligen har jag då siktat in mig på följande bildskärm: LG L204WT 20# WIDE TFT TCO-03 SILVER. 2306 SEK + frakt.

Inte alls säkert att det blir så. Nu har jag prisbilden klar för mig. Det ska alltså gå att hitta grafikkort med dubbla utgångar och en platt bildskärm för ca 2700 SEK, max 3000 SEK.

Och då kan man ju smyga runt i de mer geografiskt nära IT-butikerna och spana lite. För om det b lir köp, ja det vet jag inte? Jag har liksom inte 3000 SEK över…

Mina övriga bloggar: NGN-blogglista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *