ARRGH!!!!

Hade tid på otropedteknikska på NÄL kl 11:15.

Ger mig iväg från jobbet i god tid. Likt förbaskat lyckas buss 61 (10:48) gå iväg när jag bara har 30 meter kvar och jag är för närvarande inte i skick att springa. F-B-t!

Surt att betala 150 SEK till taxi när jag har ett månadskort på bussen.

Till råga på allt var ortopedingenjören (förut hette de ortopedtekniker) sur och grinig och tyckte väl att jag egentligen inte hade några fel på mina fötter. Och att jag skulle ha varit plattfot (nedsänkt fotvalv) det trodde han inte på! Men va f-n! Vad är det med en del sjukvårdsfolk egentligen (eller är det bara inom ortopedin?). Är det totalpantade? Hur är de funtade om de tror att jag ljuger om att jag har haft låga fotvalv och för det betalt tusentals kronor i utprovningar fotoinlägg? För att få det korrigerat.

Och inte trodde han på att de fotinlägg jag hade med mig var gjorda för att kompensera olika benlängd. Jösses?

Sedan när han kollade benlängden ja då var ju vänsterbenet 1 cm kortare. (När jag var till OrtoCity i Uddevalla före min nackoperation då var det högerbenet som var 1 cm kortare?). Jag försökte då förklara för han att jag då hade en muskel som drog i hö lårben (m. iliopsoas) och att jag nu hade motsvarande problem på vänster sida, då mumlade han något ohörbart.

Nu är det i alla fall utprovat nytt och två par nya inlägg är beställda, med 1 cm höjning under vänster sula. Kommer väl att kosta närmare 3000 SEK.

Av vilken anledning räknas inte sneda fötter, vinda ögon och taskiga tänder in i patientförsäkringen? Är det för att dessa abnormiteter egentligen ses som normala? Och då är de ju egentligen inte sjuka.

Vad gör i så fall alla förkylningsmänniskor på våra vårdcentraler? (säger jag bara för att jag nästan aldrig är förkyld).

2 svar på ”ARRGH!!!!

 1. Nisse!
  Ja, det är ju helt logiskt att du skulle hitta på att du har låga fotvalv och skillnad i benlängd och glatt betala några tusen för att det är så fräckt med inlägg..(kan man få dom i självlysande färg?)
  Denna ortopedingenjör tycker jag borde arbeta på obduktion så människor slipper höra hans trams!!
  Kramar!

 2. Kristina:
  Han verkade faktiskt lite låg…

  Han var kanske på väg dit…

  Eller så hade han inte ’fått nåt’ på länge, som vi grabbar säger. Och tjejer också har jag hört…

  Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *