Torsdag 070719 Löderups Strandbads camping

(150 SEK / natt). 

Efter en väldigt god frukost, på slottet Kronovall, så checkade vi ut och åkte gemensamt till Nationalparken Stenshuvud. Jag ville dit av två orsaker, den ena var att jag hade tagit med mig uppgifter för att leta upp en geocache (GPS-gömma) och det andra var att just Stenshuvud var en av lokalerna för vår numer sällsynta Hasselsnok. 

Fruarna gav sig iväg i en farlig fart, åt fel håll. Vi kom ikapp dem nere vid stranden. De hade då hunnit lura i två MC-människor att de visst var på Stenshuvud. Visserligen var de inom Stenshuvuds Nationalpark men inte ”på” Stenshuvud. Stenshuvud är en höjd med tre utsiktsplatser (en mot norr, en åt öster och en åt söder). 

Jag fann ingen Hasselsnok 🙁 Däremot fann vi geocachen (GPS-gömman). 

Ek med Murgröna, Stenshuvud, Skåne ©NGN-foto
En Ek men Murgröna.

Efter en svettig vandring kring och på Stenshuvud åkte vi ned till hamnen i Kivik. Där letade vi upp en restaurant med den dyraste buffén jag någonsin ätit, 245 SEK per person. Visst det var jättegott med havets läckerheter men priset? 

Jag och Hr M gjorde sällskap till ett café (vandrarhemmet) medan fruarna botaniserade i hamnens hantverksbutiker. 

Efter fikat skiljdes vi åt. 

Jag ville söderut och slå upp tältet på någon strandcamping. Efter en del letande så kom vi till slut till Löderups Strandbads camping. 

På campingen strax norr om Simrishamn var tältare förvisade till andra sidan huvudvägen – Dåligt! På campingen vid Borrby Strandbad var det endast tältplatser på små ”öar” där det inte gick att ställa husvagnar eller husbilar – Dåligt! 

Här på Löderups Strandbads camping har de en märklig ordning. Man får liksom sätta upp tält lite hur som helst och var som helst. Så vi fick gå och leta upp en plats där vi kunde klämma in tältet (framför en tysk husbil och väldigt nära toaletterna). 

Efter att vi satt upp tältet gick vi till receptionen och meddelade att vi hittat en plast. När vi frågade om utcheckning fick vi veta att de inte hade någon tidpunkt för detta. De räknade övernattningar och ville vi ha tältet kvar till sena eftermiddagen så var det inga problem. 

Sedan var det dags för ett kvällsbad. Jag badade, hustrun tittade på och fotograferade, på min begäran. Det är svinkallt i vattnet och varning för undervattensströmmar – hindrar inte mig, jag badade ändå. 

Backsvala (Ripária r. rípária) ©NGN-foto
Backsvalor.

Nästa aktivitet var en cykeltur till något matställe, då jag var hungrig. Vi cyklade en bit västerut utmed stranden och kom till en Pizzeria. Vi satte oss vid ett bord, ute, det var rätt så mycket folk. Vi väntade en bra stund. Serveringspersonalen kom med dryck och mat till de övriga men verkade inte lägga märke till oss? Jag gick då in och frågade hur det fungerade, beställde man över disk eller var det servering? Det var servering och en tjej kom med menyer. Sedan väntade vi och väntade… 

Vi gav upp och lämnade stället. Klockan var ändå sent så det var inte lämpligt att äta. Vi cyklade vidare på lite upptäcktsfärd. Det gick inte att cykla så värst långt, utmed stranden, så vi vände. Efter ett tag var vi tillbaka till Pizzerian och vi såg då att menyerna låg kvar på bordet som vi lämnat dem. Serveringspersonalen hade alltså inte bemödat sig med att komma ut. Tur att vi gick. Det började bli lite kallt om näsan. Havet kyler. 

Jag sitter i bilen och skriver på den bärbara datorn. Nu ska jag göra natten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *