Torsdag

Och idag tänker jag att jag lika gärna kunde ha jobbat. Det är ju så att det emellanåt känns som om ledighet är väderberoende. 

Här i Vänersborg har det regnat och blåst hela dagen. Och det blåser kallt. Vart tog den goa våren vägen? 

Har lagat citronlax med kokt Quinoa och stekt färsk grön sparris med en sås på Creme Fraiche och röd stenbitsrom. Laxen fick vara lite för länge i ugnen och så hade jag lite väl mycket riven citronskal på laxen. Annars var det helt OK. 

Jag är inne i en GI-period. Eller, jag försöker lära mig GI-tänket. Och så tycker jag att GI-recepten är rätt så kul och hyfsat enkla. 

Jag tror det är klokt att tänka mindre mängd kolhydrater och hålla reda på vad som är långsamma respektive snabba kolhydrater. 

Så j-a enkelt är det inte. Det finns hur mycket snabba kolhydrater som helst. Jag uppskattar att ca 75% av utbudet i en livsmedelsaffär består av (innehåller) allt för snabba kolhydrater. 

Du kan bara vara riktigt säker på; kravkött, ägg, fet ost, nötter, fisk och skaldjur. 

Mycket av de andra livsmedlen (utöver att de redan innehåller kolhydrater) har tillsatt socker (kolhydrater), i någon form.

2 svar på ”Torsdag

  1. Hej pappa.
    Ar det mycket kolhydrater i ol ? =) Annars sa tror jag att jag lever mycket efter GI-metoden =) Det blir mycket fisk och skaldjur har nere, man far ju passa pa nar det ar billigt.
    Hoppas du har det bra och hoppas att vadret blir battre for dig sa att du kan ga ut och fota. Jag tycker att du ar mycket bra pa det.
    Glom inte lotto ! Valditg snallt av dig att greja med det at mig.

    Kram pa dig pappa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *