Tisdag

Jobbat hela dagen. 

Vid lunchtid var vi och hälsade på en sjukskriven jobbkompis. 

På väg hem från jobbet stannade jag till vid platsen jag lagt ut plåtar på (för att ”fånga” kopparödla och helst hasselsnok). Hur det gick kan läsas om på bilder.ngn.nu

Var iväg till F&S jympa. Det var s.k. medel puls. Det var för tungt för mig. Benen orkar inte. Har märkt senaste tiden att jag har problem med kraften i benen. Och det är ju rackarns irriterande. 

Nu är jag ledig i flera dagar. Ska inte till jobbet förrän till tisdag i nästa vecka. 

5 svar på ”Tisdag

 1. Träffade på en kopparödla? idag när jag grävde upp en grästorva till sköldpaddorna. En kopparfärgad ungefär 20 cm ganska tjock, knubbig orm. Lever dom i jorden eller vad gjorde den under grästuvan? Har aldrig sett nåt sånt förut.

  • Gunveig: Kopparödlor lever största delen av sina liv under saker. De föredrar platta stenar. Jag "lockar" fram dem genom att lägga ut lagom stora plåtbitar.

   Färg, storlek och form tyder på att det är en kopparödla.

   På min nya fotoblogg bilder.ngn.nu har jag en nytagen bild på en kopparödla.

   • Så där såg den ut, men den var liksom avhuggen i svansen, lika tjock över hela ödlan. Kan kopparödlan också tappa svansen eller hade jag huggit av den med spaden? Såg nog ingen svans.

    • Gunveig: Det räknas som ovanligt att hitta en "hel" kopparödla. De flesta har "kastat" svansen för att rädda sitt liv. Det växer visserligen ut en ny men det blir ofta inte lika tjusigt.

     Om du grävt av svansen med spaden så hade nog kopparödlan varit upprörd. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *