Lördag

Bestämde mig för att gårdagens utsvävningar inte skulle få, ja, sabba den här dagen. Så jag började plocka i ordning och sedan dammsuga snabbt följt av toalettstädning. 
Därefter kändes den där märkliga alkoholångesten bättre. Har Ni tänkt på det att även om man inte sagt eller gjort något man ångrar – när man är berusad – så kan man få liksom ångest ändå. Det hade jag. Och städningen blev en slags botgöring. 

Solen sken så jag laddade mig med kameror och utrustning för att kolla upp ”mina” ormar. 

Det var väldigt kallt i vinden! 

Jag smög omkring som vanligt, hittade inga ormar? De borde gilla att ligga och värma sig i solen när det blåser kallt? Försökte få bra bilder på en fjäril – det blev bara försök… 

Träffade på Dennis. Han hade mejlat mig och nämnt att han skulle hit idag. Han hade inte heller hittat ett ormliv. 

Nu var jag mer van vid detta ställe så jag sa till Dennis att vi skulle gå till ett speciellt buskage och kika för där brukar det nästan alltid ligga en snok och sola, ”min” snokhona[2]. 

Och se där fanns orm. Först en ung kavaljer, till snokhona [2]: 

Pilen visar var huvudet är. 

Sedan visar det sig att det är fler snokhannar som är intresserade av snokhonan: 

Pil ”a” visar huvudet på snokhonan och pil ”b” visar huvudet på en av de två hannar som uppvaktar henne här. 

En bit bort träffade jag på en ny snokhona som jag inte sett tidigare – döper henne till [4] – hon är stor! Den största jag sett. Är säker på att hon har maxlängden 120 cm. Vi tar och kollar. Huvudet på denna orm är 3cm långt. Jag tar med det som underlag och kollar på bilden nedan hur lång hon kan vara. 

Nja, jag kan ha fel på mitt ögonmått eller annan uppskattningsförmåga men när jag studerar bilden och ”mäter” så kommer jag fram till att hon är nog ”bara” ca 90 cm. 

Och så fick jag då till slut en hyfsad bild på en fjäril: 

En Nässelfjäril. 

Jag knallade tillbaka och kollade till ”ormgropen” 

Pil ”a” pekar på var honan har sitt huvud. Pil ”b” pekar mot huvudet på den hanne som för närvarande är mest framgångsrik. Pil ”c” pekar mot huvudet på en betydligt mindre snokhanne som mer ”kollar läget”. 

Den helsvarta snokhonan [1] har jag inte kunnat hitta på några dagar nu. Och snokhona [3] fann jag inte idag. Inte heller den bruna huggormshonan. Och idag blev det ju ingen huggorm alls. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *