Lördag

Jaha då har jag blivit med bärbar dator. Blev det som jag tänkt?
Följande hade jag ju stolpat upp:
Vikt: mindre än 3 Kg (1-2,7Kg)
Batteritid: mer 2 timmar.
CPU: minst 1,7 GHz (helst en Duo)
RAM: Minst 1024MB
HD: 60-120GB
Optisk media: DVD/RW
Portar: USB mer än 2, Ljud-UT, LAN
OS: (helst) XP Pro (litar inte riktigt på Vista)
Säkerhet: Norton Internet Security 2007 (antivirus, antispam & brandvägg)
Tillbehör: Reseladdare (12V)
Pris: under 10000 SEK

Och så här blev det (acer Aspire 5610):
Vikt: 2,98 Kg
Batteritid: 2,5-3 timmar.
CPU: 1,83 GHz (Intel Core solo T1400)
RAM: 1024MB
HD: 120GB
Optisk media: DVD/RW
Portar: USB 4st, Ljud-UT, LAN & 5-1 kortläsare.
OS: XP Home (media center)
Säkerhet: Norton Internet Security 2007 (antivirus, antispam & brandvägg)
Tillbehör: Reseladdare (12V)
Försäkring: (vet inte om den är bra eller dålig?) 3 år trygghetsförsäkring med 390 SEK självrisk.
Pris: 8700 SEK

Så med tanke på vad jag hade satt upp för önskemål så hamnade det ju rätt så bra. CPU’n kunde ju varit en duo, vikten kunde varit lägre. Och som sagt, jag är osäker på försäkringen. Tjejen (kanske har en viss inverkan) hade ett fantastiskt munväder. Kände mig totalt bortkollrad. Och ändå försökte jag protestera.

Sedan kunde jag ju ha fått reda på att det kan vara klokt att se till att man har tomma DVD eller CD hemma, eftersom det är lämpligt att bränna ned en säkerhetskopiering (eRecovery). Nu hade jag tomma skivor hemma så det löste sig.

4 svar på ”Lördag

  1. Man får väl gratulera till din ny införskaffning. Här håller vi på och lägger sköldpaddsägg så det blev konsekvenser av snuskbilden jag skickade dej.

  2. Ett ägg har hon lagt i morse, men det gick sönder. Det går ofta så första gången. Hon verkar ännu orolig så jag väntar flera ägg och äggkläckaren står på, varm och färdig att ta hand om dom som kommer. Sen gäller det att ha tålamod och vänta i 70 dygn ungefär. Men nog är det spännande alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *