GPS

Jag har bestämt mig för att köpa den billigaste GPS:en jag kan hitta, gärna en ny en. 

Fick idag veta att Europa håller på och bygger upp ett eget navigeringssystem. Nu har vi tillgång till GPS (Global Positioning System) och WAAS (Wide Area Augmentation System). 
Läste beskrivningen till den GPS jag sneglar på och där står att den också hantera följande: EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay). Är det gammalt eller nytt? EGNOS är den europeiska motsvarigheten till amerikanernas WAAS. EGNOS introducerades i maj 2005 och betraktas som ett förprojekt till Galileo (europeiskt satellitbaserat radionavigationssystem (RNSS: Radio Navigation Satellite Service)), världens enda civila navigationssystem och beräknas tas i drift år 2008. 

Det var väl ett väldans trollande med förkortningar. 

Ja det var i alla fall med tanke på det där nya civila navigeringssystemet som jag kom fram till att det inte var någon idé att lägga ut några större summor på en apparat när det troligtvis kommer nya 2008 som då klarar navigeringssystemet Galileo. 

Jag nöjer mig med en Magellan eXplorist 100 om jag hittar en som är tillräckligt billig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *