Tofta Gård

Av någon märklig anledning kom vi inte iväg 14:00 som vi bestämt? Vi lämnade Vänersborg ca 15:00. Det var vid den tiden vi tänkt att vi skulle vara framme vid Tofta Gård på Orust. 

Nåja vi kom dit. Checkade in, vi fick rum nr 7, i huvudbyggnaden. Därefter kaffe (the) och lussebulle (med saffran), på vinden. Köpte ett par öl i ”baren”. 

Ned till rummet och bytte om, till badbyxor och handduk samt badtofflor. Därefter knallade vi ut i den mörka råa inte full så kalla Bohusländska kvällen. Badtunnorna var placerade uppe på en bergnalle vid parkeringen. Träden omkring var sådär lite mystiskt belysta. Där var två tunnor och precis när vi kom så var det två som gav sig av. Förutom vi två hade vi sällskap av ett par som bodde i Varnhem. De var f.d. Holländare. De träffades i Norge, där ser man. 

Vi satt väl i tunnan nästan en timma. Skön känsla sitta i en tunna med varmvatten, ute, med en kall öl i näven. Passar mig fint. 

De andra gick in, jag tog vägen om bastun. Tyckte det var lite, lite för lite varmt i tunnan. Skönt att bli ordentligt varm i bastun. 

Nästa anhalt, efter dusch, rakning och ombyte, var Glögg och Pepparkaka på vinden i huvudbyggnaden. 

När klockan närmade sig 18:00, eller om den nu var strax efter? Så gick vi ned till matsalen. Där fanns två platser reserverade för oss. Bredvid oss hade vi ett par från GBG. 

Vilken buffé! Västkustpräglad. Jag började med krabba, havskräfta och räkor med en god ljus majonnäs till. 

Och sedan blev det bara mer och mer. Avslutade med efterrätt (massa mystiska, goda godisbitar.)

Klockan 21:00 låg vi i sängarna (jag hade före det tagit en liten promenad). Vi tänkte vila lite. Givetvis somnade vi. Det gick att somna även om magen var rätt så orolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *