Teknik

På jobbet har jag en SonyEricsson P900. Den synkar jag mot Lotus Notes via en programvara som heter Pylon (tror jag?). 
Tänkte jag skulle synka min kalender här hemma med den så jag liksom får ihop ”alla” kalendrar. Det brukar gå med lite trixande. 

Privat har jag nu en SonyEriccson K700 

När jag lossar den och sätter i P900:an så händer först inget. Byter igen till K700:an. Den visar sig snyggt och prydligt. Kopplar ur den och ska sätta i P900:an igen. 
Då ”får” jag en BLÅSKÄRM?! 

Omstart och meddelande från Microsoft om att det är drivrutinen: ”USB-TO-Serial Cable Driver” från Susteen Inc. Via företaget Datapilot. Och det är filen SUSCOM.SYS som krånglar. Det har alltså med USB-kabeln för mobiltelefonen att göra. 

Kollar datum och version på filen 2002-10-22 & 1.6.0.2. 

Kollar på Datapilots hemsida om där finns en nyare version. Det fanns det: 2002-04-16 & 2.0.0.3. Inte så man hoppar högt precis. Men det fanns i alla fall en nyare. Dessutom fanns också prydliga instruktioner om var man kan finna dessa krånglande filer, hur man tar bort dem och hur man sedan ska installera de nya drivrutinerna. 

Så är nu gjort. 

Inte får jag någon kontakt med P900:an? Och ändå har jag prövat med att trixa med kommunikationsinställningarna i telefonen (seriell fart och felkorrigering m.m.). Så jag får nog krypa till korset och ta med mig CD’n för P900:an och köra en installation. Troligtvis ”kräver” P900:an någon specifik drivrutin för att börja ”snacka” med PC’n (Windows). 

2 svar på ”Teknik

    • Jag skulle tro att en stor del av drivkraften är att jag genom att hålla på så här, lär mig. Och då kan jag hjälpa andra. Och att emellanåt få hjälpa en människa i nöd, datanöd, känns väldigt bra.
      Och kan man sedan tjäna pengar på det är det ju liksom ännu bättre. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *