Jobbet

Travar på. Handdatorn har bestämt sig för att trilskas. Pekskärmen vill inte svara på penntryckningarna. 

Under två dagar har jag suttit och chattat med en engelsk support, någonstans i världen. 

Och efter två dagar kom supporten fram till att jag skulle kontakta den svenska supporten så de kan ta in handdatorn för hårdvarureparation. Det där visste jag redan innan jag kontaktade den utrikiska supporten men man måste gå igenom hela proceduren för att nå fram rätt så att säga. 
Nu kommer UPS och hämtar PDA'n i morgon och så kör de den "någonstans" och därifrån skickas den till Holland(?) där det tar antagligen 20 minuter att byta det tryckkänsliga LCD-fönstret och sedan skickar de tillbaka den. Tidigast på onsdag i nästa vecka kan jag ha den tillbaka. 

Har dålig erfarenhet av tekniska prylar som börjar krångla inom den korta garantitiden. De har en tendens att fortsätta med krånglet. 

Jag håller ju på med att inventera IT-utrustning och använder den där PDA'n till inmatningen. Nu kommer det kanske att halta lite. 

Har börjat kika närmre på min jobbmobiltelefon, en SonyEricsson P900i. Det verkar inte gå att direkt arbeta i Excelfiler som i PDA'n. Men jag ska försöka att på något sätt få till en textbaserad mallfil. Om jag sedan kan kopiera den mallfilen, i telefonen, så kan jag fylla i en fil per IT-enhet. 

Därefter kan jag synkronisera mobiltelefonen med arbetsdatorn och sedan via kopiera och klistra få in uppgifterna i excelfilen, på arbetsdatorn. 

En krångligare lösning är att leta upp en SDK (lär finnas på P900-CD'n) via vilken man (jag) kan utveckla egna program, i Visual Basic.NET, till mobiltelefonen. 

Men papper och penna verkar i det här läget enklare… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *