Tisdag

Hälsa 
Var till doktor. Har något knepigt under huden, på framsidan, nästan mitt fram. Sträcker sig i 1-3 "strängar från vänster bröstmuskel ned mot naveln. "Strängarna" är ömma och upplevs/känns svullna. Först hade jag bara besvär i området under vänster bröstmuskel, över revbenen. Men när det började "vandra" nedåt och dessutom verkade vara någon form av inflammatorisk process, så ville jag veta vad det var. 

Doktorn klämde och kände och konstaterade att något liknande hade doktorn aldrig känt tidigare, men det var säkert inget farligt (?!). 

Troligtvis var det en eller flera bitar av en muskel som "ramlat" ned (?!). 

När jag försiktigt frågade om det kunde vara något typ lymfkärlsgrej så verkade det inte helt omöjligt – men mest troligt var nog "muskelnedfall". 

Det där med att muskler skulle ha börjat "ramla" ned p.g.a. ålder, på mig, det tror jag inte ett skit på.

Däremot så fäster muskulus rectus abdominis i revbenen 5, 6 & 7, framtill på ett sådant sätt så att en eller flera muskelbuntar kan vara inflammerade/irriterade och då kännas som "strängar". 

Mellan denna muskel och fettlagret under huden finns en s.k. senplatta (aponeuroser). Den går i ca 45 grader över m. rectus abdominis, från de sneda och tvärgående bukmusklerna i sidan och förenas in mot mitten i en bindvävssträng, linea alba (den vita linjen), vilken sitter upptill fast i bröstbenet och nedtill i blygdbenet. 
Denna senplattas vinkel är för sned för att följa mina "strängar" så problemet sitter inte här. 

Mellan denna senplatta och huden hittar vi, i alla fall på mig, ett relativt väl tilltaget fettlager. 
I detta område, med fett löper inga, mig veterligen, större kärl (vener eller lymfa) och inga större nervtrådar – i den riktningen (uppifrån och ned). 

Så allt talar för att det är övre delarna av m. rectus abdominis på min vänstra sida som spökar. Och då blir min ordination – låt den delen av kroppen vila. Eventuellt smörja på lite Zon-salva på kvällen. 
Samt använd kroppen normalt – inga överansträngningar. 

3 svar på ”Tisdag

  1. Käre Nils! Du har ju bringa som en lungsjuk ansjovis! Någon muskel som hänger på trekvart brukar inte få dig att bli lessen i ögat. Ska vi lira pingis imorgon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *