Måndag

Jobb 
Segt som f-n. Men det går ju – som vanligt. 

Motion 
Kl 17:00 ska jag åka iväg och förbereda mig för kvällens insatts på jympagolvet. Leda BAS-jympa i Blåsutskolans gymnastiksal 18:00. 

Alkohol 
Jag dricker alkohol – i måttliga mängder. Någon enstaka gång blir det mer. Mer än vad som känns önskvärt, dagen efter. 

Nu ska inte detta handla om mina alkoholvanor. Ovanstående mening är mer med för att klargöra att jag inte är varken absolutist eller nykterist. 

Alkoholens skadeverkningar, direkt och indirekt ökar dramatiskt i vårt Sverige. Det är med sorg jag följer den utvecklingen. En utveckling som är helt i händerna på alkoholtillverkarna (profitörer). 

Jag är av den åsikten att: 
– Införselkvoterna av alkohol måste minskas – mycket! 
– Ett högt pris på alkohol är ett bra styrmedel för att få bukt med de skador alkoholen orsakar. 
– Alkohollobbyister ska bötfällas för falsk marknadsföring. Det är INTE nyttigt att dricka alkohol. Oavsett mängd eller frekvens, i något avseende. 
– Alkohol är och förblir en vanebildande drog. Liksom nikotin och koffein (och vad det verkar, även socker) 
– Till varje pris förhindra att alkoholförsäljning ska ske i vanliga matbutiker. 
– Lägsta ålder för köp av alkohol på restauranter och liknande höjs till 20 år. 
– Att bjuda en ungdom på alkohol ska likställas med straffbar lagning. 
– Det Svenska alkoholmonopolet är inte ett hot, det är en tillgång. Det verkliga hotet utgör alkoholtillverkarna och till stor del EU. 
– En gång för alltid klargöra att det är INTE nyttigt eller helt ofarligt att dricka ett glas vin till maten, regelbundet – bara för att det är gott. Eller vad det nu finns för övriga försvar för att få i sig den där alkoholen. Det finns lika goda alkoholfria alternativ. De som hävdar motsatsen, ja där hävdar jag att det är alkoholens (bedrägliga) positiva effekt de är ute efter. Allt annat är nys. 
Det finns de som hävdar att upp till 2 glas vin per dag ska vara nyttigt vad avser att förhindra uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar. Och det finns faktiskt forskning som belägger det här. MEN, samtliga dessa forskare nämner inte med ett ord att den alkoholkonsumtion de forskat på samtidigt ökar risken för blödningssjukdomar och då främst småblödningar i hjärnan (stroke). Jag har pratat med två av dem (forskare) och de erkänner detta (ökade blödningsbenägenhet) men kan inte förklara av vilken anledning de inte tog med det i deras forskningsrapport. 
Upplysningsvis: Dessa forskare får pengar från alkoholtillverkare, till sin forskning. 

Det är utomordentligt själviskt, egoistiskt och cyniskt och mena att de som inte kan hantera alkoholen får skylla sig själva. Fy på er! 

Jag vill ha en mer solidarisk alkoholpoitik. En politik som då skulle kunna minska de alkoholrelaterade skadorna och kostnaderna. Och då på sikt kunna sänka våra skatter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *