Nåt lurt är det?

Det är något här på Onsjö (Vänersborg) som inte stämmer. För några dagar sedan var det ett oherrans liv och väsen här – knappt man hörde vad man tänkte – när man var ute. 

I förrgår noterade jag en död fiskmås på en gräsmatta och lade samtidigt märke till att det var helt knäpptyst – på måsskrik. 

Jag har kikat omkring lite – inte en mås inom synhåll. Hör inget heller. Vad har hänt? Faktiskt inte en enda "stor" fågel kan jag hitta? Var är kråkorna, skatorna och duvorna? 
Småfåglar har jag sett och hört. 

Har måsarna: 
1. Tröttnat på Onsjö och flyttat till mysigare stadsdelar? 
2. Blivit utsatta för lokal utrotning? 

Någon som vet? 

7 svar på ”Nåt lurt är det?

 1. Fågelmysteriet:
  Reviderade uppgifter; När jag cyklade till sjukgymnastiken observerade jag tre kråkor och en skata, vid fårhagarna.
  Och nu på hemvägen såg jag ytterligare tre kråkor, två skator och en flygande fiskmås (eller liknande), vid våran gård.

  Att måsarna inte för väsen längre kan bero på att ungarna blivit tillräckligt stora eller är döda.

 2. jag såg en skata idag. en riktigt ful en. skatan stod vid ett övergångsställe och vill bli framsläppt. jag drog på men nitade så kärringen fick gå över. gillar inte skator som har paraply när det är tjugofem grader varmt ute. lite överklass i min ögon. fast det är klart – det var ju i huvudstaden förstås.

 3. vänsterchaffisen:
  Nu var jag ju inte där men det var värst vad vi dömer hunden efter håren? Jag tycker det låter himla praktiskt med ett skuggande paraply. Tänk om skatan (utan paraply) dånat av, ramlat ihop, framför din taxi – hur hade det sett ut?
  Och bor inte den 'riktiga' överklassen på landet, ute på gods å doningar.
  Fast det är klar – skatan var ju bara lite överklass, med paraply, i solen, i Stockholm.

 4. I min tidning, Helsingborgs Dagblad, står det idag om en tjej som inte grejar solen efter en brännskada när hon trodde hon hade använt en vattenfast solskyddskräm.

  Ville oxå säga nå´t 🙂

 5. Jenny:
  Himla trevligt när du dyker upp här!

  De va himla tråkigt för den tjejen. Hon skulle ha haft min flaska, skyddsfaktor 60. Jag smörjer på den på morgonen och den varar hela dagen om man bättrar på, på utsatta ställen som t.ex. näsan och öronen. Axlar är ju bra och ge en extra omgång.

 6. Alla kråkor och måsar, trutar och annan flygande ohyra har tagit semester och åkt till oss på västkusten….
  Det är ju här alla turisterna är med välpackade matkorgar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *