Midsommardagen

Hej alla glada pigga… 

Ja, jag är i alla fall relativt pigg – även om jag festade i går. 

Vi hade det trevligt. Fast hunden hade det nog allra bäst. Hon går verkligen i gång när hon får vara ute, vid vatten, och så kastar vi kottar och pinnar hela tiden. Och så får hon korv och kött. 

Nu var det ju attans kallt fram på kvällningen. Jag hade tänkt och sitta ute på vår gård och 'locka till mig' några grannar. Min gode kamrat Matti kom ut. Ganska snart bestämde vi att det var svårt kallt så vi bokade bastun och gick in å satte oss i den. Och där satt vi och tjôtate till rätt så sent. 

WM-Fotboll 
I dag blir det spännande. Kl 17:00 går avsparken i matchen Sverige-Tyskland. Bäst å önska fotbollspojkarna lycka till! 

Flaggning 
I dag flaggar  

Midsommardagen Juhannuspäivä.

5 svar på ”Midsommardagen

 1. Gick ju inget vidare för bollpojkarna, men, reflektion; vad kan det komma sig att höjdarna och deras massmedia i hela världen anser det så oerhört viktigt att folk sitter och skriker framför TV-apparaterna, kan det vara att religionen inte riktigt fungerar som avledare längre. Jag vet inte, men det ser ut som ju mer demokratin urholkas desto hårdare saluförs idrotten.

 2. Anders:
  "Opium åt folket", var det någon som myntade.

  Och – redan har jag "hört" att Tysklands seger kan medföra politiska/ekonomiska positiva effekter som kommer att gynna främst Tyskland men också hela EU. Hade Sverige vunnit hade den "effekten" uteblivit.
  Vad ska man tro?

  Våra fotbollspojkar har visat fotboll i världsklass – det är så ytterst små marginaler och tillfälligheter som avgör.

  Synd att mycket idrott innebär "vinna eller försvinna."

 3. Isses, vi kanske helt enkelt inte hade råd att vinna, och inte vågar väl Henke göra mål om hans aktieportfölj får ta smällen. Ja suck, det var bättre förr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *