Tisdag

Reaktion – Bidrag
I dagens morgonblaska hade de en rubrik på förstasidan:
"Nya statliga miljoner till fordonsindustrin"
Och i artikeln kan vi läsa att det är 76 miljoner SEK det handlar om. Samt att fordonsindustrin "ställer upp med lika mycket".
Detta antar jag är ekonomiska grepp för att säkra jobb och sysselsättning. Och kanske skapa några nya.
Men inte någonstans läser jag att det handlar om "bidrag", inte heller ordet "skattemedel" nämns.
När våra skattemedel går till näringslivet/marknaden så väljer media att i stället skriva "stöttning" (i stället för bidrag) och "Statliga miljoner" (i stället för skattemedel).
Vad tror ni det hade stått om 'satsningen' om 76 miljoner i stället gällt: 
'förbättrade villkor för ensamstående lågavlönade/arbetslösa föräldrar' eller 'fler arbetslösa direkt till jobb' eller 'socialtjänsten får förstärkning så de kan uppfylla lagens intentioner' eller 'nu kan tiden kortas för att komma till en vårdkö'? 

Märk väl att jag inte är negativ till statens satsning till fordonsindustrin utan det är hur media väljer att lyfta fram informationen. 
Media är snabba med att subjektivt värdera olika samhälleliga företeelser. Ha det i åtanke när media hävdar att deras journalistik och reportage är 'objektiva' och att deras främsta uppdrag är att föra fram 'sanningen'.

Det kan bli en händelserik dag i dag
Först ska hunden ut på en promenad så jag får hoppas att det slutat regna. 

Avtacka chefen 16:00 

Jympa 19:00-20:00 

21:00 är det avspark för WM-fotbollsmatchen Sverige-England. Det kan bli en rysare. 

2 svar på ”Tisdag

  1. Bra rutit Nisse. Håller med helt och hållet, massmedia i alla hittillsvarande samhällen har alltid kontrollerats av överheten och alltid tjänat deras syften. Enstaka undantag finns ju men dom spelar oftast rollen av demokratiska alibin och har begränsad spridning. Ordet objektivt i media sammanhang skall helst tas med många nypor salt.

  2. VM-fotboll:
    Skrev jag inte att det skulle bli en rysare? Det blev det. Det Svenska fotbollslandslaget är kvar i "gamet". Utomordentligt duktiga fotbollsspelare! Grattis, Svenska fotbollslandslaget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *